maandag 19 januari 2015

Furfree is sexy.....alleen beesten dragen bont en u ? ( heel veel foto's )
Bont voor Dieren blikt terug op 2014

Bont voor Dieren blikt terug op een aantal van de successen in onze strijd voor een bontvrij Nederland in 2014. Dankzij de steun van onze achterban hebben wij deze successen kunnen boeken, maar er is nog veel te doen! Bont voor Dieren hoopt dan ook op jullie blijvende steun aan de dieren die slachtoffer zijn van de wrede bontindustrie. Help de dieren! Steun hier onze campagnes.

Viktor & Rolf werden uitverkozen tot winnaar van de titel Dom Bontje 2013. Met deze jaarlijkse verkiezing vraagt Bont voor Dieren aandacht voor het dierenleed wat achter bont schuilt en worden publieke persoonlijkheden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun promotie voor dierenleed te beëindigen. Natasia Froger Dom Bontje 2014

1535471_635396069854511_1606195490_n Bont voor Dieren licht Europarlementariërs op het evenement ‘This is Fur’ voor over het gruwelijke dierenleed in de bontindustrie. Bont voor Dieren en de Fur Free Alliance (FFA) – een internationaal samenwerkingsverband van gerespecteerde dierenbeschermingsorganisaties – zetten zich in om de bontindustrie op Europees niveau geen voet aan de grond te laten krijgen, lees hier onze belangrijkste argumenten.

thisisfur
 Tijdens Amsterdam Fashion Week presenteerden Bont voor Dieren, Fur Free Fashion en de Nederlandse ontwerper Bas Kosters een exclusief shirt met een bontvrije boodschap. De door Bas Kosters geïllustreerde shirts zijn in beperkte oplage gedrukt en werden gelanceerd tijdens het ‘God created Fashion’ event van de Amsterdam Fashion Week. 
1503386_647405711986880_1064776499_n
 Er werden in 2014 weer een groeiend aantal spreekbeurt- en lespakketten aangevraagd. In het afgelopen schooljaar zijn er maar liefst 509 spreekbeurtpakketten opgestuurd. 509 Spreekbeurten maal ongeveer 25 leerlingen, dat zijn toch weer meer dan 12.000 leerlingen die zijn voorgelicht over bont door een leeftijdsgenootje!
spreekbeurtpakket
In 2014 werd bekend dat de milieuvergunningsaanvraag voor de bouw van de mega-nertsenfokkerij in België definitief geweigerd is. Bont voor Dieren protesteerde samen met het Belgische GAIA tegen de komst van de Nederlandse nertsenfokker. Bij dit protest waren meer dan 2000 buurtbewoners, politici en andere sympathisanten aanwezig. 
P1020905_nieuwsbrief Bont voor Dieren organiseert samen met de evenementenorganisatie FANTASTIC de FUR FREE IS SEXY clubavond in de Jimmy Woo; de eerste bontvrije clubavond van Nederland. De opbrengsten kwamen geheel ten goede aan de campagnes voor de dieren in de bontindustrie. Kijk hier de foto’s terug.
FurFreeFantastic
 Bont voor Dieren start de campagne Stop de Knuppels! om de Canadese zeehondenjacht op de kaart te zetten. Ondanks het WTO-oordeel dat het Europese importverbod op zeehondenproducten rechtmatig is blijft Canada procederen om het verbod van de baan te krijgen. Bont voor Dieren lanceert een educatieve website over de globale zeehondenjacht waarop informatie te vinden is over de jacht in Canada, Noorwegen en Namibië.  
Campagnebeeld
Bont voor Dieren reist in april af naar Newfoundland in Canada om de zeehondenjacht te observeren en te filmen. In de videoreportage zijn naast interviews met politici, dierenbeschermers en de bevolking beelden van de jacht te zien en worden de belangrijkste argumenten waarmee Canada de zeehondenjacht poogt te rechtvaardigen één voor één ontkracht.
BVD_CANADA_4
Leer op de website Stop de Knuppels! meer over onze strijd tegen de zeehondenjacht en over hoe je onze campagne kan ondersteunen, bijvoorbeeld met deze leuke rugzak.
10300667_702153373178780_6989248450559570208_n
 Kledingmerk McGregor stopt met de verkoop van echt bont. Het Nederlandse bedrijf stond al tijden op de Te Bontlijst, maar heeft nu besloten geen producten van echt bont meer in te kopen. McGregor heeft de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren ondertekend.
headerTeBontlijst
De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft besloten dat het importverbod op zeehondenproducten gehandhaafd blijft. Hierdoor mag er nog steeds geen zeehondenbont geïmporteerd worden naar de Europese Unie. Een grote overwinning voor de honderdduizenden zeehonden die jaarlijks gedood worden voor hun vacht!
Unknown-21-620x412
 Toonaangevende designers Iris van Herpen, MLY, NON by KIM en Franzel verklaren zich bontvrij tijdens de Fashion Week Amsterdam. Ook bekende ontwerpers Bas kosters, Hans Ubbink, Ilja Visser en Antoine Peters hebben de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren ondertekend.
Modeontwerpers verklaren zich bontvrij
 HEMA besluit per direct te stoppen met de verkoop van make-up kwasten nadat onderzoek van Bont voor Dieren uitwijst dat de kwasten gemaakt zijn van de vacht van wasbeerhonden.
140701_FB_Social_Hemaquote
 Diverse Bekende Nederlanders hebben meegewerkt aan een voorlichtingsfilm van Bont voor Dieren over wasbeerhondenbont. Onder andere acteur Benja Bruijning en de ontwerpers Hans Ubbink en Bas Kosters spreken zich uit tegen het dragen van bont. Deze film zal worden vertoond tijdens de gastlessen die Bont voor Dieren op scholen door heel Nederland geeft.
BN-ers spreken zich uit
 Bont voor Dieren en de Dierenbescherming bundelen met de gezamenlijke campagne ‘Samen tegen Bont’ de krachten om zich sterk te maken voor een nertsenfokverbod. De campagne laat met infographics en een online petitie zien dat Nederlanders geen bontfokkerijen meer willen en dat het hoogste tijd is voor een einde aan de Nederlandse bontindustrie.
nerts1
In september organiseerde Bont voor Dieren, in samenwerking met SHCN Dierenuitvaart Nootdorp, een ceremoniële crematie om de slachtoffers van de bontindustrie een laatste rustplaats te geven. De ceremonie was voor iedereen toegankelijk en werd goed ontvangen.
Crematie-BvD-044 Een record aantal winkels kozen in 2014 voor een bontvrij beleid en verdienden daarmee een plek op onze Bontvrijlijst. Naast Gaastra en McGregor ontvingen bijvoorbeeld ook bedrijven als Bever, Lidl en Inditex – het moederbedrijf van ketens als Zara en Bershka - de bontvrije certificaat.
Bontvrijlijst
Na decennia van actievoeren tegen het gebruik van bont door het kledingbedrijf Gaastra gaat het merk eindelijk overstag en tekent in september de Bontvrijverklaring van Bont voor Dieren. Hier vind je een terugblik van al onze alle acties gericht op Gaastra.
Schaamkaart-Actie-010-klein
 Bestseller, een van Europa’s grootste moderetailers, heeft de internationale bontverklaring  getekend. Dit betekent dat o.a. Vero Moda, Only, Vila en Jack & Jones tot de bontvrijlijst zijn toegetreden. Een grote overwinning voor dieren en dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd.

In 2014 nam het aantal gastlessen van Bont voor Dieren sterk toe. Zo werd er onder meer voorlichting over bontkragen gegeven aan scholieren in Gouda, Lelystad, Rotterdam, Almere, Amsterdam en Den Haag. 
Gastles Lelystad+
 Bont voor Dieren organiseerde samen met de Dierenbescherming een publieke actie om steun te betuigen aan het nertsenfokverbod. Diverse kamerleden en passerend publiek werden uitgenodigd bloemen en een persoonlijke boodschap te bevestigen aan een levensgrote nertsenkooi. Mascotte Nina de Nerts was er natuurlijk ook bij.
IMG_2494kopie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten