woensdag 13 april 2016

Voor dood achtergelaten: Het wonderlijke verhaal van Grivita ( video )
Voor dood achtergelaten

Een dramatisch verhaal met een happy end. Zo kunnen we het verhaal van de Roemeense zwerfhond Grivita beschrijven. Lange tijd had Grivita een relatief rustig leven als straathond in Boekarest. Ze was altijd lief, handtam en werd regelmatig gevoerd door buurtbewoners. Tot ze op een avond verschrikkelijk werd toegetakeld  door dierenbeulen, die haar kaak met een zwaar voorwerp volledig verbrijzelden. Het VIER VOETERS team in Roemenië verleende direct eerste hulp en nam haar mee naar de medische kliniek.


Snel herstel

Grivita's conditie bleek veel ernstiger dan verwacht. Meerdere operaties waren noodzakelijk om haar kaak te repareren, maar ze herstelde wonderbaarlijk snel. Nu kan ze weer normaal ademen en eten en heeft ze haar etensbak net zo snel leeg als iedere andere hond in het opvangcentrum Speranta.


© VIER VOETERS | Andreea Balaurea                                             

Happy end

Aan de mishandelingen heeft Grivita, ondanks alle operaties, een sterk misvormde snuit overgehouden. Het vinden van een adoptiegezin bleek een lastige opgave. Een medewerkster van VIER VOETERS in Roemenië sloot Grivita in haar hart en zorgt voor Grivita in het opvangcentrum Speranta, waar Grivita speelt met de andere honden. Ondanks de traumatische ervaring is Grivita haar vertrouwen in mensen niet kwijtgeraakt. Ze is duidelijk blij om te leven, kwispelt als ze wordt geroepen en kan erg genieten van een goede aaibeurt.

2 opmerkingen:

  1. Hartverscheurend wat mensen dieren aan doen..dank aan de mensen die WEl een hart hebben !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal met je eens Leny. Bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen