woensdag 9 augustus 2017

De jagers komen eraan....help mee om dit bloedbad van dolfijnen in Taiji Japan te verbieden ( petitie )

PETITIE


Oktober is de tweede maand van het dolfijnenjachtseizoen in Taiji, Japan. In september werden 16 grienden en 15 grampers gedood. Naast deze 31 doden werden één griend en 68 tuimelaars veroordeeld tot een leven van slavernij.
dolfijnenjacht
Een gevangen dolfijn, momenten voor het dier geslacht wordt | © Sea Shepherd
Van de 31 dagen die oktober telt, hield slecht weer de 12 jachtschepen 6 dagen in de haven (de 5e,de 15e t/m 17e, de 25e en de 28e). 8 en 9 oktober was een festivalweekend waardoor de schepen binnen bleven. Op 19 dagen voeren de schepen uit zonder dolfijnen te vinden. De schepen vertrekken deze tijd van het jaar iets voor zessen ‘s ochtends en als ze niets vinden zijn ze rond 10 uur weer terug.
Gefinancierd door dolfinariumindustrie
Om zoveel dagen zonder succes brandstof te kunnen verspillen moeten de winsten op de vangstdagen wel extreem hoog zijn. Niet door de slacht zoals deze maand op de 4e, 19e en 26e, dat zijn slechts bijverdiensten, maar op de dagen dat waardevolle dieren kunnen worden gekidnapt voor de circus-slavernij-industrie. De bond van de ‘visserlui’, krijgt ongeveer US$8000 per dolfijn die ze levend verkopen aan de opkopers van vooral het Taiji Whale Museum. In de maand september werd dus al ruim een half miljoen verdiend. De enkele honderden dollars per dode dolfijn zijn een ‘leuke’ extra.
De opkopers kregen in 2013 voor getrainde dolfijnen gemiddeld zo’n $45.000 en 20 ongetrainde dolfijnen voor de Oekraïne ‘gingen’ voor iets meer dan $10.000 per stuk. Vandaar dat het moeilijk is om zoiets lucratiefs te stoppen. Vergeet traditie en cultuur. De jacht in Taiji gaat om geld, geld, geld. Geld afkomstig van de dolfinariumindustrie!
Familie afgeslacht
Op 4 oktober werden ongeveer 15 grampers afgeslacht. Iets na half 8 kwamen de schepen in formatie. Ruim twee uur later waren zij achter netten in de baai opgesloten. Om 10 uur bevond de hele familie zich onder de dekzeilen in de ‘Cove’ en een dik half uur later waren alle lichamen overgebracht naar het slachthuis in de haven.
dolfijnenjacht
Vluchtende gestreepte dolfijnen | © Sea Shepherd
Ontsnapt
Op 12 oktober waren iets voor negenen de eerste schepen al terug in de haven toen de overigen van richting veranderden en een drijfformatie vormden. Ook de andere schepen voeren opnieuw uit en probeerden gezamenlijk een groep dolfijnen naar Taiji te jagen. De dolfijnen vochten echter voor hun leven en om half 12 gaven de jagers het uiteindelijk op.
Rood van het bloed
Op 19 oktober liep het slechter af voor een familie van ongeveer 35 gestreepte dolfijnen, de eerste van deze soort dit seizoen. Om 8 uur gevonden en om 9 uur in de ‘Cove’. De jacht verliep snel. Voor deze soort die leeft in de open oceaan is de nabijheid van de kust extra angstaanjagend. Ze raken in paniek, werpen zich op de rotsen en raken verstrikt in de netten. Vastgebonden aan hun staarten werden ze naar het strand gesleurd voor de slachting. Toen alle anderen dood waren, zwom nog een eenzame dolfijn minutenlang door het bloed van zijn of haar familie, opgejaagd door skiffs. Uiteindelijk werd ook hij of zij vermoord. Drie skiffs brachten de lijken naar het slachthuis.
dolfijnenjacht
Dolfijnen werpen zich in paniek tegen de rotsen | © Sea Shepherd

De laatste slachting van oktober vond plaats op de 26e. Opnieuw werd de groep rond 8 uur ontdekt en verliep de drijfjacht snel, opnieuw waren het gestreepte dolfijnen. Tegen 9 uur splitste een deel van de familie zich af en wist te ontsnappen. Om 10 uur bevonden zo’n 40 individuen zich in de ‘Cove’. Opnieuw wierp een aantal zich op de rotsen en was het water rood gekleurd, al voor de slachting zelf een aanvang had genomen. Opnieuw ontliep een eenzame dolfijn het lot langer dan zijn familie. Het resulteerde in een marteling van bijna een uur. Uiteindelijk werd ook hij of zij aan de staart door het bloed van zijn of haar soortgenoten naar het strand getrokken. Om 11 uur was het allemaal weer voorbij.

Erwin Vermeulen is fotograaf, Hoofd Werktuigkundige bij Sea Shepherd en woont samen met zijn vriendin Susan, een dove kat, een éénogige kat, een kat met één nier, een gepensioneerde speurhond en twee dove en blinde honden. Hij schrijft ook regelmatig over de griendenslachting op de Faeröer Eilanden: lees zijn laatste verslag hier
©PiepVandaag.nl Erwin Vermeulen

Gerelateerde artikelen:

header-1-thankyou

Thank-you

for demanding a cruelty-free life for Dolphins.


You know dolphin hunting is cruel. Thank you for caring enough to do something about it.

By pressuring key players in this horrible, exploitative trade, you bring us closer to the day when the coastal waters off Taiji will run clear and blue – and pods of wild dolphins will swim there freely.
On behalf of those magnificent animals, and everyone at Australia for Dolphins, thank you.
This important petition with your name on it will be delivered to the Governor of Wakayama, and has the power to stop the killing season before it starts.

Can you make sure it has maximum impact by telling your friends and family about it, and asking them to help dolphins too?
Thanks again.


Dolphins swimmingThank you for helping give dolphins the lives they deserve – happy and free in the ocean.

Make your impact go further

Tell your Facebook friends you’re doing this

You’re a champion for dolphins. Inspire your friends and get them involved too. Share this post to your Facebook feed.

Share this post on Twitter

Help generate buzz about this issue – ask people to take action. 

Send an email

If more people knew about the horrors of the Taiji dolphin hunts, they’d want to help like you did. Cut and paste this email and spread the word.

Dolphins swimmingThank you for helping give dolphins the lives they deserve – happy and free in the ocean.


Privacy and security policy | Copyright © Pareto Fundraising 2015
Australia for Dolphins is a registered charity in Australia. ABN/Registration number: 61 160 942 174.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten