woensdag 8 april 2015

Zoetermeer: 6 honden in beslag genomen die in 2 mobiele woningen in eigen uitwerpselen leefden

Omroep West :
ZOETERMEER - Bij Aquapark Het Keerpunt in Zoetermeer zijn zes honden in beslag genomen. Het gaat om de huisdieren van de voormalige eigenaresse van het zwembad. De honden leefden onder erbarmelijke omstandigheden.
  
Naast het zwembad staan twee mobiele woningen die dienen als grote hondenhokken. Als de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming na een tip een onderzoek instelt, weten de inspecteurs niet wat hen overkomt. De stank van hondenpoep en -pies is niet te harden.
'Normaal ademen was niet meer mogelijk, zowel voor mens als dier,' aldus Jolanda Scharroo van de Inspectie Dierenbescherming. In de mobiele woning staat enkel een oud bankstel, een koelkast, twee televisies en een paar bedden. Op de grond staan twee lege voerbakken en liggen tientallen aangekoekte hondendrollen. De honden zijn naar buiten gebracht voor frisse lucht. Het gaat om een Engelse bulldog en vijf mastino-napolitano's.

Eerdere klachten


Foto's www.omroepwest.nl

Er waren al eerder klachten over de honden bij het zwembad. Ze zouden rond de buitenbaden lopen, maar de  toenmalige eigenaresse ontkende dat. In de gemeenteraad werden er vragen over gesteld. De eigenaresse van de honden is aangehouden, de dieren zijn door de dierenambulance meegenomen naar een schoner verblijf.
Inmiddels heeft het zwembad een nieuwe eigenaar. Volgens de gemeente Zoetermeer gaat het om een bedrijf met de naam Vastgoed BV
              

2 opmerkingen:

  1. En weer is het bekend en weer laten ze het volledig uit de hand lopen.
    Hoe moeilijk was het geweest om een bewijslast samen te stellen? 1 persoon met een mobieltje die een paar foto's zou hebben gemaakt vd honden.
    Zo'n stank waarbij de tranen uit je ogen lopen is voor een hond nog veel erger want die kan minstens 10.000 keer beter ruiken dan een mens. Kun je nagaan, arme dieren. Walgelijk soort mensen, ik walg van die lui.
    Overigens hoe vies zal dat zwembad geweest zijn als je zo onvoorstelbaar smerig bent? Bah, ik hoop dat ze haar de hoogst mogelijke bekeuring zullen geven en geef haar maar een taakstraf als schoonmaakster in een dieren verblijf dan leert ze het misschien. En nooit geen dieren meer graag, wederom een oproep voor een zwarte lijst!

    BeantwoordenVerwijderen