dinsdag 1 augustus 2017

Varkens in Nood start petitie tegen dierenbeul boer waar 24.000 varkens omkwamen in een stalbrand door wanbeleidPERSBERICHT www.varkensinnood.nl
De roep om beroepsverbod Straathof is groot, Varkens in Nood start petitie
https://www.varkensinnood.nl/beroepsverbod-straathof   petitie

Varkenshouder Straathof is berucht. In 2009, 2013, 2014 en 2016 zijn er door dierenbeschermers en door de Duitse politie veel misstanden en wetsovertredingen aangetroffen in meerdere Duitse en Nederlandse stallen. In Duitsland kreeg Straathof al een beroepsverbod opgelegd. Met de brand in Erichem waarbij 24.000 varkens overleden, kwam Straathof weer negatief in het nieuws. Wanneer is genoeg genoeg? De maatschappelijke roep om een algeheel beroepsverbod voor Straathof is sinds de brand van afgelopen donderdag groot. Gehoor gevend aan de grote verontwaardiging is Varkens in Nood een petitie gestart.
Ondernemer in dierenleedHet ondernemerschap van Adriaan Straathof laat een scala van wetsovertredingen zien: De NVWA, de Duitse politie en dierenbeschermers bezochten de stallen en vonden daar dieren zonder drinkwater, overbezette stallen, te krappe kooien en verwaarlozing van zieke en gewonde varkens. In Duitsland was een politie-inval de druppel: Straathof kreeg een beroepsverbod. In Nederland zijn er slechts processen verbaal, hoge geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden. Hij kan in Nederland zelfs stallen uitbreiden, zoals in Mariënheem.
Genoeg is genoegAfgelopen donderdag vonden 24.000 varkens de dood in de grootste brand in een Nederlandse varkensstal ooit. De megastal van twee verdiepingen zat vol met brandbaar materiaal en gassen maar was te oud om maatregelen voor brandveiligheid te hoeven nemen. Na vertrek van de medewerkers zaten de varkens zonder enig toezicht opgesloten in een onontkoombare gevangenis. Voor veel mensen is deze enorme stalbrand de druppel. Varkens in Nood wordt overstelpt met verzoeken om Straathof te stoppen en geeft gehoor aan deze massale oproep. Het doel is tenminste 40.000 handtekeningen op te halen.
Genoeg is genoeg

4 opmerkingen:

 1. De varkens zouden onder normale omstandigheden ook niet lang geleefd hebben, maar om ze levend te laten verbranden is te gruwelijk voor woorden. Niemand kan zich een inbeelding maken van de enorme hoeveelheid stress wat daar voor de dieren is geweest. Probeer het je eens in te denken, je zit met een enorme hoeveelheid soortgenoten opgesloten en ziet het vuur op je afkomen. Denk niet dat varkens dom zijn! Ik heb er 's nachts van wakker gelegen en heb er veel over nagedacht en ben zo vreselijk gefrustreerd omdat er ik er niet veel aan kan veranderen. En de politiek wat doet die? NIKS, want sja het brengt geld binnen. En wat doet het volk? Roepen: OH WAT ERG EN VERVOLGENS HARD NAAR DE SUPERMARKT RENNEN VOOR DE GOEDKOOPSTE STUKEN VARKENSLIJK! SHAME ON YOU TOO!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Wizza het is in en in triest. Ooit heeft een brandweerman mij verteld dat de dieren stikken van de rook en niet levend worden verbrand. Of dat nu een troost is ? Ook vernam ik van een boer dat als er wel dieren vrijkomen tijdens een brand ze toch nog worden afgemaakt vanwege de stress. Volgens de boer zijn ze dan niet meer rendabel voor de verkoop van hun vlees. Verschrikkelijk !!

   Verwijderen
  2. Wat ik ook verschrikkelijk vind is dat er zoveel mensen moord en brand klagen als er iets is met een hondje, maar 24.000 varkens laat ze eigenlijk koud.

   Verwijderen