Dit soort berichten maken mij boos en verdrietig. Ik begrijp het ook niet. Wat ben je dan voor onmens om je dieren te laten verhongeren en uitdrogen. ?

Verwaarloosde katten en hond in beslag genomen

2 October 2014
 
Naar aanleiding van een melding bij de politie ging inspecteur Jan Smit van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), samen met een agent van de dierenpolitie op bezoek bij een woning in gemeente Borger-Odoorn. Buurtbewoners hadden hun zorgen uitgesproken over de 5 katten en een hond die in de woning aanwezig zouden zijn.
Door het achterraam van de woning was een hond te zien in de bijkeuken. Hij lag in een kattenmandje omringd door uitwerpselen. Er was geen voer of water aanwezig. In de vensterbanken zaten 4 katten. Alle andere ramen waren geblindeerd. De inspecteur liet een bericht achter voor de bewoonster. Ze moest voor 16.00 uur contact opnemen om aan te geven hoe de zorg voor de dieren geregeld werd.Er werd echter geen contact opgenomen en de inspecteur en agent zijn daarna de woning binnen gegaan. De hond was mager en vervuild. Daarnaast waren er 5 katten in het zwaar vervuilde huis aanwezig. De katten en de hond zijn in opdracht van RVO* overgebracht naar een veilig adres waar ze de juiste zorg krijgen.

De eigenaresse is nog niet gevonden, maar ze moet wel alle kosten betalen. Daarnaast krijgt ze een proces-verbaal voor het verwaarlozen van haar dieren.