maandag 14 april 2014

Dierplaagbeheersing van de Dierenbescherming en GGD Amsterdam....'afval is slecht voor dieren'




Campagne AFVAL IS SLECHT VOOR DIEREN

3 video's over dit onderwerp

http://www.ggd.amsterdam.nl/menu-ii/dierplaagbeheersing/afval-slecht-dieren/videopagina/

De afdeling Dierplaagbeheersing van de GGD Amsterdam start deze week een nieuwe campagne met als doel overlast van dieren te voorkomen door het nemen van preventieve maatregelen. Een gezonde leefomgeving voor bewoners en dieren is belangrijk. De campagne geeft tips over bijvoorbeeld het zorgvuldig aanbieden van afval, het weggooien van etensresten en het voeren van dieren. In de campagne is daarnaast aandacht voor hoe we minder voedsel kunnen verspillen om daarmee het voedselaanbod voor dieren terug te brengen.



 Zo passen zwanen zich dus aan aan onze consumptiemaatschappij: een nest van plastic afval. Toch wel triest dat het grootste deel van het nest uit plastic

Soms heeft een buurt zoveel overlast van dieren, dat de afdeling Dierplaagbeheersing van de GGD in actie moet komen. Die lost de problemen zo diervriendelijk mogelijk op, maar vaak blijkt dat veel van de overlast te voorkomen was. In veel gevallen wordt die namelijk veroorzaakt door bewoners zelf, die slordig omgaan met hun afval. Etensresten worden weggegooid in de openbare ruimte en vuilnis onjuist aangeboden (bijplaatsen naast containers, vuilniszakken te vol of niet afgesloten aan de weg zetten). Dit trekt dieren aan. En te veel dieren op één plek geeft overlast.
Ook het voeren van vogels of het weggooien van eten leidt tot overlast van vogels (duiven en meeuwen) en ratten. De dieren worden er bovendien in veel gevallen ook nog eens ziek van.
De campagne heet dan ook: 'Afval is slecht voor dieren, voorkom overlast!’ en wordt sterk lokaal ingezet: daar waar overlast is.

Een gezonde leefomgeving is voor zowel mensen als dieren belangrijk. Daarom voert de GGD deze campagne in samenwerking met de Dierenbescherming Amsterdam. Beide organisaties verwachten dat bewoners op deze manier van dieren minder overlast ervaren, dieren meer waarderen én zich meer bewust worden van de verspilling van voedsel.

                    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten