vrijdag 21 november 2014

Het is ons gelukt: Libanees slachthuis GESLOTEN! ( heftige video )

Eind vorig jaar onthulden we vreselijke dierenleed in het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon): de dieren werden er bruut behandeld en zonder verdoving geslacht. Dankzij onze campagne en de steun van onze supporters is deze hel voor dieren nu gesloten!

Een welverdiende pluim voor Compassion in World Farming  www.ciwf.nl  Mensen, dit is klasse! Ben trots op jullie


Onze acties waren succesvol

In december 2013 publiceerden we onze undercover film en startten we een internationale petitie tegen het verschrikkelijke dierenleed en de onhygiënische toestanden in het slachthuis. Meer dan 130.000 mensen tekenden de petitie. De handtekeningen zijn aan de verantwoordelijke Libanese minister persoonlijk aangeboden en dankzij onze vasthoudende lobby, bezochten Libanese ministers het slachthuis. Zij zagen het dierenleed met eigen ogen en noemden de situatie: "catastrofaal". En nu is het slachthuis dus – sinds gisteren - gesloten!

Deze overwinning laat zien dat we door internationale samenwerking belangrijke resultaten kunnen bereiken voor de dieren, tegen de vee-industrie.

We gaan door

We weten nog niet of de sluiting definitief is, maar wat er ook gebeurt: we blijven de ontwikkelingen actief volgen en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dieren in Libanese slachthuizen beter behandeld worden.

Vandaag zijn we echter vooral blij en trots, dat Karantina niet langer een plek is waar dieren worden geslagen, aan hun poten worden versleept of over dode en stervende dieren moeten klimmen voordat hun eigen keel wordt doorgesneden. Het Karantina slachthuis is nu leeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten