vrijdag 27 maart 2015

KLasse ! Omwonenden van dierenweide Vlaardingen betalen jaarlijks 2.500 euro om sluiting te voorkomen

Respect voor deze buurt. 2.500 euro per jaar is niet niks. Het is triest dat het zo moet. Het is toch voor een gemeente peanuts.

BUURT NEEMT DIERENWEIDE VLAARDINGEN OVER

Bewoners van de Hofsingel in Vlaardingen willen dat de dierenweide in het Hof blijft. Het CDA zetten de zaak op de agenda.
Bewoners van de Hofsingel in Vlaardingen willen dat de dierenweide in het Hof blijft.

VLAARDINGEN- Dierenweide het Hof in Vlaardingen wordt per 1 april overgenomen door omwonenden. Dat heeft het stadsbestuur van Vlaardingen besloten.


Om te voorkomen dat de dierenweide in het Oranjepark wordt gesloten als gevolg van bezuinigingen, hebben bewoners van de Hofsingel de vereniging ‘Dierenweide het Hof’ opgericht. Deze vereniging neemt het beheer en de verzorging van de dieren over van de gemeente. De gemeente juicht dat initiatief toe. De afspraken zijn vastgelegd in een beheersovereenkomst met de bewoners. Een aantal kosten, zoals het scheren van de schapen, het onderhoud van de opstallen en de weide worden betaald door de gemeente. Dat gaat om een jaarlijks bedrag van circa 2.500 euro. Op 1 april wordt de weide om 16.00 uur officieel overgedragen aan de vereniging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten