zaterdag 30 januari 2016

ActAsia: We hebben 792 Chinese dierenartsen getraind en dierenwelzijn educatie op100 scholen

Bron: www.actasia.nl


2015 - wat we met úw hulp konden bereiken Aan het begin van dit nieuwe jaar, blikken we graag met u terug op het afgelopen jaar. Het was een succesvol jaar, waarin we de wereld voor mens, dier en milieu een beetje beter konden maken. Met het voorlichten van consumenten, het trainen van professionals en het onderwijzen van kinderen richten we ons op een duurzame en vooral vriendelijker samenleving.

                       

Humane Educatie


ACTAsia’s Caring for Life Education (CLE) heeft tot nu toe 36.000 kinderen op 100 scholen in China bereikt, middels ruim 800 door ons getrainde leraren!
Een evaluatie van ons cursusprogramma - i.s.m. de universiteit van New York- laat indrukwekkende resultaten zien: meer empathie en respect voor andere levende wezens en minder gewelddadig gedrag onder de kinderen!

Er waren diverse hartverwarmende voorbeelden van de directe invloed van ons onderwijsprogramma op het gedrag van kinderen, hun ouders en onderwijzers, zoals de reddingsactie voor het hondje Baobao.

ACTAsia werd door de Chinese overheid gekozen als een van de 10 meest invloedrijke organisaties in China - een belangrijke erkenning.

Na vele jaren campagne voeren, moest onze aanpak van het gruwelijke hondenslachtfestival in Yulin veranderen. We leggen uit waarom.

Professionele Educatie


In 2015 hebben we weer samen met Vets Beyond Borders (VBB) Chinese
dierenarts-trainers, hun assistenten en klinieken beoordeeld, om daarna nieuwe dierenartsen te trainen.

Sinds 2009 hebben we 792 Chinese dierenartsen getraind (492 rechtstreeks en 300 via onze Chinese Trainers).

Deze aantallen vertalen zich in duizenden dieren die betere zorg krijgen, een betere samenwerking tussen dierenartsen, overheid en dierenbeschermings-organisaties, en betere voorlichting aan huisdiereigenaren.
.                    

  • Publicatie van de Engelstalige Trainer Vet Guidelines in het Chinees - een document dat richtlijnen en een lesmethode bevat voor trainers (gecertificeerd door VBB)in China om hun collega's te kunnen opleiden.
  • Publicatie van de Engelstalige Trainee Vet Manual in het Chinees (250+pagina's) - een verzameling van referentiemateriaal en procedures die vaardigheden en standaarden bevat om goede sterilisaties uit te voeren met inachtneming van optimaal dierenwelzijn.
  • Ontwikkeling en verspreiding van audio en visuele hulpmiddelen zoals online video's om veterinaire kennis te vergroten.

Consumenten Educatie


Na het succes van de eerste bontvrije modeshow in China in 2014, hebben we in 2015 een nog groter evenement georganiseerd. Vele Chinese en internationale ontwerpers namen deel en beroemdheden waren aanwezig om het goede doel te steunen. Het aantal mensen dat we hebben bereikt via online en offline media komt op 170 miljoen!

'Giftige stoffen in bontkleding, bedreigen volksgezondheid' zo luidt de uitkomst van verschillende Europese onderzoeken.
Dit jaar richt onze antibont campagne zich op deze schadelijke gevolgen; de zoveelste reden om bont te bannen. Meer in het artikel dat we hierover in China gepubliceerd hebben.


In diverse grote steden in China hebben we de aangrijpende Duitse documentaire "Die Wahrheit uber Pelz" (De waarheid over bont) met Chinese ondertiteling, vertoond. De meeste kijkers reageerden met afschuw.

We brachten onze boodschap tegen bont aan het publiek via grote billboards in de metro van Beijing en ondergrondse voetgangersgebieden. Om deze belangrijke boodschap te steunen, gaf het reclamebureau ons extra gratis plaatsingen.
Behalve de hierboven genoemde projecten, zijn we verheugd u te kunnen melden dat we momenteel ons eigen kantoor opzetten in Zhongshan (Guangdong, China) en als stichting registreren in Australië.


ACTAsia viert in 2016 haar tienjarig bestaan. We danken u uit de grond van ons hart voor uw steun het afgelopen decennium en hopen nog minstens tien jaar door te kunnen gaan met het verbeteren van de leefomgeving van mens en dier in Azië - samen met u!

Mede namens oprichter en algemeen directeur van ACTAsia, Pei-Feng Su: hartelijk dank!
 


Nel van Amerongen
Vrijwilliger en bestuurslid ACTAsia
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten