zaterdag 27 december 2014

Video: 8 hartverwarmende dierenmomenten in 2014 Bericht van www.ifaw.nl
 
Het jaar 2014 is bijna ten einde, en het was een fantastisch jaar, dankzij u.
Dit jaar behaalden we vele successen in het redden en beschermen van dieren wereldwijd. Hierover heeft u al kunnen lezen op deze website.
 
 
 
Als ik terugkijk op alles wat we bereikt hebben dit jaar, dan ben ik niet alleen trots, maar ook verwonderd over de onvermoeibare inspanningen van onze medewerkers en partners, de onmisbare financiële steun van al onze donateurs en de hulp van zoveel mensen.
 
Zeldzame bosolifanten in Ivoorkust werden ernstig bedreigd en waren zeker gedood als we hen niet verhuisd hadden van een lokale gemeenschap naar een nationaal park. De regering van Ivoorkust riep de hulp in van het IFAW om een duurzame oplossing te vinden voor het conflict tussen mens en olifant, voor er dieren gedood zouden worden.
 
 
Het IFAW-team vertrok naar Daloa om de kudde te lokaliseren, verdoven en verhuizen. De reis naar hun nieuwe thuis bedroeg zo'n 400 kilometer, naar het veilige Azagny National Park. De olifanten zijn uitgerust met een GPS-zender, zodat we hen de komende twee jaar kunnen volgen. De hele operatie kostte veel maanden van planning en tienduizenden dollars.
 
In een afgelegen deel van Rusland werden vijf Amoertijgers, waar er in totaal nog maar 360 van zijn, weer succesvol uitgezet in de natuur. Deze vrijlating was een combinatie van levensreddende zorg aan weestijgers, maanden van rehabilitatie en een probleemloos transport.
 
 
Ons team hielp ook weesbeertjes in Rusland, grote katachtige in gevangenschap in de Verenigde Staten, en een groot aantal dieren die het slachtoffer waren geworden van overstromingen, tornado's, vulkaanuitbarstingen en conflicten in Bosnië, de Verenigde Staten, Indonesië en Oekraïne.
Dit jaar werd een geweldige overwinning voor walvissen behaald. Het Internationaal Gerechtshof bepaalde dat de Japanse 'wetenschappelijke' walvisjacht illegaal is en moet stoppen. Ook een overwinning voor zeehonden: de Wereldhandelsorganisatie behoudt het EU-importverbod op commerciële zeehondenproducten.
 
Deze campagnes, in het geval van de zeehonden duurt de strijd al 45 jaar, sinds onze oprichting, waren niet makkelijk. En helaas zijn ze nog steeds niet voorbij.
Ons werk voor huisdieren gaat door in Zuid-Afrika, waar onze CLAW-medewerkers (Community Led Animal Welfare) gaan waar anderen niet gaan: ze bieden medische zorg aan de huisdieren van de allerarmsten.
 
De Humane Society of Cozumel, één van onze partners in Mexico, verzamelde 20 dierenartsen en vrijwilligers. In totaal werden 810 honden en katten gecastreerd en gesteriliseerd in vier dagen tijd.
 

1 opmerking: