dinsdag 11 november 2014

Afschuwlijke foto's: De Nederlandse koe moet zoveel melk geven dat dit haar gezondheid ernstig aantast ( video)

Productie en nog meer productie !! Vanaf vandaag geen melk meer voor mij. Bah, bah, bah

Nieuw onderzoeksrapport Eyes on Animals over Nederlandse Melkveehouderij   www.eyesonanimals.com


“Giving Milk a Good Shake- op zoek naar betere manieren om zuivel te produceren” is een nieuw onderzoeksrapport dat Eyes on Animals vandaag publiceert. Het geeft een overzicht van de problemen die onze inspecteurs waarnemen tijdens onze bezoeken aan de zuivelindustrie, met een specifieke focus op Nederland. Een verontrustend groot deel van de koeien in de Nederlandse melkveehouderij lijdt onder gebrekkig welzijn, blijkt uit ons onderzoek. Door het fokbeleid geeft een koe inmiddels zoveel melk dat dit haar eigen gezondheid ernstig ondermijnt en haar levensduur drastisch verkort.


Het arme dier kan niet eens meer fatsoenlijk lopen!!

Het rapport toont het leven van melkkoeien op de boerderij en het lot van de kalveren. We beschrijven hoe het eraan toegaat op de veemarkten waar slachtkoeien worden verhandeld en op de lange-afstandtransporten van jonge kalveren en tot slot, in het slachthuis. Eyes on Animals bespreekt de huidige wetgeving die runderen moet beschermen en de criteria die speciale melk-labels als biologische, Demeter en Weidemelk hanteren. Maar de kern van dit rapport is dat we laten zien welke maatregelen melkveehouders kunnen nemen om hun dieren een beter leven te gunnen – we laten boeren zien die het goede voorbeeld geven. Niet alleen hun dieren hebben het beter: ook de boeren zelf blijken erg blij met hun keuze voor een beter dierenwelzijn.


Ogen bol van de stress

Waarom worden deze boeren niet beter beloond voor hun keuzes en hoe kunnen wij, als consumenten, hen steunen? Eyes on Animals concludeert dat er behoefte is aan ofwel een nieuw zuivellabel dat de nadruk legt op dierenwelzijnscriteria, ofwel de huidige zuivellabels zouden hun criteria moeten herzien en een groter belang moeten hechten aan welzijnsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld dat kalfjes bij hun moeders mogen blijven drinken.Lees een korte samenvatting van het onderzoek naar de melkveeindustrie in het Nederlands.

Lees het volledige rapport ‘Giving Milk a Good Shake-’ in het Engels.

Bekijk het Nederlandse consument tv-programma RADAR over ons rapport. VIDEO

1 opmerking:

 1. Als studentje moest ik bijverdienen en deed ik als melkmonsterneemster voor de Nederlandse Vereniging tot behoud van het Nederlandse stamboekvee.
  Wat een tijd, niks geen melkmachines, met een roeibootje of paard en wagen door de polder met wat melkbussen.
  De opgaande zon boven de velden, gezang van leeuweriken.
  De koeien in de optrekkende mist.
  Bedauwde bloemen in de wei.
  Geleund tegen het warme lijf van een slaperige koe melken, dat was bijna mediteren . Dat had ik ook met mijn lieve dierbare geiten.
  Dieren zagen er grandioos uit, met van die mooie fijne rimpeltjes in hun hals.
  Ik vond dat de boeren goed voor hun dieren waren , maar dat was ook geen massa productie .
  Na afloop altijd even een kop boerenkoffie met zelfgemaakte koek.
  Nu is er geen tijd en liefde meer voor de dieren. Ze vergeten wel even dat de dieren voor hun bestaan zorgen.
  Er is veel veranderd en niet ten goede..

  BeantwoordenVerwijderen