vrijdag 9 januari 2015

Zeer actueël : 9 Charlie Hebdo cartoons over rechten van dieren

Kunt u  Frans lezen. Jammer genoeg ik niet. Daarom heb ik er maar een paar woorden van mijzelf er onder gezet.
De verschikkingen in Frankrijk heeft de wereld geschokt. De cartoons van de journalisten van Charlie Hebdo gingen niet alleen over mensenrechten maar over de rechten van dieren. Hieronder wat voorbeelden:

CHfoiegras

Tegen de productie van foie gras het dwang voederen van eenden en ganzen


Charlie Hebdo Dream Tignous
“I have a dream!”

CH vivsection

Stop dierproeven

Charlie Hebdo Bullfighting Art by Charb
Stierenvechten is geen kunst

CH Planet of Apes

?!”
CH elephant
 De olifant zegt "wij zijn geen clowns"


Charlie Hebdo Panda Tignous
Een dierentuin is een park met een hek eromheen. en geen natuur

Charlie Hebdo Lamb by Charb
Halal slachten


…”
Charlie Hebdo Fur by Charb

Een tweede hands jas

Rest in peace voor allen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van meningsuiting. Daarom ben ik ook niet bang om deze cartoons te plaatsen. Jullie zijn mijn voorbeeld . 

 


4 opmerkingen:

 1. Ja het is triest. Al dat giga dierenleed, al dat lijden voor wat?
  Sport, vermaak? Gigantisch lijden voor het vermaak vd mens, omdat die mens opgewonden raakt en geniet van het martelen van dieren? Dat is ziek, dat is psychopathisch, daarvoor behoor je onder behandeling te staan. Dat zijn gevaarlijke elementen in een samenleving. Of dat nu gaat om stierenvechten, siesta's die ongekend wreed zijn, om hondengevechten of andere soorten gevechten met dieren. Er zijn geen woorden voor en daarom spreken deze beelden boekdelen. 1 beeld voor 1000 woorden, dat is waarom men in dictaturen altijd bang is van satire en cartoons.
  Of dat nu gaat om halal of kosher, beiden stammen niet meer van deze tijd. Ooit uitgevonden om het vlees langer goed te houden. Maar nu bestaan er koelkasten dus is dat nergens meer voor nodig. Het gaat er juist om dat met voortschrijdende kennis en uitvindingen het slachten alleen maar beter, sneller en dus pijnlozer zal gaan, althans dat is de bedoeling. Niet stikkend in hun eigen bloed vechtend in doodsangs en pijn voor hun leven. We leven anno 2015 en zoals de 18e eeuwse filosoof Schopenhauer al zei:
  "Compassion for animals is intimately connected with goodness of caracter; and it may be confidently asserted that he who is cruel to animals cannot be a good man"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjonge jonge Cath, wat een geweldige spreuk. Dat schud je zomaar uit je mouw. Meis ga toch een blog beginnen. Je bent een schrijf talent.

   Verwijderen