zondag 9 november 2014

Ontroerende beelden tussen mens en dier tijdens vervulling van laatste wens ( video )

Dat dieren soms menselijke emoties tonen, bleek tijdens de vervulling van de laatste wens van kankerpatiënte Sheila Marsh in Groot-Brittannië. Haar geliefde paard kwam op ziekenhuisbezoek en kuste haar baasje vaarwel. Ook in ons land kennen we een, inmiddels via videobeelden wereldwijd verspreid, vergelijkbaar tafereel. Een giraffe van Diergaarde Blijdorp gaf terminaal patiënt Mario, oud-medewerker van de dierentuin, een zoen ter afscheid.
 
Zowel de Britse Marsh als de Nederlander Mario overleed kort na het onvergetelijke, dierlijke afscheid.
 
Het verhaal van Mario en zijn giraffen. ( zie video)
 
De laatste wens van Mario is in vervulling gegaan. Hij heeft 25 jaar lang bij Diergaarde Blijdorp gewerkt, maar dat is door zijn gezondheid niet meer mogelijk. Hij heeft naast zijn verstandelijke beperking nu ook een hersentumor opgelopen. Zijn gezondheid gaat hierdoor snel achteruit.
 
Mario is in april jarig, maar vanwege zijn gezondheid hebben zijn schoonzus en haar dochters het bezoek naar voren geschoven. Stichting Ambulancewens hielp de inmiddels verlamde Mario om nog één keer langs te gaan bij zijn oude collega’s en favoriete dieren. Hij voelde zich de hele dag als een popster, zijn collega’s wilden allemaal op de foto met de man die nog een laatste keer naar ‘zijn’ park kon komen.
 
Ook de dieren voelden hoe speciaal deze dag was, zelfs de schuwste beestjes kwamen tevoorschijn om Mario nog een keer gedag te zeggen. Een van de giraffen snuffelde nog wat en gaf Mario zelfs een lik over zijn neus. Het was een bijzondere en emotionele dag die Mario en zijn collega’s niet meer zullen vergeten.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, kippevel..Moet gelijk denken aan de tijd dat mijn buurman, die ik jarenlang heb verzorgd, op de terminale afdeling van het Maria Ziekenhuis in Neerpelt terecht kwam .Hij miste zijn dieren vreselijk. Met mijn vriendin tevens zijn halfzuster besloten we de dieren binnen te smokkelen., Krant voor de bewakingscamera en paard, hond en bench met kat de goederen lift in. Bezoekers kamer was tegenover de lift. Zal zijn blijdschap en tranen nooit vergeten. Op zijn begrafenis hebben we een veldboeket gevlochten met de manen van zijn paard in zijn kist gelegd, Dank voor het delen Erna !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een prachtig verhaal van jullie Leny Als je een foto hebt en ik mag deze reactie op de blog zetten, doe ik dat heel graag !! Groetjes, Erna

      Verwijderen