Translate

zondag 10 mei 2015

Zanger Morrissey aan Al Gore: Het serveren van vlees en zuivel tijdens 'Live Earth' concerten absurd!



Tja, het is maar net wat je mooi vind. Volgens mij kan de man absoluut niet zingen maar zijn streven naar geen vlees eten is bewonderingswaardig.

Morrissey en PETA US richten zich tot Al Gore over het vleesrijke menu van de Live Earth concerten

Bericht van www.peta.nl
Contact:
PETA Nederland 0900 235 7382; Pers@PETA.nl

Zanger spreekt zich uit namens PETA US: Als ik concertgebouwen vleesvrij kan maken dan kan Live Earth dat ook


 Het is een gevecht op leven en dood over het menu van het aanstaande Live Earth concert festival van Al Gore dat van start zal gaan in het MetLife Stadium op 18 juni: PETA US vraagt om beschikbaarheid van "aarde vriendelijke" veganistische gerechten tijdens deze evenementen maar de organisatoren beweren dat zij geen controle hebben over wat er bij de verkooppunten verkocht wordt. In een vernietigende brief die op maandag verstuurd werd wijst Morrissey – die momenteel in Europa op tournee is en afgelopen maart Nederland aan deed – dat hij in staat was om vlees te verbannen bij verkooppunten voor zijn aankomende concert, zoals hij dat voor al zijn concerten klaarspeelt.

"Het serveren van vlees en zuivelproducten tijdens een evenement om klimaatverandering te bestrijden staat gelijk aan de verkoop van geweren op een demonstratie tegen vuurwapens" schrijft Morrissey. "Het is uw verantwoordelijkheid om mensen op de hoogte te stellen van een crisis en u niet te laten omkopen door de verantwoordelijke verkooppunten… Aangezien u er niet om heen kunt dat de consumptie van vlees de aarde aantast – uw eigen sponsor, de Verenigde Naties bevestigd dit – en gezien concertgebouwen veganistisch gerechten kunnen en willen verkopen tijdens evenementen drijft u de spot met het concept van het evenement als u ervoor kiest om dierenvlees te verkopen tijdens Live Earth wat in dat geval beter 'Dead Earth: We hebben bijgedragen!' genoemd kan worden."

Zoals PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te eten” – heeft aangegeven in haar correspondentie met Live Earth organisatoren is het fokken van dieren voor consumptie een belangrijke oorzaak van watervervuiling en landerosie. De Verenigde Naties geeft in een rapport weer dat een wereldwijde overstap naar een veganistische dieet nodig is om de ergste effecten van klimaatverandering tegen te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Geweldige man. Ook een Brit, net als Paul McCartney.
    Kom daar in Nederland eens om.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zijn idealen zijn geweldig !! Niet te vergeten Roger Moor en zijn strijd tegen de productie van Foie Gras

    BeantwoordenVerwijderen