woensdag 30 november 2016

Japan stopt met de bontindustrie: De laatste bontfokkerij sluit zijn deuren

Bron:www.bontvoordieren.nl

In Japan is definitief een einde gekomen aan de bontindustrie nu de laatste bontfokkerij in Niigata haar deuren heeft gesloten. In recente jaren werd er meerdere malen melding gemaakt door onze FFA partner in Japan (Animal Rights Center Japan) tegen de Otsuka nerstenfokker. Hij fokte nertsen zonder vergunning en overtrad de Invasieve Soorten Wet. Met het dichtgaan van deze bontfokkerij, sluit Japan –waar ongeveer 1.670.000 dieren werden gedood voor hun vacht in 2015 – zich aan bij het groeiende lijstje van landen die de bontindustrie achter zich laten.

Sinds de Invasieve Soorten Wet van 2006 is het illegaal om nieuwe nertsenfokkerijen te bouwen in Japan. De schade aan biodiversiteit, veroorzaakt door ontsnapte nertsen uit bontfokkerijen, is een groot probleem geworden de afgelopen jaren. Daarom beperkt de Invasieve Soorten Wet het fokken van de invasieve soorten zoals nerts, wasbeer en beverrat uitsluitend tot wetenschappelijke en educatieve doeleinden.

Volgens de Wet mogen bontfokkerijen die voor 2006 zijn gebouwd blijven voortbestaan, mits zij zich strikt houden aan de vergunningen. De sluiting van de Otsuka nertsenfokkerij betekent nu een einde aan de Japanse nertsenbontindustrie, omdat deze fokkerij de laatste nog functionerende fokkerij was in Japan.

De laatste jaren ontving de bontfokkerij in Niigata verschillende waarschuwingen van het Ministerie van Milieu voor het overtreden van zowel de Invasieve Soorten Wet als de Dierenwelzijn- en Managementwet. In 2015 heeft Animal Rights Center Japan nog aangekaart dat er sprake was van een alarmerend gebrek aan dierenwelzijn en dat er meerdere gevallen waren van ontsnapte nertsen. Een nieuwe waarschuwing heeft de bontfokker doen besluiten om de fokkerij te sluiten. Volgens de fokker was zijn bedrijf economisch niet langer rendabel als gevolg van een daling in vraag naar bont en de hoge kosten om te voldoen aan de voorwaarden van de vergunningen. De populariteit van bont is flink gedaald in Japan dankzij een groeiende interesse en vraag naar ethisch geproduceerde
producten. Sinds de piek in 2006 zijn de importcijfers spectaculair gedaald met 80% in Japan.

Het einde van de Japanse bontproductie is een geweldige overwinning voor dieren en in lijn met internationale ontwikkelingen. Vanwege ethische, milieu- en welzijnsbezwaren keren een groeiend aantal landen de bontindustrie de rug toe. Sinds 2000 hebben acht Europese landen besloten om de bontproductie te verbieden en momenteel zijn er in nog drie andere landen parlementaire debatten gaande om de bontproductie te stoppen

dinsdag 29 november 2016

Excuses, de foto's bij het artikel vielen weg......heb het verwijderd



Sorry lezers, artikel verwijderd de foto's vielen weg. Morgen weer een nieuw artikel.

Lieve groetjes,

Erna
Zoveel liefde !!




Inspiratie.. maak je eigen kerstversiering

www.animalsasia.org

Mijn favoriete foto. Een zwerfhond krijgt water van een dierenvriend....

maandag 28 november 2016

Jeta moest jaren lang met een ketting door haar neus geld verdienen via selfies met toeristen ( 7 foto's )

Dit is Jeta. Jarenlang liep Jeta met een ring door haar neus over Albanese stranden en moest ze geld in het laatje brengen voor haar baas via selfies met toeristen. Nu is het prachtige dier eindelijk op weg naar het leven dat ze verdient.

Als Jeta niet over het strand werd meegesleurd, vertoefde ze in een donkere betonnen ruimte in de tuin van haar baas, vastgelegd met kettingen.

© Four Paws International Facebook.
En Jeta is niet de enige beer gedoemd tot een leven als vermaakbeer. In Albanië zitten verspreid over het hele land zeker 50 beren net zoals Jeta in gevangenschap en zie je ze als attractie langs de weg, bij restaurants of op het strand. 'De droevigste beren in Europa' worden ze genoemd.
© Four Paws International Facebook.
Maar onlangs kwam er alvast voor Jeta eindelijk een lichtje aan het einde van de donkere tunnel. Redders van Four Paws International, die heel lang hebben gewerkt met de Albanese overheid om de droevige beer te bevrijden, slaagden erin een einde te maken aan haar erbarmelijke leven als selfiebeer. Op 16 november was het grote moment daar: de organisatie kon Jeta in beslag nemen en weghalen bij haar baas. De redders kwamen ter plaatse, verdoofden haar en knipten de ketens in haar betonnen hel door. Vervolgens werd de ring door haar neus verwijderd en kreeg ze verzorging.
© Four Paws International.
"Ons team heeft Jeta bevrijd van jaren van foltering", schrijft Four Paws International op Facebook. "Als ze goed wakker is van haar verdoving zal ze eindelijk zonder ketting zelfstandig kunnen rondlopen."
© Four Paws International Facebook.
Ondanks het goede nieuws komt Jeta niet heelhuids uit haar jarenlange gevangenschap. "Jammer genoeg zie je heel goed dat ze erg slecht verzorgd werd", aldus Four Paws International. "Jeta heeft bijna geen tanden meer en heeft een oogziekte. Het belangrijkste is dat ze nu weg is daar en dat we haar de nodige zorg kunnen geven", aldus de organisatie.
© Four Paws International Facebook.
Een leven in het wild zal ze niet overleven, maar er wacht haar een mooi oord om haar verleden achter zich te laten. Jeta mag namelijk naar het 'Prishtina Bear Sanctuary' in Kosovo, waar een groot uitgestrekt gebied grasland op haar wacht. Waar een heel nieuw leven op haar wacht.
© Four Paws International Facebook.
.




zondag 27 november 2016

Herinnert u zich Beattie nog? Dol op rondjes rennen, springen en dansen ( video en 4 foto's )




Herinnert u zich Beattie nog? In de Donkey Mail van afgelopen februari maakte u kennis met dit unieke ezelsveulen. Een druktemakertje van jewelste. Dol op rondjes rennen, springen en dansen. Beattie betekent dan ook niet voor niets bringer of joy – brenger van geluk. Hoe gaat het nu met haar?



Het artikel in februari ging over de mysterieuze ziekte van het jonge ezeltje. Van de ene op de andere dag kon ze de spenen van moeder Rhubarb niet meer vinden. Het arme dier vermagerde zienderogen. We zullen nooit weten wat de oorzaak hiervan was. Maar nadat Beattie een paar dagen in het ziekenhuis bijgevoed was (dankzij uw trouwe donaties konden we het verblijf betalen), begon ze ineens weer zelfstandig bij Rhubarb te drinken.



Dat was in februari. Sindsdien is er veel veranderd in het leven van Beattie. Na een paar maanden werden moeder en kind – heel natuurlijk – van elkaar gescheiden en kreeg het veulen een vaste verblijfplaats op een van onze boerderijen. Samen met ezels van haar eigen leeftijd. Lucky Glass is haar beste vriend. Beattie heeft inmiddels ook een hoop geleerd. Hoe je stil moet staan, bijvoorbeeld (héél moeilijk voor zo’n springerig ezeltje!). Hoe je de aandacht van je verzorgers moet trekken. En hoe je ervoor zorgt dat je als eerste in de rij voor het eten staat.



Alle gaat Beattie gemakkelijk af. Ze is een paar dagen geleden één jaar geworden en heeft veel felicitaties van haar fans in ontvangst genomen. We bedanken ú nog maar eens dat u er met uw giften voor zorgt dat The Donkey Sanctuary ezels als Beattie een fijn leven kan bieden. Laten we dat doen in de vorm van het leuke filmpje dat we u ook de vorige keer lieten zien!

 Bron: www.donkeysanctuary.nl

zaterdag 26 november 2016

In 2020 zijn 2/3 van de wilde dieren verdwenen.....schud de wereldleiders wakker ( petitie )





In 2020 is 2/3 van de wilde dieren verdwenen. Het tempo waarin diersoorten uitsterven is nu even hoog als in de tijd dat dinosauriërs verdwenen -- we gaan de boom des levens met een kettingzaag te lijf.

Ja, ja, ik was zijn grootste fan

Als we deze tragedie niet tegenhouden zou biodiversiteit zo’n klap kunnen krijgen dat onze planeet stilvalt en onleefbaar zou worden. Maar er is hoop -- topwetenschappers ondersteunen een plan om van de helft van onze planeet beschermd gebied te maken en zo de harmonie met de natuur te herstellen.

Overheden vergaderen binnenkort over de afname van biodiversiteit. Als wij massaal onze stem laten horen kunnen wij politici het duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben om deze massale uitsterving tegen te houden.

                                       

Laat ook je stem horen, voor de aarde stilvalt

We zoeken de grenzen op van wat de aarde aankan. Toch staat de biodiversiteitscrisis niet hoog op de politieke agenda. Als genoeg van ons meedoen kunnen wij daar verandering in brengen.

De natuur de ruimte geven om te bloeien is volgens wetenschapper de beste manier om ecosystemen, en 80 tot 90% van de diersoorten, te redden. De natuur gebruikt dan haar eigen wijsheid om zich te herstellen. Dit 50%-plan klinkt ambitieus, maar het is absoluut haalbaar en misschien wel onze enige mogelijkheid om diersoorten --die ook elkaar nodig hebben om te overleven -- te redden.

Maar als we dit van de grond willen krijgen moeten overheden weten dat er overweldigende steun is voor dit plan om de natuur te beschermen tegen ontbossing, smerige energie en industriële landbouw. Laten we vandaag beginnen, met een enorme petitie en blijven werken tot we dit gewonnen hebben!

Laat ook je stem horen, voor de aarde stilvalt

Dat wij mensen zo ver verwijderd zijn geraakt van de natuur toont een gebrek aan wijsheid aan. Maar het is nog niet te laat. Wij, mensen, hebben het vermogen om te leren en wijzer te worden. Onze collectieve hoop op verandering heeft tot deze enorme Avaaz-beweging geleid en samen hebben we gevochten voor het klimaatakkoord van Parijs. We hebben de bescherming van 50% van onze aarde binnen handbereik. Laten we ons verenigen, de leiding nemen en de harmonie tussen mens en natuur herstellen.

Met hoop,

Iain, Danny, Lisa, Bert, Nell, Camille en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE:

Tempo uitsterven van dieren komt in stroomversnelling (Trouw)
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/4403199/2016/10/26/Tempo-uitsterven-van-dieren-komt-in-stroomversnelling.dhtml

Snelheid waarmee dieren uitsterven is 100 keer zo snel als normaal (Gazet van Antwerpen)
http://www.gva.be/cnt/dmf20161027_02542460/snelheid-waarmee-dieren-uitsterven-is-100-keer-zo-snel-als-normaal

IN HET ENGELS

World on track to lose two-thirds of wild animals by 2020, major report warns (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/27/world-on-track-to-lose-two-thirds-of-wild-animals-by-2020-major-report-warns?CMP=fb_gu

Can the World Really Set Aside Half of the Planet for Wildlife? (Smithsonian Magazine)
http://www.smithsonianmag.com/ist/?next=/science-nature/can-world-really-set-aside-half-planet-wildlife-180952379/

Sixth Wildlife Mass Extinction May Happen in 2020, Experts Say (Nature World News)
http://www.natureworldnews.com/articles/30805/20161027/year-2020-era-wildlife-mass-extinction.htm




donderdag 24 november 2016

Alicia Silverstone: Ik ben liever naakt dan dat ik wol draag ( video en mooi lijf foto )



Wie is Alicia?


Alicia Silverstone staat bekend om haar compassie, of ze nou een gezonde veganistische levensstijl promoot of samen met PETA UK wreedheid jegens dieren blootlegt. Nu neemt ze de wrede wolindustrie voor haar rekening.
In deze sprekende nieuwe advertentie geeft Alicia zich bloot om te laten zien dat wol op schapen hoort, niet op mensen, en om de ogen te openen naar de wreedheid die men wellicht niet eerder heeft overwogen. Zoals ze zegt, “Over het algemeen wordt er niet veel over wol nagedacht. Het is gewoon niet iets dat onder de aandacht wordt gebracht”.


Foto: Brian Bowen Smith

Vanaf hun geboorte kennen schapen in de wolindustrie pijn en mishandeling. De grootste wol-exporteurs van we wereld, zoals Australië, laten schokkende procedures toe zoals mulesing dat wordt uitgevoerd op lammetjes. Daarbij wordt bijvoorbeeld de staart van het dier afgesneden zonder pijnbestrijding in een ineffectieve poging om infectie door vliegen te voorkomen.
Medewerkers die schapen scheren, worden vaak betaald per hoeveelheid en niet per uur, dus werken ze zo snel ze kunnen, weinig rekening houdend met de dieren. De schapen worden rondgegooid, grof geschoren, verwond met scherpe gereedschappen en zelfs geslagen en geschopt door gestreste medewerkers. Veterinaire zorg voor wonden en verwondingen wordt hen ontzegd en sommigen overlijden zelfs door de schok van de ervaring.

Zoals Alicia aangeeft, worden schapen hoogstwaarschijnlijk verkocht voor vlees wanneer hun wolproductie vermindert en kunnen ze zelfs de horror van een levende export naar een slachthuis ervaren: “Wanneer schapen niet langer nuttig worden geacht, worden ze gedood. Er is geen leuke plek waar ze heen gaan omdat ze schapen zijn gebruikt voor wol”.
Dieren die in de wolindustrie worden geboren, ervaren een leven vol leed enkel en alleen zodat mensen wollen truien, mutsen en sjaals kunnen dragen. De volgende keer dat u gaat winkelen, bekijk dan de vele, vele knusse alternatieve en laat wollen kleding uit uw kledingkast en in het schap liggen.

Afgeranseld met een ijzeren staaf maar toch stug doorgaan met hulp geven aan zwerfdieren

Bron: www.dierennood.nl

Dragan verdedigt 60 zwerfdieren met zijn eigen leven.
Regelmatig wordt Dragan afgeranseld en onlangs werd hij zelfs met een ijzeren staaf in elkaar geslagen door een hondenvanger. Maar hij blijft zijn zwerfdieren trouw die hij iedere dag helpt. Lees hier over een moedige dierenvriend.
Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, dat je omdat je een aantal zwerfhonden wilt helpen, door overheidsmensen mishandeld wordt. Toch is dat vrijwel iedere week het geval met Dragan Cekic. Een man die vele keuzes in zijn leven had kunnen maken met zijn 30 jaar. Maar hij koos ervoor om dieren te helpen. In zijn woonplaats. Hij woont in Bor in Servië.

Achter dit geimproviseerde hek probeert Dragan de opgevangen honden veiligheid te bieden

De hele dag regen maar toch blijven ze op zoek naar wat voedsel

En weer vond Dragan een doos met pups in de bosjes

De vrouwen die hem hebben voorgedragen voor een project bij Dierennood zeggen dat hij lééft voor zijn 60 zwervers. En steeds weer komen er dieren bij. Want hij is een man met een hart en trekt zich het trieste lot aan van de honden.
En dat zijn er vele in de straten van Bor waar constant de hondenvangers rondrijden en de dieren vangen op de meest barbaarse wijze die men zich denken kan.
Ze worden naar de plaatselijke ‘opvang’ gebracht en niemand heeft daar ooit een dier levend teruggezien…
Dragan, als echte dierenrechten activist heeft het regelmatig aan de stok met de nietsontziende hondenvangers.
Gevolg is daarvan wel, dat hij regelmatig gemolesteerd wordt en kortgeleden nog verschrikkelijk in elkaar geslagen werd met de ijzeren stokken die die kerels bij zich dragen.
Vrijwel iedereen zou na zo’n aframmeling, stoppen met hetgeen waar hij mee bezig is.
Maar Dragan niet, hij wil en kan niet aanzien dat zwerfhonden in zijn directe omgeving zo mishandeld worden en blijft voor hen opkomen.

Vrijwel in zijn eentje zorgt Dragan voor de honden op drie verschillende plekken en hij voert meteen de dieren die hij daarbij onderweg tegenkomt op straat.
Zes van zijn opgevangen honden heeft hij bij zijn oma ondergebracht. Zij woont net als vele andere oude mensen daar, in een bouwvallig hutje zonder stromend water of elektriciteit.
Maar tenminste hebben de honden daar een dak boven hun kop en zijn ze - redelijk- veilig. En ze hebben aandacht en liefde.
Net zo goed een levensbehoefte voor dieren als voor mensen. Als het even kan bezoekt hij oma 2x per dag. Hij maakt schoon, voert de dieren en gaat even met ze lopen.
Verder houdt hij bij gebrek aan ruimte enkele van zijn honden bij hem in zijn oude auto. ’s Nachts gaat hij naar een plek buiten de stad waar ook hij een armzalig, maar rustig onderkomen dacht te hebben gevonden.
Maar onlangs heeft men hem verraden en we moeten maar afwachten of hij daar kan blijven slapen met zijn honden…

Gedood door hondenmeppers

In deze oude auto leeft dragan met een aantal van zijn honden

Het grootste deel van de honden die hij verzorgd zitten in een verlaten steenfabriek. Lekkende daken, kieren, tocht, geen hondenhokjes of manden, geen dekens of stro, geen stromend water.
Maar veilig ver weg van de hondenvangers. Daar krijgen ze eten van hem en hij speelt met hen.
Dragan is hun grote held!
Drie jaar geleden nog had Dragan een baan in de horeca. Maar werd ontslagen toen hij een teefje met pupjes verdedigde tegen de hondenvangers.
Terwijl de gasten toekeken! Sindsdien is hij een paria geworden. Weinigen hebben begrip voor zijn daad die voor ons een heldendaad zou zijn.
Natuurlijk zou het ideaal zijn als Dragan een lapje grond zou hebben om een shelter op te bouwen. Dat is voorlopig helaas een brug te ver.

Een gedeelte van zijn opgevangen honden in de oude fabriek

Meer vel over been zie je niet vaak. Maar ook voor deze honden is Dragan gaan zorgen.

Kijk eens naar deze kopjes die vragen toch om wat hulp

Wat er op dit moment dringend nodig is zijn meer hekken om de teefjes van de reuen te kunnen scheiden. Geld voor sterilisaties is er immers niet.
Hondenvoer kopen is vaak al een onmogelijke opgave. Dringend nodig is ook stro en alsjeblieft, alsjeblieft wat tochtvrije hondenhokken.
Ook voor de honden van Dragan geldt: we vragen geen luxe, we vragen slechts het broodnodige voor hen om te kunnen overleven.
Voer en ietwat beschutting. Laat ook deze honden alsjeblieft niet dood vriezen. Dragan heeft het al zwaar genoeg. Met elk dier dat hij verliest sterft er een stukje van hem.

Wil je Dragan en dus de vele anonieme dieren gaan helpen? Dat zou fantastisch zijn!

Doneer dan ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine actie 16'
en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

     

woensdag 23 november 2016

Sinterklaas-surprise voor zeugen in de vee-industrie.....te zot of leuk??



PERSBERICHT www.varkensinnood.nl

Sinterklaas-surprise voor varkens

Varkens in Nood is een actie begonnen om zeugen in de vee-industrie voor Sinterklaas jute zakken cadeau te doen. Aanstaande moedervarkens gebruiken dit om een nest te bouwen; voor haarzelf en de biggetjes. Voor een gering bedrag per stuk kunnen deelnemers aan de campagne dit nestmateriaal als surprise aan varkens doneren.



Zwangere varkens hebben een oerinstinct om voor het werpen van de biggen een nest te bouwen van takken, stro en gras. Dat was in het wild zo, en eeuwen van domesticatie hebben er niets aan veranderd. Daarom staat ook in de wet geschreven dat zeugen over voldoende en adequaat nestmateriaal moeten beschikken.

In de vee-industrie is het bouwen van echte nesten onmogelijk. Moedervarkens zitten immers opgesloten in kraamboxen, en de natuurlijke soorten nestmateriaal zijn niet bruikbaar omdat ze de mestafvoer verstoppen. Om de zeugen en de biggen tegemoet te komen, is Varkens in Nood een actie begonnen: als Sinterklaascadeau willen we moedervarkens jute doeken geven.

Hier kunnen de dieren hun nesteldrang enigszins op uitleven. De biggetjes krijgen bovendien een zachtere en wat comfortabele ondergrond dan de betonnen vloer die ze nu hebben. Een jute doek kost niet veel; voor 60 euro kunnen er 100 aan de varkens worden verschaft. Het doel van de actie is op sinterklaasavond minimaal 10.000 jute doeken aan de varkens in de vee-industrie te geven.

dinsdag 22 november 2016

Sam zat uitgehongerd in een donkere keukenkast




        
Zou hij nog leven als onze inspecteur hem niet had weggehaald? Waarschijnlijk niet. Maar Sam had geluk. Want een van de weinige keren dat hij naar buiten mocht, kwam de buurvrouw toevallig langs. Ze zag een graatmagere hond aan een ketting, te zwak om op zijn poten te staan. Ze sloeg alarm.
Toen de melding bij de Dierenbescherming binnenkwam is er direct een inspecteur op afgegaan. En ondanks het vele dierenleed waarmee zij elke dag wordt geconfronteerd, was ze geschokt door wat ze zag.

Een kreet om hulp


De inspecteur vertelt: 'We vonden Sam in een bench in een donkere keukenkast. We zagen een hond die leek op een Amerikaanse Stafford, maar dan een verbijsterend dunne versie. Veel tralies waren verbogen; het arme dier had blijkbaar vaak geprobeerd te ontsnappen. Toen we zijn kooi openden, kroop hij er met moeite uit. Ik zat op mijn hurken en hij kwam wankelend op me af. En wat er toen gebeurde ... Hij stak zijn kop onder mijn arm en zo bleef hij staan. Heel stil. Het was een kreet om hulp.'


"Sam heeft er weer zin in", vertelt zijn nieuwe baasje. "Dat zie je als hij buiten aan het rennen is. En binnen... dan lijkt hij net een schoothondje."



Daadkrachtig optreden

In overleg met RVO.nl* werd Sam naar de dierenarts gebracht. Ook zij was geschokt door zijn toestand. Hij was ernstig ondervoed; al zijn botten staken uit en zijn spieren waren bijna weggeteerd. Sam woog nog maar 10 kilo, een derde van zijn normale gewicht. Hij had doorligplekken en zijn conditie was zeer zorgelijk. Vanuit de dierenarts werd Sam naar een opvangadres gebracht waar hij intensieve medische zorg kreeg. Het was duidelijk dat hij niet terug kon naar zijn oude eigenaar. Nadat hij op het opvangadres voldoende was hersteld, mocht hij in een van onze asielen verder bijkomen.

maandag 21 november 2016

Zo klein, zo broos, zo triest ......wie helpt dit schatje? video




Antillen

Zo klein zo triest zo eenzaam

Daar zit je dan. Zo klein en al ongewenst en gedumpt. Geen ouders of broertjes of zusjes om je heen. Zo klein en weerloos. Zo kwetsbaar in de grote boze wereld. Wij gaan er alles aan doen om jou te helpen. Met zorg en het vinden van een veilig liefdevol huis. 

Met dank aan : Mark Vos oprichter van www.dierenhulp.nl  

zondag 20 november 2016

Bejaarden in verzorgingshuis geven dierenasiel kittens flesjes melk in 7 ontroerende foto's

Bron: www.smknguns.com


Wat een geweldig initiatief! Toen een dierenasiel in Arizone wat extra hulp nodig had bij de verzorging van pasgeboren kittens besloten ze zich te richten tot een bejaardenhuis in de buurt. Executive Diretor Sharon Mercer vertelt: ‘Voor sommigen lijkt het op het eerste gezicht vreemd: bewoners die zelf verzorging nodig hebben, gaan deze kleine wezentjes verzorgen. Maar ze hebben enorm goede ervaringen, emoties. Ze hebben nog steeds de behoefte om liefde te geven en te krijgen.’


Het programma werd gecreëerd door health services director Rebecca Hamilton. Naast de zorg voor ouderen, verzorgt ze tevens de poesjes. Het verzorgen van de katjes gaf haar een hoop geluk en liefde en daarom besloot ze dit te delen met de ouderen.
Het initiatief bleek een succes: de conditie van de kittens en de ouderen is sterk verbeterd. De ouderen werd gevraagd om de zorg te dragen voor twee kleine kittens genaamd Turtle en Peaches. Het resultaat? Beide kittens zijn twee keer zo zwaar geworden.
Geweldig! Zoiets moeten ze in Nederland ook introduceren.









zaterdag 19 november 2016

Het roer moet om ! Geen antibiotica in de vee-industrie voor dieren die niet ziek zijn ( petitie )





http://actie.ciwf.nl/ea-action/action?ea.client.id=1771&ea.campaign.id=59163&ea.url.id=775465




Door het massale gebruik van antibiotica in de veehouderij kunnen bacteriën, die ook mensen ziek maken, ongevoelig worden voor deze belangrijke medicijnen. Naar schatting sterven in Europa nu al zo’n 25.000 mensen per jaar aan ziektes die veroorzaakt worden door dergelijke resistente bacteriën.


Doe mee, stuur nu een e-mail naar staatssecretaris Van Dam om hem te vragen samen met zijn collega-ministers het massale gebruik van antibiotica in de Europese vee-industrie te stoppen.


Toediening antibiotica konijn
Wij vragen aan de Europese landbouwministers zich in te zetten voor een verbod op het routinematig toedienen van antibiotica aan dieren die niet ziek zijn. Natuurlijk zijn we niet tegen het gebruik van antibiotica om zieke dieren te genezen. Het allerbelangrijkste is: dat de hele veehouderij verandert. Het welzijn en de levensomstandigheden van de dieren moeten beter, zodat zij ook zonder antibiotica gezond blijven!


Bron: www.ciwf.nl

vrijdag 18 november 2016

Dit moet verboden worden ! Dwangvoederen van dieren voor Foie Gras niet meer van deze tijd ( video )




Bron: www.worldanimalprotection.nl

Minister, stop dwangvoeren voor foie gras      

Aan de vooravond van december, voor velen de maand van overdadig en luxueus eten, hebben we samen met onze collega’s in Zweden de Franse minister van Landbouw en Voedsel een brief geschreven.




We vragen de minister, Stéphane le Foll, dringend om een eind te maken aan het dwangvoeren van ganzen en eenden voor de productie van foie gras (vette lever). Door het gevogelte grote hoeveelheden mais of deegballetjes letterlijk door de strot te drukken, zwelt de lever enorm op. Een overduidelijke vorm van dierenmishandeling.




In de brief wijzen we de minister erop dat ook Frankrijk afgelopen oktober heeft ingestemd met beleidsaanbevelingen van de Verenigde Naties, waarin landen wordt opgeroepen om dierenwelzijnsvrijheden te bevorderen: “De productie van foie gras is hier op alle punten strijdig mee: het tast de vrijheid van pijn, verwonding en ziekte aan, de vrijheid van angst en stress en de vrijheid natuurlijk gedrag te ontplooien.” Frankrijk kan hier, net als de meeste Europese landen inclusief Polen, niet mee doorgaan.




De directeuren Pascal de Smit (Nederland) en Roger Petterson (Zweden) schrijven de minister verder: “Oude gebruiken en tradities dienen steeds aan nieuwe inzichten en opvattingen getoetst te worden. De geschiedenis en onze Europese beschaving schrijden voort en zo ook onze opvattingen over hoe met dieren om te gaan. Trekhonden zijn verboden, net als dansberen en het gebruik van traditionele legbatterijen. Zo is het ook met het dwangvoeren van gevogelte: een lange traditie die aangepast dient te worden aan nieuwe opvattingen.” De Smit en Petterson vragen Le Foll om een “historische stap vooruit te zetten voor het welzijn van de betreffende dieren.”


De brief is vergezeld van de tienduizenden handtekeningen van supporters van World Animal Protection die we eerder dit jaar hebben opgehaald.

Dit moet verboden worden ! Dwangvoederen van dieren voor Foie Gras niet meer van deze tijd ( video )




Bron: www.worldanimalprotection.nl

Minister, stop dwangvoeren voor foie gras      

Aan de vooravond van december, voor velen de maand van overdadig en luxueus eten, hebben we samen met onze collega’s in Zweden de Franse minister van Landbouw en Voedsel een brief geschreven.




We vragen de minister, Stéphane le Foll, dringend om een eind te maken aan het dwangvoeren van ganzen en eenden voor de productie van foie gras (vette lever). Door het gevogelte grote hoeveelheden mais of deegballetjes letterlijk door de strot te drukken, zwelt de lever enorm op. Een overduidelijke vorm van dierenmishandeling.




In de brief wijzen we de minister erop dat ook Frankrijk afgelopen oktober heeft ingestemd met beleidsaanbevelingen van de Verenigde Naties, waarin landen wordt opgeroepen om dierenwelzijnsvrijheden te bevorderen: “De productie van foie gras is hier op alle punten strijdig mee: het tast de vrijheid van pijn, verwonding en ziekte aan, de vrijheid van angst en stress en de vrijheid natuurlijk gedrag te ontplooien.” Frankrijk kan hier, net als de meeste Europese landen inclusief Polen, niet mee doorgaan.




De directeuren Pascal de Smit (Nederland) en Roger Petterson (Zweden) schrijven de minister verder: “Oude gebruiken en tradities dienen steeds aan nieuwe inzichten en opvattingen getoetst te worden. De geschiedenis en onze Europese beschaving schrijden voort en zo ook onze opvattingen over hoe met dieren om te gaan. Trekhonden zijn verboden, net als dansberen en het gebruik van traditionele legbatterijen. Zo is het ook met het dwangvoeren van gevogelte: een lange traditie die aangepast dient te worden aan nieuwe opvattingen.” De Smit en Petterson vragen Le Foll om een “historische stap vooruit te zetten voor het welzijn van de betreffende dieren.”


De brief is vergezeld van de tienduizenden handtekeningen van supporters van World Animal Protection die we eerder dit jaar hebben opgehaald.

donderdag 17 november 2016

Einde 40 jaar proefdierapen Radboud Universiteit : Laatste 2 apen op pensioen naar Stichting AAP







radboud


Proefapen mogen met pensioen


Bron: www.animalrights.nl

Gistermiddag overhandigden wij ruim 27.000 Belgische en Nederlandse handtekeningen aan de rector magnificus van de Nijmeegse Radboud Universiteit, de heer Han van Krieken. Hierop volgde een zeer positief gesprek. Hij heeft besloten dat de Radboud apen naar het gespecialiseerde opvangcentrum Stichting AAP mogen. Tevens komt er een einde aan veertig jaar apentesten in het proefdiercentrum van de universiteit.

De universiteit dreigde eerder nog de proefapen af te maken omdat ze niet meer nodig waren. Dankzij de intensieve mediacampagne van Animal Rights en de 27.000 opgehaalde handtekeningen is het ons gelukt. De Radboud apen mogen nu eindelijk met pensioen!


Radboud proefapen

De onderzoekers die jarenlang apen gebruikten in experimenten gaan zich nu richten op dierproefvrije technieken. Zo wordt voortaan een robot met 3D oog-, hoofd-, en nekmotoriek gebruikt. Animal Rights juicht dit toe en roept de overheid op om meer geld beschikbaar te maken voor onderzoek naar alternatieven. Op deze wijze kunnen we dierproeven vervangen.

Met hartelijke groet,

Nadine Lucas
Nadine Lucas
Animal Rights

Robert Molenaar
Robert Molenaar
Animal Rights





Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: BE 51 5230 8073 1862 t.a.v. Animal Rights