donderdag 9 oktober 2014

Zoek de verschillen: Voor en Na.....krijgt u er ook zo'n jeuk van?

Altijd  weer hercontrole. Het nieuwe beleid van de Dierenbescherming. Na mijn mening had de arme hond meteen mee genomen moeten worden. Hoeveel tijd zat er tussen het eerste bezoek van de LID en de hercontrole? Kan ik niet achter komen. Een bezuiniging? Niet nodig lees de jaarverslagen. Geld zat!

https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/over-ons/organisatie/jaarverslagen

Bericht van de Dierenbescherming:

Onze inspecteur Erik Goemans van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is wel wat gewend wat plaagdiertjes betreft, maar zulke grote volgezogen vlooien als op deze hond kwam hij niet eerder tegen. Omdat de eigenaar niet met zijn hond naar de dierenarts ging, had het dier voortdurend verschrikkelijke jeuk en veel klitten in zijn vacht.

Naar aanleiding van een melding bij het meldpunt 144 was de inspecteur al eerder op het adres in Gouda langs geweest. De hond - een kruising schapendoes/labrador - had enorme jeuk, te lange nagels en veel klitten in zijn vacht. Met de eigenaar was afgesproken dat hij met de hond naar de dierenarts zou gaan. Toen bij de her controle bleek dat de eigenaar niet naar een dierenarts was geweest, en hij aangaf ook niet de financiële middelen daarvoor te hebben, nam de inspecteur de hond in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO*) in bewaring. Het dier is direct naar een opvangadres gebracht waar hij de juiste zorg heeft gekregen.

 
 Arm dier!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten