zondag 31 mei 2015

Gestoorde matador in bezit van 60 stierenoren en 10 staarten van stieren die zij heeft afgeslachtMatador poseert trots met oren van stier die haar bijna gespietst had

 
 
Sven Van Malderen
   Bron: Daily Mail 
.
                                                                                        
Met een kamerbrede glimlach: zo poseert Lea Vicens met de oren van de stier die haar enkele minuten geleden nog bijna doorboord had. De dertigjarige matador viel van haar paard tijdens de Feria van Nîmes, maar ontsnapte als bij wonder aan zware verwondingen. Het Franse festival, dat twee keer per jaar plaatsvindt, staat naast het paard en de stier ook in het teken van muziek, dans en wijn.
 
© afp.
© afp.
Stierenvechters snijden vaak de oren en de staart af, als een soort griezelige 'trofee'. Na de dood van de stier is het de 'presidente' die beslist of de matador een oor mee naar huis mag nemen. Als de matador een 'heus spektakelstuk' op de mat gelegd heeft, mag die zelfs beide oren én de staart houden.

Vicens staat bekend om haar energieke optredens en dat legt haar geen windeieren. Toeschouwers betalen tot zelfs 104 euro voor een zitje. In 2012 werd ze bij onze zuiderburen in de bloemetjes gezet omdat ze in totaal zestig oren en tien staarten had weten af te snijden.

In Madrid maakten ook haar collega's David Martin Escudero en Joaquin Galdos van dichtbij kennis met de horens.

© afp.
© epa.
© epa.
© epa.
© epa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten