zaterdag 27 juni 2015

Alternatief inkomen stropers Kameroen groot succes......30 ex-stropers verdienen nu meer dan met stropen
Nieuwsbericht van www.weesaapjes.nl Dank je wel Liesbeth voor dit prachtig bericht. Ben trots op je !! Wees voorzichtig daar in het verre Kameroen

Alternatief inkomen stropers


drill aframomum
 
Er wordt in het LWC opvangcentrum www.limbewildlife.org hard gewerkt om wilde dieren en hun omgeving te beschermen. Door het aanbieden van een alternatief inkomen voor stropers en/of kappen van bossen voor landbouw. Het Zuid-Westelijke gedeelte van Kameroen bezit een van de grootste biodiversiteit (verscheidenheid aan levensvormen) van Afrika.
 Berg Kameroen Nationaal Park is een van de laatste gebieden waar vele diersoorten leven die op het punt staan om uit te sterven.
Diverse soorten Aframomum bladeren zijn het hoofdvoedsel van vele apen, welke groeien in de lage regenwouden en berggebieden van West en Centraal Afrika.
Aframomum bladeren is een groene plant en bestaat bekend om zijn grote geneeskrachtige werking. Het is een van de meest favoriete plant om te eten door de wilde apen. Ook de gorilla’s, de drills, de mandrills en de bavianen krijgen iedere dag Aframomum bladeren in het opvangcentrum. Ze hebben dit niet alleen nodig voor hun gezondheid, maar vinden het ook heerlijk om te eten.
LWC huurt voormalige stropers in om deze wilde plant in de bossen te gaan oogsten . Dit zorgt voor werkgelegenheid, en dus een alternatief inkomen, voor de ex-stropers en hun familie.
Twiggs, a western lowland gorilla, enjoys Aframomum.
Twiggs, een Westerse Laagland Gorilla, geniet van de Aframomum bladeren.
daniel
Akala Daniel is de leider van het project
 
putting in truck
Aframomum wordt naar het L.W.C. gebracht
harvesting
Julius, een  ex-stroper en nu een Aframomum lid.
   
Afromomum groeit van nature in secundair bos en hoeft niet te worden geplant. Daardoor is het gelukkig niet nodig om bos op te offeren voor landbouwbedrijven. Er wordt meer inkomen gegenereerd door het oogsten van Afromomum dan landbouw opbrengt. Daarmee is de waarde van het overleven van secundair bos groter geworden. Tijdens het oogsten, worden de planten duurzaam gesneden, waardoor de steel herstelt. Zo is de plant binnen een paar maanden weer volgroeid. Afromomum wordt drie keer per week geoogst in Batoke (Isongo), de bufferzone van Mount Cameroon National Park.
 
Momenteel zijn er 30 ex-stropers lid van het Aframomum-team en het project heeft geleid tot het einde van de Batoke Hunting Club. U kunt ons helpen dit project te steunen, wat leidt tot minder stropers, meer bescherming van de natuur en goede voeding voor de primaten bij LWC. U kunt direct doneren door op deze link te klikken. http://www.weesaapjes.nl/wat-kunt-u-doen/doneren 
 
species_redearedguenon


 
 

2 opmerkingen:

  1. Ik hoop het en hoop voor het beste maar ik heb er een zwaar hoofd over in.
    Heb niet zoveel vertrouwen meer in de redding van schitterende dieren zoals de olifant, de neushoorn, de leeuwen, tijgers, luipaarden, gorilla's, orang oetangs, enz.
    Elke dag komen er weer nieuwe stropers en elke dag zijn er weer 'rebellen' die deze lucratieve business zien als een manier om zich te verrijken. Zwaar bewapende troepen redden het niet eens. Zelfs in het Krugerpark wordt gestroopt. Ik heb respect voor jouw niet aflatende positiviteit maar t.a.v. deze prachtige dieren zie ik het super somber in. Ben bang dat ze niet stoppen tot het laatste wilde exemplaar afgemaakt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cath B ik ben het geheel met je eens, vooral omdat ik ook denk dat er iedere dag nieuwe stropers bij komen. Deze hebben misschien hier over gehoord en denken nu er een slaatje uit te slaan. Vooral omdat het men in Azië nog steeds niet zo nauw neemt met dieren. Men denkt daar nog steeds dat verschillende delen van dieren hun sterker of beter maakt.

    BeantwoordenVerwijderen