dinsdag 24 februari 2015

Essent begint met rokenIs uw stroomleverancier geschrokken van dit onderzoek?


Ranglijst groene stroomleveranciers


Nieuwsartikel - 13 januari, 2015
Duurzame energie: Nog niet alle stroomleveranciers hebben het licht gezien. Deze groene ranglijst zet de energieleveranciers op een rij.

De winnaars

Wie stroom afneemt van bijvoorbeeld Eneco, Greenchoice of Windunie kan opgelucht adem halen. Volgens het nieuwe onderzoek (dec 2014) zijn onder andere deze bedrijven koplopers in duurzaamheid. Windunie, Huismerk Energie, Raedthuys en Qurrent krijgen zelfs een 10!

Stap direct over op groene stroom. Via de Energievergelijker van de Consumentenbond kun je kiezen voor groen én voordelig. Na het invullen van je gegevens, klik je bij stap 2 op 'duurzaam' om de groenste aanbiedingen te zien.

 

Essent investeert flink in kolencentrales

Essent is de minst duurzame stroomleverancier. Het bedrijf biedt sinds de vorige editie van het rapport weliswaar iets meer windenergie aan, maar investeert ondertussen flink in kolencentrales. In januari 2015 gaat in de Groningse Eemshaven, pal aan de Waddenzee, de grootste Nederlandse kolencentrale ooit draaien. En dat terwijl RWE/Essent de natuurvergunning nog niet rond heeft.
Ook Nuon scoort slecht in de ranglijst. De urgentie van klimaatverandering wordt alsmaar groter, maar het energiebedrijf is dit jaar doodleuk méér energie gaan winnen uit steenkool.

De ranglijst:

De groene ranglijst van stroomleveranciers
De groene ranglijst van stroomleveranciers 1 = ontzettend slecht voor het milieu 10 = uitstekend, goed bezig!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten