vrijdag 31 mei 2024

(Video) World Animal Protection International: De wrede 'Wildlife Farming' industrie, het fokken van wilde dieren voor commerciële doeleinden, moet verboden worden


Het is tijd om voorgoed een einde te maken aan het fokken van wilde dieren voor winst. Een onderzoek van World Animal Protection heeft de wereldwijde schaal van deze wrede en uitbuitende industrie. 

 Het volledige rapport


Wildlife Landbouw wordt vaak afgeschilderd als een oplossing voor het behoud van en als een veilige en stabiele bron van inkomsten voor lokale gemeenschappen. Maar in werkelijkheid kan deze slecht gereguleerde miljoenenindustrie catastrofaal zijn voor het dierenwelzijn, en heeft dat ook gedaan. het potentieel om wijdverbreide problemen voor de volksgezondheid te veroorzaken en wilde populaties. 'Wildlife farming' is het fokken en grootbrengen van wilde dieren om levende dieren of producten daarvan verkopen voor commercieel gewin. In deze rapport, zowel de veehouderij (uit het wild gehaald als eieren of jongen en in gevangenschap opgegroeid) en het fokken van wilde dieren voor commerciële doeleinden, vallen onder deze definitie. Tijdens het onderzoek van World Animal Protection naar de wereldwijde schaal van de veehouderij in het wild, vonden we een verbazingwekkend gebrek aan transparantie en ontoereikende monitoring in de hele sector.




woensdag 29 mei 2024

Colombia gaat stierenvechten verbieden maar in 7 landen zijn stierengevechten nog steeds legaal

 


Het Colombiaanse parlement heeft dinsdag een historisch wetsvoorstel aangenomen om het stierenvechten te verbieden, met 93 stemmen voor en slechts twee tegen. De wetgeving wacht nu op de handtekening van president Gustavo Petro.

Na ondertekening van de wet zal er een overgangsperiode van drie jaar zijn. Dit is bedoeld om degenen die afhankelijk zijn van het stierenvechten te helpen bij het vinden van nieuwe inkomstenbronnen.


Nu Colombia heeft besloten het stierenvechten te verbieden, zijn er nog maar zeven landen waar het stierenvechten nog is toegestaan. In Frankrijk, Portugal, Mexico, Ecuador, PeruSpanje en Venezuela zijn stierengevechten nog steeds legaal.

Stierengevechten evenementen

Stierenvechten is een evenement waarbij een matador een stier doodt. De praktijk dateert uit de oudheid.

Het evenement is meestal verdeeld in drie fasen: de tercio de varas, waar de stier wordt verzwakt door speren; de tercio de banderillas, waar stekels met weerhaken in de schouders van de stier worden geplaatst; en de Tercio de Muerte, waar de matador de stier met een zwaard doodt.

Aanhangers van het stierenvechten beschouwen het als een kunstvorm die moed, vaardigheid en traditie toont. Zij stellen dat het een belangrijk onderdeel is van hun cultureel erfgoed en een belangrijke economische activiteit. Stierenvechten evenementen trekken grote menigten en genereren inkomsten voor fokkers, verkopers en andere aanverwante bedrijven.

Critici veroordelen het stierenvechten echter als een barbaarse en wrede praktijk die dieren onnodig leed berokkent. Dierenrechtenactivisten beweren dat het spektakel onmenselijk is en stieren onderwerpt aan langdurige pijn en leed voordat ze uiteindelijk sterven.

Het ethische debat over het stierenvechten heeft op verschillende plaatsen geleid tot verboden en beperkingen, en er gaan wereldwijd steeds meer stemmen op om er een einde aan te maken.

"Het is ons gelukt. De stierengevechten zijn voorbij in mijn Colombia. Het is een van de gelukkigste dagen van mijn leven", zei de Colombiaanse politica Esmeralda Hernández, auteur van de wet #NoMásOlé die het stierenvechten in Colombia verbood.


Volg ons voor dagelijks dierennieuws - steun dierenwelzijnsjournalistiek door te doneren aan The Animal Reader

  • TAG

Natuurbeschermers en dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd woedend; Een nieuw Japans walvis moordschip gaat weer jagen op deze majestueuze dieren

 

Kangei Maru's predecessor, Nisshin Maru (File image courtesy Australian Customs and Border Protection Service

Het nieuws van het nieuwe Japanse walvisvaardersschip, de Kangei Maru, dat uitvaart om het walvismoordseizoen in de noordelijke Stille Oceaan te beginnen, heeft geleid tot bezorgdheid en verontwaardiging onder natuurbeschermers en voorstanders van dierenwelzijn. Het schip van 9.300 ton is uitgerust om vinvissen te jagen en op te slaan, een soort die door de International Union for Conservation of Nature (IUCN) is geclassificeerd als kwetsbaar voor uitsterven en het op een na grootste zoogdier ter wereld is.

Het besluit om vinvissen toe te voegen aan de Japanse lijst van doelsoorten, naast Bryde's, noordse vinvissen en dwergvinvissen, heeft ernstige ethische en milieuvragen opgeroepen. De Humane Society International heeft alarm geslagen over het vooruitzicht dat deze majestueuze wezens op de rand van uitsterven worden gejaagd voor commercieel gewin.

"Alle walvissoorten hebben te maken met een reeks bedreigingen in hun mariene milieu, waaronder klimaatverandering, geluidsoverlast, aanvaringen met schepen en bijvangst van de visserij. Er is geen nutritionele, wetenschappelijke of morele rechtvaardiging voor het doden van deze prachtige oceaanreuzen, dus de lancering van de Kangei Maru is een huiveringwekkend gezicht in een tijd waarin de noodzaak om walvissen te behouden in plaats van te doden zo dringend is, "zei Adam Peyman, HSI's directeur van natuurprogramma's.

De terugtrekking van Japan uit de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) in 2019 stuitte op wijdverbreide kritiek, omdat het een flagrante minachting voor internationale instandhoudingsovereenkomsten aangaf. Desondanks heeft Japan zijn walvisvangstactiviteiten voortgezet binnen zijn Exclusieve Economische Zone in de noordelijke Stille Oceaan, wat leidt tot het doden van aanzienlijke aantallen walvissen per jaar. In 2022 meldde Japan de moord op 25 Noordse vinvissen, 187 Bryde's walvissen en 58 dwergvinvissen, wat de omvang van het probleem benadrukt.

Met name het vissen op gewone vinvissen is zorgwekkend vanwege hun toch al kwetsbare status in het wild. Deze majestueuze dieren spelen een cruciale rol bij het handhaven van het evenwicht van mariene ecosystemen en hun achteruitgang kan verstrekkende gevolgen hebben voor de gezondheid van de oceaan.

De voortdurende praktijk van de walvisjacht, vooral op bedreigde diersoorten zoals gewone vinvissen, roept belangrijke vragen op over de ethiek van menselijke interacties met dieren in het wild. Terwijl de wereldgemeenschap ernaar streeft de biodiversiteit te beschermen en te behouden, is het essentieel dat landen als Japan hun walvisvangstpraktijken heroverwegen en prioriteit geven aan het welzijn van deze prachtige wezens.

Het vertrek van de Kangei Maru en de toevoeging van gewone vinvissen aan de dodenlijst van Japan dient als een grimmige herinnering aan de voortdurende bedreiging van het zeeleven. Het is absoluut noodzakelijk dat we samenwerken om deze ongelooflijke wezens te beschermen en ervoor te zorgen dat ze bewaard blijven voor toekomstige generaties om te waarderen en te bewonderen.

Bron: Animal Reader  www.animalreader.com

maandag 27 mei 2024

Britse vrouw schuldig verklaard aan wereldwijde aapjes martelingen waarbij mensen tegen betaling konden beslissen de soort marteling die ze op internet wilden zien


A British woman, Holly LeGresley, has pleaded guilty at Worcester Magistrates’ Court to charges of consuming, causing and facilitating the torture of monkeys. She was part of a global monkey torture ring that paid for and ordered baby monkeys to be tortured and killed in Indonesia to create vi deos to be circulated online. She will be sentenced on 7th June.

LeGresley leaving courtroom  foto; The Mirror UK

LeGresley, who called herself ‘The Immolator,’ even ran a poll for group members to vote on the method of torture they wanted to see inflicted upon a monkey for a video to be made, funded by the group. The choices included sealing a monkey inside a jar with red ants, applying a painful substance to the wounds created by a cheese grater or gluing together various parts of a monkey’s body.


This little monkey was tortured and killed

https://ladyfreethinker.org/sign-remove-animal-cruelty-from-facebook/  PETITIE

Lady Freethinker, a US-based animal protection organization, and Action for Primates, a UK-based project that advocates globally on behalf of non-human primates, have spent three years investigating the sadistic world of animal torture videos. Our evidence and information have been given to various law enforcement agencies and spurred the BBC investigation and documentary about online monkey torture gangs – “The Monkey Haters” – which helped lead to the inclusion of animal cruelty in the UK Online Safety Act.

Lady Freethinker and Action for Primates commend UK law enforcement for taking on this disturbing subject and welcome the charges brought by West Mercia police force. Any individual involved in facilitating such heinous animal cruelty should be prosecuted to the fullest extent of the law.

The charges are part of an international effort by law enforcement agencies to tackle those groups and individuals who facilitate the torture of baby monkeys. At least 20 people across the globe are being investigated, and several in the USA and Indonesia have already been convicted and imprisoned.

Members of these torture groups are primarily active on platforms such as Telegram and get ‘pleasure’ from watching helpless and vulnerable infant monkeys – some just a few days old – in terror and pain fighting for their lives. The extreme cruelty inflicted upon the baby monkeys included being set alight; having parts of their body cut off, including limbs, genitals, fingers, and toes; their bones broken with a hammer; their heads squeezed in a clamp; beaten viciously; and having their eyes drilled out with a power tool.

“The horrors being inflicted on innocent, baby monkeys for online videos are sickening, and strong actions must be taken to protect animals from such brutality at the hands of humans,” said Nina Jackel, founder of Lady Freethinker. “Those involved in the creation or distribution of animal torture content for ‘enjoyment’ pose a threat to both animals and humans, and they must be held accountable.”

“Such extreme cruelty and depravity must never be tolerated,” said Sarah Kite, spokesperson for Action for Primates, and who assisted the UK police with their investigation. “Anyone involved in this type of behaviour must be held to account, and others need to know that such behaviour will never be tolerated.’’

Shockingly, there are also monkey torture groups on the world’s top social media platforms, and many of these graphic videos – depicting mutilation, burning, beating and more – have also been posted on Facebook, making them easily available for others, including children, to access and view. By allowing these people to operate and post monkey torture content, social media platforms have enabled and continue to enable animal cruelty fetishists to connect and escalate their cruel activities to extreme and grotesque levels. Lady Freethinker and Action for Primates are calling on social media and video sharing platforms to take immediate action to stop the proliferation of animal torture content that is being posted online.

A second woman – Adriana Orme – chose not to enter a plea at this stage and will appear in court again on 5th June.


By Lady Freethinker | May, 2024   https://ladyfreethinker.org/

In 2050 moet de Noordzee de groene energiecentrale van Europa zijn. Dat vraagt om tien keer zoveel windparken als er nu al staan: 5 vragen aan de vogelbescherming

 


Opnieuw in Nederland gezenderde  Zeearend omgekomen door windturbine

In 2050 moet de Noordzee de groene energiecentrale van Europa zijn. Dat vraagt om tien keer zoveel windparken als er nu al staan. Onderzoek moet uitwijzen wat al die turbines doen met de ecologie van het natuurgebied. “Wat het spannend maakt, is dat de bouw van de windparken al in volle gang is.”

Om de afgesproken klimaatdoelen te halen legt Nederland een groot aantal nieuwe windparken aan op land en zee. Windparken en de bijbehorende infrastructuur kunnen negatieve effecten hebben op vogels. Wat vindt Vogelbescherming van de aanleg van zo veel nieuwe windparken? Welke negatieve effecten kunnen optreden? Welke vogelsoorten worden hierdoor getroffen? Kun je die effecten voorkomen, en zo ja hoe? En wat doet Vogelbescherming om de energietransitie vogelvriendelijk te laten verlopen? Vijf vragen en antwoorden.

1. Wat vindt Vogelbescherming van windenergie?

Vogelbescherming onderschrijft het doel van het Klimaatakkoord van Parijs, waarin is afgesproken om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2°C ten opzichte van het pre-industriële tijdperk, met als streven een opwarming van niet meer dan 1,5°C. Dat is ook in het belang van vogels, omdat de klimaatcrisis een grote bedreiging voor ze vormt. Om dat doel te bereiken moeten fossiele brandstoffen op de kortst mogelijke termijn worden vervangen door hernieuwbare energiebronnen, waaronder windenergie.

Vogelbescherming is voorstander van windenergie, maar wel onder de voorwaarde dat negatieve effecten op vogels en andere kwetsbare soorten worden geminimaliseerd. De keuze voor windparken moet te allen tijde onderdeel zijn van een integrale aanpak, waarin duurzame energieopwekking en energiebesparing in samenhang worden bekeken én waarin windenergie onderdeel is van een pakket aan maatregelen. Gevoeligheidsanalyses, (strategische) milieueffectrapportages, zorgvuldige ruimtelijke planning en natuurtoetsen moeten de basis vormen van alle windparkinitiatieven.

Scholekster windmolen / Paul Suijk - Fotogalerij

2. Wat zijn de effecten van windenergie en hoogspanningsverbindingen op vogels?

Windturbines én hoogspanningsverbindingen brengen risico’s mee voor vogels en andere diersoorten zoals vleermuizen. Deze risico’s verschillen aanzienlijk per soort. De negatieve effecten op vogels zijn onder te verdelen in:

  • Directe sterfte: vogels kunnen zich doodvliegen tegen de wieken of de mast van de windturbine en tegen hoogspanningskabels. Vooral ‘s nachts en bij slecht weer kunnen er slachtoffers vallen. Ook door luchtwervelingen achter de draaiende wieken kunnen vogels gewond raken of sterven.
  • Verlies van leefgebied: veel vogels mijden windparken, hoogspanningsmasten en de omgeving ervan. Daardoor worden die gebieden tijdelijk of permanent ongeschikt als voedsel-, rust- of broedgebied.
  • Barrière vorming: door windturbineopstellingen kunnen barrières ontstaan. Vogels op trek en vogels op weg van en naar de broed- of slaapplaats vliegen om. Dat kost extra tijd en energie. Vogels moeten daardoor extra eten terwijl er minder foerageertijd beschikbaar is. Een ander (mogelijk) effect is een lager broedsucces: jonge vogels worden langer alleen gelaten en moeten langer op voedsel wachten.

De mate waarin deze effecten optreden hangt af van de vogelsoort, de locatie, de periode (dag of nacht, seizoen), de weersomstandigheden en de getroffen maatregelen om deze effecten te voorkomen of te beperken.


3. Welke vogelsoorten lopen een groot risico?

In Nederland komen verspreid over het jaar meer dan 400 vogelsoorten voor en lang niet alle soorten lopen een even groot risico op sterfte, habitatverlies en/of barrière werking door windturbines en hoogspanningsverbindingen. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn tijd van het jaar (trekvogel, broedvogel, wintergast), maar ook bijvoorbeeld lichaamsgewicht en vlieghoogte.

Een aantal vogelsoorten is geïdentificeerd als het meest kwetsbaar voor aanvaringen en habitatverlies op land en op zee. Daarbij is vooral gekeken naar mogelijke effecten op de gehele populatie. Die zijn vaak het grootst bij soorten met een lage reproductie. Extra kwetsbaar zijn bedreigde en achteruitgaande soorten, omdat de populaties daarvan al onder druk staan of klein zijn.

Belangrijk om te beseffen dat de effectbeoordelingen grotendeels theoretische inschattingen zijn, omdat er nog veel onbekend is over de aantallen slachtoffers en de daadwerkelijke effecten op populatieniveau. Dat geldt ook voor de cumulatieve (totale) effecten van alle bestaande en geplande windparken en hoogspanningsverbindingen. In de praktijk hanteert men verschillende rekenmethodes om die effecten in te schatten. Uit onderzoek blijkt dat de gevolgen voor vogelpopulaties daarbij kunnen worden onderschat.

Kwetsbare vogels op land

De meest kwetsbaarste soorten (broedvogels en niet-broedvogels) voor directe aanvaringen met windturbines op land zijn roofvogels en uilen. Andere gevoelige families zijn leeuweriken, ooievaars, kieviten en plevieren, kraanvogels en meeuwen. Het risico op aanvaringen met hoogspanningslijnen is relatief het grootst voor reigers, kieviten, plevieren, uilen, strandlopers, snippen en meeuwen.

Weidevogels en andere soorten van open land zijn het gevoeligst voor habitatverlies als gevolg van de aanleg van energie-infrastructuur, omdat ze uitwijken voor hoog opgaande structuren in het open landschap waar ze broeden. De verstoringsafstanden van hoogspanningslijnen en -masten lopen voor de verschillende weidevogelsoorten en masttypen sterk uiteen.

Het is bekend dat veel trekvogels gevoelig zijn voor aanvaringen met windturbines en hoogspanningsverbindingen. Trekvogels vliegen in het voorjaar en najaar massaal tussen hun broedgebieden en overwinteringsgebieden. Zij lopen dan een aanzienlijk risico om in aanvaring te komen met windturbines en hoogspanningsverbindingen in of nabij hun vaste trekroutes, vooral ’s nachts en bij ongunstige weeromstandigheden (tegenwind, mist, regen).

Kwetsbare vogels op zee

Verschillende zee- en kustvogels staan te boek als kwetsbaar voor windparken op zee. Het is bekend dat drieteenmeeuw, grote jager, grote mantelmeeuw, kleine mantelmeeuw en zilvermeeuw erg gevoelig zijn voor aanvaringen, terwijl echte zeevogels als jan-van-genten, zeekoeten, alken en (alle soorten) duikers windparken vermijden.

Veel landvogels migreren op grote hoogte over zee en zijn daarmee niet of minder kwetsbaar voor windparken op zee. Trekvogels vliegen echter lager bij ongunstige weersomstandigheden en lopen dan een aanzienlijk risico om in aanvaring te komen met windturbines. Op zee behoren soorten als de bergeend, drieteenstrandloper, kanoet, kleine zwaan, rotgans, spreeuw, wulp en zwarte stern tot de meest kwetsbare soorten onder de trekvogels.

Deze kwetsbare vogelsoorten op zee  kwamen naar voren in het onderzoek van het Windenergie op zee ecologisch programma (Wozep) en het bijbehorende Kader Ecologie en Cumulatie (KEC).


4. Hoe kunnen negatieve effecten worden voorkomen of beperkt?

Dit kan door het treffen van zogeheten mitigerende maatregelen. Mitigerend staat voor het (gedeeltelijk) voorkomen of verzachten van negatieve effecten. Dan gaat het dus niet alleen om aanvaringsslachtoffers, maar ook om habitatverlies en barrièrewerking.

Zorgvuldige locatiekeuze

De belangrijkste mitigerende maatregel is een zorgvuldige locatiekeuze. Dat betekent dat windparken en hoogspanningsverbindingen op plaatsen moeten komen waar zij de minste vogelslachtoffers maken en niet leiden tot een verlies aan leefgebied en/of geen barrièrewerking tot gevolg hebben. Gelet op de hoge risico’s voor een aanzienlijk aantal vogelsoorten ligt het voor de hand om uit voorzorg natuurgebieden en andere belangrijke leefgebieden van vogels zo veel mogelijk te vermijden.

Het opstellen van gevoeligheidskaarten kan een belangrijk hulpmiddel zijn om de meest risicovolle gebieden te vermijden en geschikte gebieden te vinden voor energieopwekking met de laagste risico’s voor vogels.

Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft een nieuwe landelijke windenergie gevoeligheidskaart voor vogels opgesteld. Deze kaart actualiseert de nationale windmolenrisicokaart die in 2009 is opgesteld in opdracht van Vogelbescherming.

Stilstandvoorzieningen en andere maatregelen

Sterfte van vogels door aanvaringen is daarnaast te beperken door technische oplossingen. Er kunnen bijvoorbeeld eisen worden gesteld aan de opstelling van het windpark, het aantal en de hoogte van de windturbines en stilstand voorzieningen. Verschillende windparken werken al met stilstand voorzieningen, zoals Windpark Krammer dat een automatische stilstand voorziening heeft om aanvaringen met zeearenden en andere grote vogels te voorkomen.

De toepassing van stilstand voorzieningen bij windparken op of nabij trekroutes kan het aantal slachtoffers onder trekvogels aanzienlijk beperken, vooral gedurende risicovolle weersomstandigheden. En vooral in pieken in de trek, dat zijn vaak maar enkele dagen per jaar. Met radar is dat aardig goed te voorspellen. De Universiteit van Amsterdam werkt aan een model om vogeltrek te kunnen voorspellen, zodat stilstand gebeurt op de beste momenten met het minste verlies aan energieopbrengst.

Draad- en rotormarkeringen

Er bestaan verschillende technische middelen om de zichtbaarheid van turbines en kabels te vergroten. Draadmarkeringen op hoogspanningslijnen kunnen aanvaringsslachtoffers aanzienlijk verminderen. Dat is van groot belang, omdat het aantal draadslachtoffers vele malen hoger is dan het aantal vogels dat tegen rotorbladen aanvliegt.

In Noorwegen is onderzocht of het zwart verven van een wiek van een windturbine helpt om het aantal aanvaringsslachtoffers onder vogels te verminderen. Het toepassen van deze maatregel leverde 70 procent minder vogelslachtoffers op. Uit de eerste resultaten van hetzelfde onderzoek in Nederland is er, in tegenstelling tot Noorwegen, geen effect van de zwarte wiek en is er geen reductie in het aantal vogelslachtoffers. Mogelijk komt hier eind 2024 na het tweede jaar effectmeeting verandering in. Er zijn ook verschillende bedrijven die windturbines zonder wieken ontwikkelen.

Windturbines met trekvogels / Shutterstock

5. Wat doet Vogelbescherming voor een vogelvriendelijke energietransitie?

Vogelbescherming zet zich op veel fronten in voor een ‘natuur inclusieve’ energietransitie, waarbij negatieve effecten op vogels en andere kwetsbare soorten worden geminimaliseerd en tegelijkertijd de mogelijkheden om biodiversiteit te behouden en te herstellen worden gemaximaliseerd. Onze boodschap: groene energie die ten koste gaat van de natuur is niet groen.

Enkele voorbeelden van wat wij doen:

  • Windparken op zee: wij hebben actief bijdragen aan het Noordzeeakkoord, waarin is afgesproken dat er geen windparken komen in natuurgebieden op zee. En dat er optimaal rekening wordt gehouden met vogels bij de aanleg van de geplande windparken door zorgvuldige positionering van de parken en turbines, het waar nodig stilzetten van turbines tijdens veel vogeltrek over zee en het stimuleren van innovatie en onderzoek.
  • Windparken en hoogspanningsverbindingen op land: wij werken mee aan de totstandkoming van een akkoord voor een natuurinclusieve energietransitie op land. In dat akkoord staan afspraken over mitigerende maatregelen (zie hierboven) bij nieuwe windparken en hoogspanningsverbindingen, een landelijk monitoring en onderzoeksprogramma, en de ontwikkeling van populatieversterkende maatregelen.

  • Regionale energie strategieën (RES): wij zetten ons in om te zorgen dat natuurgebieden zo veel mogelijk worden vermeden bij de planning en aanleg van windparken en zonneparken. Waar we problemen zien ontstaan in de RES’en, springen we in waar mogelijk. In het IJsselmeergebied (dat verdeeld is over 5 energieregio’s) hebben we bijvoorbeeld meerdere acties lopen. Zo spreken we actief landelijke, regionale en lokale bestuurders aan en zorgen we voor media-aandacht waarin we onze zorgen uiten.

  • Naleving van het natuurbeschermingsrecht: wij stimuleren de naleving van het natuurbeschermingsrecht bij de aanleg en exploitatie van windparken en de bijbehorende infrastructuur. We nemen juridische stappen als dit noodzakelijk is. Alle plannen en projecten die betrekking hebben op de energietransitie, moeten voldoen aan de regels die gelden voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden.
    Wij procederen alleen tegen specifieke windparken als duidelijk niet aan de wettelijke vereisten is voldaan en er een goede kans van slagen is om dat bij de rechter aan te vechten. Dat dit niet eenvoudig is blijkt uit onze procedure over de aanleg van windpark Fryslan in het IJsselmeer. Daarom proberen wij procedures te vermijden door in een zo vroeg mogelijk stadium de vogelbelangen goed onder de aandacht te brengen van beleidsmakers en projectontwikkelaars.

Bronnen

R. Buij et al, Kwetsbare soorten voor energie-infrastructuur in Nederland; Overzicht van effecten van hernieuwbare energie-infrastructuur en hoogspanningslijnen op de kwetsbaarste soorten vogels, vleermuizen, zeezoogdieren en vissen, en oplossingsrichtingen voor een natuurinclusieve energietransitie, Wageningen Environmental Research, Rapport 2883, 2018

Europese Commissie, Richtsnoeren betreffende windenergieprojecten en EU-natuurwetgeving, 2020

H. Dotinga, ‘Natuurinclusieve energietransitie: een potentiële oplossing voor de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis?’ in: C. Backes, E. Brans en H.K. Gilissen, 2030: Het juridische instrumentarium voor mitigatie van klimaatverandering, energietransitie en adaptatie in Nederland, Vereniging voor Milieurecht, 2020, p. 245-266

R. May et al, ‘Paint it black: Efficacy of increased wind turbine rotor blade visibility to reduce avian fatalities’, Ecology and Evolution, 2020, nr. 16, p. 1–9

M.R. Perrow (ed.), Wildlife and Wind Farms, Conflicts and Solutions, 2017 (Volumes 1&2) and 2019 (Volumes 3&4), Pelagic Publishing, Exeter, UK

P. Schippers et al, ‘Mortality limits used in wind energy impact assessment underestimate impacts of wind farms on bird populations’, Ecology and Evolution, 2020, nr. 13, p. 1–14

Altenburg & Wymenga en Waardenburg EcologyProject, Onderzoek naar de effecten van een zwarte wiek bij windturbines

zondag 26 mei 2024

Report it Week: May 24-30, 2024 Animal cruely on social media report to the platform and then report to Social Media Animal Cruelty Coalition ( SMACC )

 So, have you ever seen animal cruelty content on social media and tried to report it to the platform ? That’s a good start!

But, did the platform notify you that the content would be removed?
If not, we want to share a fact: in 2022, 1 out of 3 posts containing cruelty content were removed by the platforms after being reported!


It is vital to keep reporting animal cruelty content—each report feeds into something bigger.

Let’s #ReportIt2EndIt

Learn how to report animal cruelty content here: https://www.smaccoalition.com/how-to-report

All photos SMACCoalition   REPORT !!


#ReportIt2EndIt #AsiaforAnimals #AnimalWelfare #StopAnimalCruelty #PrimatesAreNotPets #WildlifeAreNotPets #Online #SocialMedia #Movement 🌍❤️ 


CUTE??  Perverse animal cruelty !!

Did you know that the exploitation of macaques is not just an isolated incident, but a web of interconnected issues? (Available in English, Vietnamese, Hindi, and Bahasa Indonesia)
From being hunted as ‘pests’ to being showcased in harmful social media content, these intelligent creatures endure a cycle of exploitation that knows no bounds.
Explore ‘𝘛𝘩𝘦 𝘔𝘢𝘤𝘢𝘲𝘶𝘦 𝘙𝘦𝘱𝘰𝘳𝘵: 𝘐𝘯𝘥𝘰𝘯𝘦𝘴𝘪𝘢’𝘴 𝘜𝘯𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘤𝘵𝘦𝘥 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘢𝘵𝘦𝘴’ to uncover the intricate challenges long-tailed and pig-tailed macaques face - now available in English and Bahasa Indonesia.
Together, let’s create a world where all beings are treated with compassion and respect.

Alle reacti