zondag 29 maart 2015

Prima initiatief......dierenopvang voor tijdelijk dakloze honden


Prima initiatief !

Dierenopvang ‘Straatrakker’ voor tijdelijk dakloze honden

BREDA - Breda krijgt een dierenopvang voor tijdelijk dakloze honden. De opvang, Straatrakker, opent donderdag 16 april om 11.30 uur officieel haar hondenhokken. De opvang is bedoeld voor de honden van mensen die tijdelijk niet voor hun dier kunnen zorgen.
Dat tijdelijk onvermogen kan veroorzaakt worden vanwege opvang, opname of detentie van de baasjes. Straatrakker is een initiatief van de Straatraad, die bestaat uit (ex)dak- en thuislozen die wekelijks samenkomen in het Annahuis. Het idee kwam van Mike, die als dakloze met zijn hond niet welkom was in de nachtopvang. Omdat hij zijn hond, zijn enige maatje, niet wilde opgeven, koos Mike ervoor te blijven zwerven.
“Er zijn er velen zoals Mike, reden voor hem om bij de straatraad het idee te opperen van een dierenopvang voor de honden van daklozen die graag de opvang in willen”, aldus de Straatraad in een persbericht.  Dit idee is uitgewerkt in een plan waar ervaringsdeskundige Stef, met behoud van uitkering via de ATEA-groep, de regie over heeft gekregen.

http://villaboerebont.nl/zorgboerderij/

De opvang vindt plaats bij Villa Boerebont, waar eind vorig jaar vier hondenhokken geplaatst zijn. De vrijwilligers van de dierenopvang hebben sindsdien al twee honden opgevangen van baasjes die dankzij Straatrakker zelf de opvang in konden en zich zo op verbetering van hun eigen situatie konden richten. Ook mensen die vanwege behandeling of detentie tijdelijk niet voor hun hond kunnen zorgen kunnen gebruikmaken van de opvang. Straatrakker wordt gesubsidieerd door de gemeente Breda in het kader van de ‘innovatieve re-integratieproeftuin’ .
De opening wordt verricht in aanwezigheid van wethouder Van Lunteren, verantwoordelijk voor de opvang in Breda. De opening vindt plaats bij Villa Boerebont aan de Frankenthalerstraat 14 in Breda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten