maandag 20 juli 2015

'Bring the Elephant Home' heeft samen met duizenden lokale vrijwilligers 350.000 bomen geplant ( video )


www.bring-the-elephant-home.org

Help ons bomen voor olifanten plantenSinds 2008 heeft Bring the Elephant Home op vijf locaties in Thailand, een locatie in Cambodja en twee locaties op Borneo ruim 350.000 bomen geplant en onderhouden. De bomen zijn geplant met de hulp van duizenden, vooral lokale, vrijwilligers en we werken nauw samen met lokale partnerorganisaties.
Elke locatie heeft een heel eigen verhaal, maar overal geldt: door bomen te planten zorgen we voor meer voedsel en leefomgeving en voor positieve veranderingen. Trees for Elephants! 

In 2007 begonnen we met het planten van 25.000 bomen aan de rand van Khao Yai National Park. Vanaf 2008 werken we aan bosherstel in en rondom het Salakpra Wildlife Sanctuary en in het hart van Borneo planten we bomen voor wilde olifanten. In en om het Elephant Nature Park Thailand en Elephant Nature Park Cambodia hebben we bomen geplant om de levenssituatie van de opgevangen olifanten te verbeteren.


10 euro’s voor 10 bomen

IMG_3643 copy
Ons doel is het herstellen en vergroten van het natuurlijk leefgebied van Aziatische olifanten zodat zij een betere kans hebben te overleven.
Bring the Elephant Home heeft al ruim 350.000 bomen voor olifanten geplant, op verschillende plekken in Azië. Voor elke donatie kunnen we meer bomen planten!
Helpt u mee?

Doneer via deze link voor Trees for Elephants.

Alle donaties worden besteed aan kosten in Azië voor:
• Aanleg van boomkwekerijen op verschillende plekken in Thailand en op Borneo
• Aanschaf van kweekmateriaal, voeding en zaden
• Training van lokale bevolking en rangers m.b.t. planten en bescherming van bomen
• Boomplantacties en boomverzorging
• Onderzoek in herbebossingsmethoden
• Training van vrijwilligers en scholieren
• Lespakketten en folders

Bring the Elephant Home werkt hierbij nauw samen met lokale organisaties.

 
Landen waar Bring the Elephant Home actief is

2 opmerkingen:

  1. Ha fijn, een goed nieuws verhaal! Tja uiteindelijk begint alles bij bewustwording vd mens. En gelukkig is er hier en daar een begin en dat is goed nieuws. Of het voldoende zal zijn om de olifant te redden is de vraag maar elke poging daartoe is geweldig. Nu de stropers overal ter wereld nog keihard aanpakken. Van mij part de doodstraf omdat ze erfgoed vernietigen wat nooit meer hersteld kan worden als het eenmaal verdwenen is. Een misdaad jegens de gehele mensheid en de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja een favoriete organisatie van mij. Helaas moest Antoinette na 10 jaar weg uit Thailand. Ze woont weer in Nederland maar via de pc kan veel. Haar leven was daar niet meer veilig.

    BeantwoordenVerwijderen