zondag 2 juli 2017

Dierenasiel 'Saved Souls Sanctuary' met 650 honden in de problemen na overstroming ( video )
Marlie Timmermans helpt honden, ook bij een overstroming...

'Project Street Dogs Thailand' is misschien geen bekende naam, maar de Nederlandse Marlie Timmermans is bij velen van jullie vast wel bekend. En als die naam je toch niet bekend voorkomt, dan misschien wel haar gezicht. Ze staat in onze folders, een mooie jonge vrouw die het kopje van een tempelhondje liefdevol behandelt.
7 jaar geleden begonnen met de dieren rond één tempel in het Thaise Hua Hin maar inmiddels is de hulpverlening uitgebreid en worden honden en katten in de wijde omgeving geholpen. Men brengt zelfs regelmatig zieke en – zwaar – gewonde dieren uit nabijgelegen provincies naar de vrijwilligers van deze dieren-organisatie.
Er is een klein team van vrijwilligers die dagelijks honderden straathonden voeren en verzorgen. Met behulp van lokale dierenartsen worden niet alleen honden maar ook katten zoveel mogelijk gesteriliseerd en medisch verzorgd.
Maar dit project heeft geen eigen asiel. Dieren die moeten herstellen komen terecht in enkele speciaal gebouwde hokken op het terrein van een vrijwilligster. Daarna gaan de dieren weer de straat op.
Met veel liefde en geduld helpt Marlie een hond die gestenigd werd.
Een groot gedeelte van het asiel is onder water komen te staan en de honden hebben bijna geen plek meer om te liggen.

Marlie doet dus geweldig werk. Zelfs voor haar eigen stichting is altijd geld tekort.
Er moet altijd veel uit eigen zak betaald worden. Haar doelstelling is om de populatie zwerfdieren in Hua Hin te verminderen en om deze dieren zoveel mogelijk te helpen in hun eeuwige strijd tegen pijn, honger en jeuk.
Maar Marlie zou Marlie niet zijn als ze daarnaast niet ook oog zou hebben voor het leed van andere honden.  Saved

In een andere plaats, Khon Kaen, dat Marlie geregeld bezoekt ligt het ‘Saved Souls Sanctuary’. Een groot asiel met zo’n 650 honden.
Daar zijn momenteel heel grote problemen. De helft van de opvang is ondergelopen met water.
De honderden honden weten gewoon niet waar ze moeten gaan staan, laat staan liggen.

Het doet pijn om de dieren zo hulpeloos te zien kijken. En het regenseizoen is nog lang niet ten einde. En daarna komen er weer nieuwe…
Dit asiel heeft dan ook dringend behoefte aan de reparaties van daken en goten en een aantal kennels op hoger gelegen plekken verplaatsen.

Marlie en wij willen hen hier heel graag mee helpen!
Met een reparatie van enkele daken kunnen de dieren in ieder geval binnen droog komen te liggen.
Maar daarvoor zijn wij afhankelijk van jullie. Mogen wij weer op je rekenen, alsjeblieft? Marlie weet waar het geld het hardst nodig is en zal zeker zorgen dat het goed terecht komt.
Maar eventueel kan je ook bij je donatie aangeven waar het voor bedoeld is.
Voor de straatdiertjes in Hua Hin of voor een droog slaapplekje voor de hondjes in Khon Kaen.
Wijzelf kunnen niet kiezen….

Doneer daarom ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine Actie 26' en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten