Translate

vrijdag 21 december 2018

Jaarlijks slacht Nederland 1,5 miljoen vleeskalveren en meer dan de helft is doodziek ( petitie )Ziek kalf
 
Teken de petitie!
 

 
De kalverhouderij is een ziek systeem. Jaarlijks slachten we in Nederland 1,5 miljoen vleeskalveren. Meer dan de helft van deze kalveren heeft een longaandoening, zoals longontsteking en borstvliesontsteking. Dit moet stoppen!

Zuigelingen op transport
In de natuur drinkt een kalf minstens een halfjaar melk bij z’n moeder, maar vleeskalveren worden direct na hun geboorte bij hun moeder weggehaald. Ze zijn pas twee weken oud als ze op transport gaan naar de kalvermesterijen. Het zijn dan nog zuigelingen met een zeer kwetsbaar immuunsysteem. Ze worden samengebracht met honderden soortgenoten uit diverse bedrijven uit binnen- en buitenland. De kalfjes zijn verzwakt en gestrest, en raken gemakkelijk geïnfecteerd door de vele ziekteverwekkers van hun soortgenoten.

Beschadigde longen en borstvliesontsteking

Uit recent onderzoek van Wageningen Lifestock Research blijkt dat meer dan de helft van de witvleeskalveren beschadigde longen heeft! Een derde van hen krijgt tijdens z’n leven borstvliesontsteking, een zeer pijnlijke ontsteking in de borstholte. Bij rosékalveren is de situatie nog schokkender: twee derde heeft beschadigde longen, en de helft krijgt borstvliesontsteking! Die ziektes zijn een rechtstreeks gevolg van de manier waarop deze kwetsbare dieren worden behandeld!

Vind jij ook dat er een einde moet komen aan de ziekmakende praktijken in de kalverhouderij? Teken nu de petitie, en strijd samen met ons voor een beter leven voor miljoenen kalveren! 
 
Ja, ik teken de petitie!
 
 
Dier&Recht
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten