dinsdag 26 april 2016

Varkensvlees monitor 2016: Lidl en Jumbo bovenaan als de meest varkensvriendelijke supermarktenJumbo stoot AH van tweede plaats; Aldi biedt nu ook Beter Leven vlees

 
De Varkensvlees Monitor laat maandelijks aan de hand van het Beter Leven Keurmerk zien hoe het gesteld is met het dierenwelzijn van het varkensvlees in de supermarkten. Volgens de nieuwste Monitor is het aanbod varkensvlees met Beter Leven Keurmerk bij Jumbo wederom gestegen en is AH van de tweede plaats verstoten. Aldi is voor het eerst sterk gegroeid, maar de percentages Beter Leven varkensvlees bij Deen en Plus zijn juist teruggelopen.


 
Conclusies van de VarkensvleesMonitor april 2016
 
·         Aldi is in april gegroeid van 5% naar 14% varkensvlees met Beter Leven Keurmerk en staat niet langer onderaan. Aldi heeft toegezegd deze groei in 2016 maandelijks te zullen voortzetten.
·         Jumbo heeft AH ingehaald en staat nu op de tweede plaats. Deze inhaalslag is opmerkelijk aangezien Jumbo begin dit jaar nog ver achterbleef.
·         Jan Linders en Emté zijn voor het eerst meegenomen in de telling, maar eindigen in de achterhoede.
·         Lidl blijft onveranderd bovenaan staan en is daarmee de meest varkensvriendelijke supermarkt.
Telling-april-2016_1200px_V2

Toelichting
De Nederlandse supermarkten hebben in 2013 beloofd al in 2015 over te zullen stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk. Varkens in Nood controleert maandelijks hoe het met de voortgang staat. Het Beter Leven Keurmerk geeft een indicatie voor het dierenwelzijn van de dieren. Hoe meer varkensvlees met dit kenmerk, des te hoger de score in onze monitor.
 
==================================================================================
Noot voor de redactie:
Het rapport VarkensvleesMonitor april 2016 vindt u hier:  https://www.dropbox.com/sh/k9ks1pc1ntjhxgw/AABWnkWet6cV26sCuD5Rv-RDa?dl=0
Lees meer over de manier waarop varkens in Nederland gehouden worden:
-          Overtredingenrapport
Lees hier meer over het Beter Leven Keurmerk
-          Het Beter Leven Keurmerk
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hans Baaij
T: 020 6177757
M: 06 26676868

Geen opmerkingen:

Een reactie posten