zondag 21 januari 2018

Nieuwsbericht Dierennood: Dit hebben wij met uw hulp in 2017 voor 11.587 dieren kunnen doen
     Extra editie nr. 97 Bekijk de webversie
Bezoek onze website
Zwerfdieren grenzeloos helpen.

Dit hebben wij met de donaties in 2017 voor 11.587 dieren kunnen doen:


- 6.382 zwerfdieren werden door dierenartsen en studenten Diergeneeskunde van 7 universiteiten op eigen kosten via onze stichting gesteriliseerd. (www.dierenstages.nl)

- 1.500 ondervoede honden in een groot asiel in Roemenië kregen 4,5 ton aan voer. Tevens 13 sterilisaties; materiaal om de kennels af te schermen en tevens pallets zodat de dieren niet meer op ijskoud beton hoeven liggen. (HP84)

- 720 honden kregen in een immens groot Servisch asiel meer weerstand door goed wintervoer i.p.v. oud brood. Er is nu stro om op te liggen en een betere behuizing. (HP97)

- 550 dieren in het oorlogsgebied rondom Damascus in Syrië hebben medische verzorging en veiligheid gekregen. (HP98)

- 437 dieren konden via een Belgische vrouw op Cuba worden gesteriliseerd dankzij de lage prijs van maar 5 euro (!). Dat betekent uiteindelijk tienduizenden zwerfdieren minder. (HP86)

- 320 honden en 65 katten kregen in een Bosnisch asiel niet alleen voer, maar ook een degelijke omheining, schaduwdoek boven de kennels en de grond werd opgehoogd met zand. (HP89)

- 258 honden en katten kregen weer voer, drinkwater en medische zorg na de orkaan-verwoesting op St-Maarten.  (Extra project)

- 230 zwerfkatten konden in de winter in het Griekse Skopelos worden bijgevoerd en zo nodig medische verzorging krijgen (KP22) 

- 211 dieren kregen medische hulp voor de vele brandwonden na de afschuwelijke bosbranden in Portugal. (Extra project)

- 200 honden die in het Roemeense Dorohoi bij een vuilnisbelt op een kleine plek moesten zitten, kregen meer ruimte en betere behuizing tegen de vaak bittere koude of juist brandende zon. (KP21)

- 102 honden werden door een geweldige vrouw in Bosnië gered van een afschuwelijk lot op straat met veel mishandelingen. Oude en zieke dieren kregen er ook tochtvrije hokken. (HP93)

- 93 ezels kregen in Frankrijk hooi in de winter alsmede een schuilstal tegen de regen en felle zon. (HP91)

- 85 zwerfdieren werden in het Griekse Pilion gevoerd, zonodig gesteriliseerd en gered van vergiftiging. (KP29)

- 66 honden waren het slachtoffer in een totaal uitgebrand asiel in Sofia / Bulgarije. Velen hadden intensieve medische verzorging nodig en allen een nieuw onderkomen. (HP92)

- 60 honden en 20 katten met gezondheidsproblemen in Macedonië kregen eindelijk gezond voer en 6 ervan werden van hun schurft afgeholpen. (KP23)

- 57 dieren in het Servische Bor, konden eindelijk van de ketting af door het plaatsen van een degelijk hekwerk. Ook werden 2 noodzakelijke operaties uitgevoerd. (KP25)

- 54 honden konden na een felle brand in een opvanghuis in Bosnië verhuizen naar een verbouwde loods. (Extra HP85)

- 42 katten konden in het Bosnische Zenica, eindelijk naar de dierenarts en 14 ervan konden worden gesteriliseerd. (KP27)

- 31 katten en 28 gehandicapte en getraumatiseerde honden kregen in Roemenië een kans op een nieuwe start.(KP24)

- 30 honden konden uit een dodingsstation in het Bosnische Gracanica worden bevrijd en verhuisden naar een beter oord. Tevens werd er een aparte puppyafdeling gerealiseerd. (KP20)

- 24 hondenhokken konden voor een open lucht dodingsstation in Lancram in Roemenië worden gerealiseerd, alsmede afdekzeilen en voer voor de hongerige dieren. (KP31)

15 ezels kregen een droge lekvrije stal in een fantastische opvang in Noord-Spanje van een Nederlandse vrouw. (KP30)

- daken werden gerepareerd in een ondergelopen asiel in het Thaise Hua Hin. Tevens konden honderden zwervertjes in de omgeving gevoerd worden met gekookte rijst. (KP26)

- 1 tweedehands auto was de ideale oplossing voor de wanhopige asielmedewerkers die in Oekraïne geen gewonde dieren meer konden redden zonder vervoer. (HP87)

- sterilisatiekliniek werd mede met onze hulp gebouwd in het Egyptische Dahab. Deze zal zeer veel toekomstig dierenleed gaan voorkomen. Tevens werden veel hulpgoederen aangekocht. (HP94)

- 1 medicijnkast in Kathmandu in Nepal werd weer goed gevuld, na de grote watersnood zodat de dierenartsen ter plaatse weer door konden gaan met het redden van dieren. (KP28)

1 x 3e hands tractor zorgde er in Oekraïne voor dat een vrijwel onbereikbaar asiel ook in de winter voor honderden opgevangen zwerfdieren kan worden bevoorraad. (HP95)
Ontzettend bedankt voor alle steun en donaties!

Dat er in het afgelopen jaar door onze stichting meer dan 11.000 zwerfdieren daadwerkelijk geholpen zijn, hebben wij als team echt alleen kunnen doen, door de geweldige steun van alle donateurs! Velen hielpen ons doorlopend iedere maand opnieuw.

Vrijwel dagelijks krijgen wij hulpaanvragen van dierenvrienden uit vele landen. Ria Alonso en andere collega's in ons team van 40 vrijwilligers zorgen voor een zeer grondige research op betrouwbaarheid en doeltreffendheid van de hulpverlening.

Als hierbij ook sterilisaties kunnen worden gegarandeerd, is dit een extra reden bij de keuze voor een hulpproject. Wij weten dat alle donateurs het voorkomen van dierenleed heel belangrijk vinden.

Wij hopen in dit nieuwe jaar nog meer voor zwerfdieren-in-nood te kunnen betekenen. De lijst met aanvragen is erg groot. Graag doen wij daarbij weer een beroep op alle dierenvrienden, die bewust juist die dieren willen helpen, die dit het allermeeste nodig hebben.

En zoals bekend, blijven wij de garantie geven dat alle donaties, maar ook legaten vanuit een testament altijd voor 100% aan directe hulp voor zwerfdieren zullen worden besteed.

Nogmaals heel veel dank voor de fijne samenwerking.

Samen voor de zwerfdieren. Zij hebben ons heel hard nodig! 
 
Bezoek onze website.
Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierenvrijwilligers.nl
www.nalatenvoordieren.nl
T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: info@dierennood.nl
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674

Geen opmerkingen:

Een reactie posten