maandag 30 juni 2014

Hartverwarmende video's :.Een transformatie die u nog niet eerder heeft gezien !.( Denk ik )



Bericht van Hope for Paws. http://www.hopeforpaws.org/  Veel video's
De hartverwarmende video’s over het goede werk van Hope For Paws kennen inmiddels een grote schare fans en terecht, Hope For Paws zet zich in voor dieren die alle lange tijd niet meer op enige empathie of verzorging van mensen hebben kunnen rekenen.

Theo - Hope For Paws
Theo net gevangen | Screenshot
 
Zo ook Theo, een angstig in de steek gelaten hondje, dat in de wijk Compton, Los Angeles, zich bang onder een trailer had teruggetrokken. Volgens buurtbewoners waren de baasjes een jaar eerder vertrokken en hadden het dier achtergelaten.

Bij aankomst troffen Hagar en Annie Hart een heel bang, smerig hondje aan met een compleet vervilten vacht. Hij moest niets weten van mensen. Als Hagar hem dan eindelijk heeft aangelijnd en hij door heeft dat hem niets gaat overkomen, laat hij langzaam maar zeker toe dat hij wordt geaaid.

Tekst met dank aan www.piepvandaag.nl   video van Hope for Paws  http://www.hopeforpaws.org/

zondag 29 juni 2014

Eindelijk !! Een Wildlife klokkenluidersplatform 'WildLeaks'....we roken de faunacriminelen uit hun holen !!

Geen Wikileaks maar Wildleaks: http://nl.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks We gaan het tuig de wereld uit helpen. We sluiten ze op in een soort Quantanamo Bay en gooien de sleutel weg.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay



In rap tempo verdwijnen olifanten,  tijgers, leeuwen en nijlpaarden  uit het wild. Nog even en de dieren zijn alleen nog te zien in dierentuinen. Machteloos kijkt de wereld toe. De maffia van de ivoorhandel heeft geen geweten.  Maar nu is er WildLeaks. De eerste anonieme tips zijn al binnen.

Het Eerste, Veilige Platform voor Wildlife Crime Klokkenluiders     
                                                                                                
WildLeaks

WildLeaks is het eerste, veilige, online klokkenluidersplatform gewijd aan flora- en faunacriminaliteit.

De missie van WildLeaks is om anonieme informatie over flora- en faunacriminaliteit te ontvangen en te evalueren en om te zetten in bruikbare items.




 De illegale houtkap!! Onder andere de apen verliezen hun leefgebied

Hoe je ons kunt helpen om Wildlife Crime te bestrijden

  • Wij nodigen iedereen die informatie heeft over gevallen van flora- en faunacriminaliteit om WildLeaks te voorzien van tips en inlichtingen.
  • Help WildLeaks met het blootleggen van ontdekken misdrijven zoals stroperij, illegale handel in beschermde diersoorten, illegale houtkap en de menselijke prijs die daarvoor betaald wordt.
  • Stuur ons informatie, documenten en foto’s op een anonieme wijze met behulp van ons beveiligde systeem.
  • Houd uw identiteit anoniem of vertrouwelijk, indien nodig.

Environmental-Investigation-Agency-EIA
Het Eerste, Veilige Platform voor Wildlife Crime Klokkenluiders




Het is zondag, Oranje gaat winnen? En ik trakteer u op 9 prachtige ontroerende foto's en video's

http://voordierenblogger.blogspot.nl/2013/08/paf-sta-ik-van-dit-geweldig-nieuws-uit.html

Ik heb het geluk dat ik via www.wildlifesos.org het leven en de bevrijding van olifant Lakshmi ( zie link hierboven ), al een jaar volg. Het is dan ook met grote blijdschap dat ik met u mag delen hoe het nu met haar is. Wie had het gedacht dat ik virtueel zo gehecht zou raken aan het lot van een olifant. En nu dan ook Sunder die samen met Lakshmi een gouden toekomst tegemoet gaan. Het is zondag, Oranje gaat winnen? Maar de echte winnaars ziet u hier.

Voor de bevrijding van Sunder
Nu een blije bevrijdde Sunder


Posted 06-28-2014, 09:32 AM

We kunnen niet genoeg krijgen van Olifant Sunder en Lakshmi . Na 6 jaren van mishandeling heeft nogmaals een rechtbank in India besloten de 2 olifanten te bevrijden en een tweede kans geven op een fijne oude dag.   Met dank aan www.peta.nl voor het redden van Sunder en met dank aan www.wildlifesos.org voor de redden van Lakshmi.
Mensen, ik ben zo trots op jullie !!                          

The following are a few more heart-warming photos of Sunder and his friend Lakshmi:

sunder-wound-heals
Sunder’s leg was severely wounded by tight chaining. Although there is still progress to be made, it is now healing.
Sunder and Lakshmi have lunch. They'll need the energy to play around in the pond later.
Sunder and Lakshmi have lunch. They’ll need the energy to play around in the pond later.
Here, Sunder is being readied to take a dip in the pond. Because he endured violent beatings and solitary confinement for much of his life, [http://www.petaindia.com/blog/caught-video-elephant-sunder-beaten/] his new caretakers are still handling him cautiously and keeping him lightly restrained but permitting him to move around. Abused elephants commonly hurt or kill people out of distrust, [http://indiatoday.intoday.in/story/elephant-went-fury-and-killing-many-during-kerela-festival2007/1/156056.html] so the caretakers are still a little apprehensive.
Here, Sunder is being readied to take a dip in the pond. Because he endured violent beatings and solitary confinement for much of his life, his new caretakers are still handling him cautiously and keeping him lightly restrained but permitting him to move around. Abused elephants commonly hurt or kill people out of distrust, so the caretakers are still a little apprehensive.
And … they're in!
And … they’re in!
Sunder plunges right in.
Sunder plunges right in.
Sunder uses his trunk as a snorkel and to reach out to Lakshmi.
Sunder uses his trunk as a snorkel and to reach out to Lakshmi.
Sunder thinks this water is refreshing in more ways than one.
Sunder thinks this water is refreshing in more ways than one.
sunder-enjoying-bath- with-lakshmi_9
Sunder and Lakshmi ponder life, love and the future.
Sunder and Lakshmi are at ease in the pond and with each other.
Sunder and Lakshmi are at ease in the pond and with each other.
Read our FAQs to learn more about Sunder’s journey, and check back here often for more updates on his progress.
 

 

zaterdag 28 juni 2014

Video: Jaarlijks gaat er 36 miljoen euro van ons belastinggeld naar Spanje voor het wrede stierenvechten



Wist u dit? Ik niet. Ik ben er behoorlijk boos over. 40.000 stieren worden jaarlijks gemarteld en gedood en daar betaal ik aan mee? Ik teken de petitie.....u ook?  Alvast bedankt.

Verzoek de EU te stoppen met het subsidiëren van stierengevechten met belastinggeld

 
 

De Europese Unie besteedt jaarlijks ruim €36 miljoen aan het Spaanse stierenvechten, die dit jaar minstens 40.000 dieren het leven zullen kosten. Bekijk de "Stierenvechten in precies 60 seconde" video hierboven.




"De organisatoren van stierenvechten in Spanje hebben me verteld dat ze van de EU houden omdat ze nu voldoende subsidie ontvangen voor het doden van 15 of 16 dieren tijdens fiësta's in plaats van de gebruikelijke een of twee", vertelt Tony Moore van Fight Against Animal Cruelty in Europe, in een artikel door Daily Mail journalist Danny Penman.

Moore voegt daaraan toe: "De EU ondersteunt het martelen tot aan de dood van stieren in arena's en talloze andere dieren in dorpse 'bloed fiësta's'. Ik vind het absoluut walgelijk dat een deel van mijn belastinggeld besteed wordt aan het ondersteunen van dierenmishandeling. Het steekt de draak met de eigen wetten van de EU omtrent dierenwelzijn en het moet stoppen".

Stierenvechten is een wrede bloedsport die lange tijd geleden verbannen had moeten worden naar de geschiedenisboeken. Ongeacht de geschiedenis, stierenvechten bestaat uit het martelen, verminken en slachten van dieren voor vermaak. Schrijf alstublieft vandaag naar EU-minister, Dacian Cioloş en vraag hem het subsidiëren van deze bloedsport een halt toe te roepen.
 
 Link naar petitie : 
 
 
 

vrijdag 27 juni 2014

Uw overleden huisdier kan levens van proefdieren redden......Goed idee of niet ? Uw mening graag !

Bericht van Proefdiervrij   www.proefdiervrij.nl

Dat overleden huisdieren het leven van proefdieren kunnen redden weten steeds meer huisdiereigenaren. Maar deze kennis verspreidt zich als een lopend vuurtje onder dierenartsen. Het dierdonorcodicil is daardoor in korte tijd heel veel groter geworden. Dit project startte in 2011 met vijf dierenartsen. Drie jaar later zijn dit er zeven keer zoveel!  Van vijf naar drieënveertig dierenklinieken in de regio Utrecht!  
 
 Heeft u hier een mening over? Ik kom er niet uit. Aan de ene kant is het een goed streven aan de andere kant zou ik heel veel moeite hebben om mijn overleden dieren te doneren aan Proefdiervrij en de Universiteit van Utrecht. Raar eigenlijk want ik heb zelf wel een donorcodicil.  Gemengde gevoelens. Moet er nog eens goed over nadenken.


 

 Door de samenwerking tussen Proefdiervrij en de Universiteit van Utrecht ontstond in 2011 het dierdonorcodicil. Het doel van dit project? Het afschaffen van het fokken van proefdieren voor onderwijsdoeleinden. Dit doel werd in 2013 gehaald! De Universiteit van Utrecht meldde ons dat er alleen dieren uit het dierdonorcodicil worden gebruikt om studenten diergeneeskunde op te leiden. Een besparing van 340 (proef)dieren per jaar!

 

poster_ddc.jpgDierenklinieken in regio Utrecht meldden zich enthousiast aan nadat diereneigenaren hierom vragen. De dierenartsen van het eerste uur zijn lovend over het project.  Proefdiervrij is blij dat mensen actief meehelpen aan het vervangen van proefdieren door het doneren van hun huisdier. Het doneren van je geliefde huisdier blijft emotioneel een moeilijke beslissing. Maar “het is een fijne gedachte dat je dier ook na diens dood nog  veel kan betekenen”, aldus diereneigenaren.

  :


Foto: Anti Dierproeven Coalitie
 
Dierenklinieken buiten de regio Utrecht kunnen zich jammer genoeg niet aanmelden voor het dierdonorcodicil. Wil je als diereigenaar toch met je huisdier een proefdier redden? Vraag bij Marieke Krikhaar (krikhaar@proefdiervrij.nl  of bel naar 070 3062468) naar de mogelijkheden. Sommige dieren kan de Universiteit van Utrecht gebruiken en anderen weer niet.

Helaas is het tot heden nog niet mogelijk om je als dierenkliniek aan te melden als je buiten de regio Utrecht bent gevestigd. Diereneigenaren hebben nog wel de optie om het dier zelf te brengen naar de universiteit. Neem contact op met Marieke Krikhaar via krikhaar@proefdiervrij.nl  of bel naar Proefdiervrij (070 3062468) om te vragen of dit een optie is voor jou en je dier.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in de verhalen achter de donaties van geliefde huisdieren aan het dierdonorcodicil. Marjoleine en Bo hebben met hun huisdier een proefdier gered. Heb jij je huisdier gedoneerd en wil je net als Marjoleine en Bo je huisdier eren? Stuur dan een mail naar Marieke Krikhaar. We geven graag jouw geliefde huisdier een ereplaats op onze website met een mooi verhaal en foto.


  

 

hondkatrat

 


 


 

donderdag 26 juni 2014

5 spectaculaire video's :De bevrijding van 20 gevaarlijke wilde dieren gehouden bij particulieren in de VS

Het bezit van exotische dieren in de Verenigde Staten is een enorm probleem.
Wist u dat er meer tijgers in gevangenschap leven in de VS dan wereldwijd in het wild?
 
Soms zijn de plekken waar deze dieren gehouden worden vervallen, worden de dieren verwaarloosd en zijn er drastische acties nodig om hen te redden.

 
In dit geval ging het om een opvangcentrum waar bijna twintig gevaarlijke, wilde dieren gehouden werden. De eigenaren konden de zorg niet aan, en het International Fund for Animal Welfare www.ifaw.org en de politie moesten eraan te pas komen om de dieren in beslag te nemen.
Het plannen, voorbereiden en uitvoeren van zo'n grote operatie is niet niks. Zoals u in deze video's kunt zien, hebben de dieren door inspanningen van het IFAW en haar partners een beter leven gekregen.
 
Deel 1: Maak kennis met het Animal Rescue team en leer over de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen wanneer ze één van de grootste inbeslagnames van exotische dieren in de VS voorbereiden.
 
 
 
 
Deel 2: IFAW's Kelly Donithan leidt de redding van deze dieren en begint aan de voorbereidingen om hen naar hun nieuwe thuis te brengen.
 
 
 
 
Deel 3: Bekijk wat er voor nodig is om leeuwen, tijgers, beren en andere dieren te verhuizen.
 
 
 
Deel 4: De dieren zijn onderweg en we praten met enkele teamleden over de uitdagingen van het houden van exotische dieren.
 
 
Deel 5: Deze prachtige dieren krijgen een tweede kans.
 
 
 
 

      
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 

woensdag 25 juni 2014

Rechtbank India kiest voor het welzijn van de 50-jarige olifant Raju boven haar geweldadige eigenaar!



Baanbrekend nieuws uit India van Wildlife SOS   www.wildlifesos.org , een favoriete dierenwelzijnsorganisatie van mij. Kleinschalig en juist misschien daarom doeltreffend. Het is dan ook geweldig dat een rechtbank in India het opneemt voor een dier.
Chapeau WildlifeSOS ik ben trots op jullie !!

http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=wildlifeSOS  Link naar heel veel artikelen die ik heb geschreven over deze geweldige organisatie

Raju awaits freedom

 WildelifeSOS aan het woord:
 
We hebben goed nieuws. Een rechtbank in India heeft ons toestemming gegeven om olifant Raju te bevrijdden.  Om dit te bekostigen, transport, veterinaire zorg vragen we om uw hulp. Link onder het artikel brengt u naar hun website met meer informatie. Omdat ik niet aan alle goede doelen kan doneren, vertaal ik artikelen voor hen en deel ze. Daarom vraag ik u Alstublieft  het ook te sharen.  Namens Raju alvast bedankt!! Via hun link kunt u ook een reactie plaats. Ik ken deze mensen al jaren en ik weet dat ze dat heel erg waarderen.
 


 

Door jaren vastgebonden te zijn aan zware kettingen heeft Raju  diepe littekens op haar lichaam.



Zijn hele leven stond hij in de hitte met geen beschutting en gedwongen te bedelen. Iedere dag weer en dat 50 jaar lang.



Please help by donating to his rescue and rehab fund at www.wildlifesos.org/donate



 

dinsdag 24 juni 2014

Roemenië door de knieën: Hof van beroep in Boekarest verwerpt wet massaslachting zwerfhonden ( video )



Is er dan toch hoop dat er ooit een eind zal komen aan het vergiftigen, in brand steken en doodknuppelen van zwerfhonden in Roemenië?

Persbericht*

Hof van Beroep in Boekarest schort uitvoeringsnormen zwerfhondenwet op

VIER VOETERS nodigt regering uit om nieuwe juridische kaders op te stellen


 
In brand gestoken !!
 

Amsterdam, 23 juni 2014 - Afgelopen vrijdag heeft het Hof van Beroep in Boekarest geoordeeld in het voordeel van dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS en heeft de uitvoeringsnormen van de zwerfhondenwet opgeschort. Volgens de officiële mededeling van het Hof van Beroep is het volledige overheidsbesluit opgeschort . De zwerfhondenwet heeft hierdoor met onmiddellijke ingang in Roemenië geen geldende uitvoeringsnormen en er is geen wettelijk kader meer om zwerfhonden te vangen of te doden.

 


Doodgeknuppeld

"Het besluit van het Hof om de normen op te schorten, is een helder en onafhankelijk signaal dat de zwerfhondenwet niet werkte", zegt Gabriel Paun, directeur Campagnes bij VIER VOETERS. "Het sterkt ons vertrouwen dat, om een humane oplossing voor het zwerfhondenprobleem te vinden, we moeten kiezen voor een rationele aanpak in plaats van een emotionele."

 


Gestenigd en doodgeknuppeld

De zwerfhondenwet trad in werking in oktober 2013 na een tragisch incident waarbij honden een kleine jongen dodelijk verwond hadden. In december van dat jaar werd duidelijk hoe de wet toegepast zou worden en direct hierna werd begonnen met de uitvoering. Vele duizenden zwerfhonden zijn inmiddels gedood. Vanaf januari heeft VIER VOETERS de uitvoering ter discussie gesteld, omdat diverse aspecten ervan strijdig bleken met andere wetgeving. Zo konden lokale overheden de uitvoering van de wet uitbesteden aan particuliere ondernemingen, waardoor een enorm risico op belangenverstrengeling en misbruik van publieke gelden ontstond. Een ander voorbeeld is dat de bevolking niet meer toegelaten werd tot de asielen, waardoor adoptie van de honden bijna onmogelijk werd. VIER VOETERS heeft eerst de Roemeense regering opgeroepen om de wet te bevriezen, maar dat verzoek werd verworpen. Daarom tekende VIER VOETERS protest aan bij het Hof van Beroep in Boekarest. Met succes bleek afgelopen vrijdag.

 


Rode kaart

VIER VOETERS gelooft in een strategische lange termijnoplossing van het zwerfdierenprobleem in Roemenië en in andere Europese landen: een Europa-brede aanpak met nationale actieplannen, opgesteld en gecontroleerd door de overheid, ontwikkeld en ondersteund door dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties, op basis van een gemeenschappelijke Europese begrip van de mens-dier relatie. In de afgelopen jaren heeft VIER VOETERS zich gericht op de belangrijkste oorzaak van zwerfhondenprobleem: hun voortplanting. "Met de financiële steun van onze donateurs hebben we meer dan 100.000 zwerfhonden gecastreerd in Roemenië. Onze organisatie wil hiermee doorgaan, maar onze inspanningen zullen alleen effect hebben op de veiligheid op straat en het welzijn van de honden als we worden ondersteund door rationele wetgeving en steun krijgen van alle gemeenten." Zo stelt Paun.

Tekst met dank aan www.vier-voeters.nl  foto's eigen archief


maandag 23 juni 2014

Varken in achtertuin met touw vastgebonden aan de reling van de eerste etage



Bericht van de Dierenpolitie:

Net als je denkt dat je alles voorbij hebt zien komen als het gaat om dierenleed .....

Dierenagenten Rotterdam kregen een melding binnen van een groot varken in een achtertuin. Het dier zou geen eten en drinken krijgen.

Op het adres troffen de agenten inderdaad een groot varken aan. Het dier zat, door middel van een touw aan zijn buik, vastgebonden aan een reling van de eerste etage. Het varken had geen water, geen eten en had een beperkte bewegingsvrijheid,... maar kon wel rondlopen. Het varken had gelukkig wel een droge ligplek, ook niet geheel onbelangrijk! In de tuin lagen een hoop uitwerpselen en het stonk er behoorlijk. De dierenagenten gaven het varken wat water en drinken. Honger had hij niet, dorst wel.

Na een onderzoek kwamen de dierenagenten er al snel achter wie de eigenaar van het varken was. Tijdens een gesprek met hem bleek dat zij binnenkort een doopfeest hadden en op zoek waren gegaan naar een grote hoeveelheid geslacht varkensvlees. Via internet kwamen zij uit bij een persoon die 115 kg varken aanbood. Ze reden naar een plaats in Nederland en zagen tot hun grote verbazing dat het ging om een levend varken. De verkoper weigerde het geld, dat inmiddels betaald was, terug te geven, dus de mensen zaten met 115 kg levend varkensvlees opgescheept.

De mensen laadden het varken in de auto en reden naar het dichtstbijzijnde slachthuis om daar het varken te laten slachten. Maar ook daar vingen zij bot, want het varken kon daar niet geslacht worden. Hierna vertrokken zij richting hun woning in Rotterdam, met het varken breeduit op de achterbank. Het varken had tijdens de rit met zijn ontlasting de bekleding van de auto behoorlijk bevuild. Thuis werd een afspraak gemaakt met een ander slachthuis. Maar tot die tijd moesten zij het varken wel de nodige zorg bieden die het dier nodig had, uiteraard na overleg met de Landelijke Inspectie Dienst.

Meld dierenleed via het Landelijke Meldpunt 144 Red een dier!


Ik had het dier in beslag genomen.  Mening van de PvdD Rotterdam:

De Rotterdamse Partij voor de Dieren is niet blij met de manier waarop onlangs een 115 kilogram zwaar varken is behandeld. Het dier werd door de Dierenpolitie gevonden in een achtertuin, maar werd niet in beslag genomen omdat geen wet was overtreden. Het varken is inmiddels geslacht.

De Dierenpolitie plaatste het verhaal op Facebook. Daarbij staat een foto van een varken, vastgebonden aan een touw, in een tuin. Het dier werd zo door de politie aangetroffen. Volgens de agenten had het dier geen drinken en geen eten, wel een droge ligplek.

Het varken kwam in de tuin terecht omdat de eigenaren in verband met een doopfeest op zoek waren naar veel varkensvlees. Via internet dachten ze 115 kilo vlees te krijgen.
Bij het afhandelen van de deal bleek het om een levend varken te gaan. Omdat de verkoper weigerde het geld terug te geven, namen de nieuwe eigenaren het dier in de auto mee naar huis.

Tranen

''Maar als ik zo'n foto zie en het verhaal lees, schieten de tranen mij in de ogen,'' zegt Jeroen van der Lee, het Rotterdamse raadslid voor de Partij voor de Dieren. ''Als ik daar namens de politie was geweest, had ik het dier in beslag genomen. Maar ik kan begrijpen dat de politie naar de wet heeft gehandeld. Het is wel een voorbeeld voor praktijken die wat mij betreft in een Rotterdamse dierenwelzijnnota komen te staan. Ik zal het aankaarten bij wethouder Eerdmans.''

Foto: Het varken in de achtertuin. Bron: Politie Eenheid Rotterdam



 
  •  

zondag 22 juni 2014

Video: Er was eens.....zoek de verschillen en geef uw mening




 

Er was eens een meisje…

… en tijdens haar lagere schooljaren was de dagelijkse omgang met haar klasgenoten geen feest. Ze hoorde er nooit helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar magere en lange lijf, buitenboordbeugel en flaporen, kon ze maar beter niet te opvallend aanwezig zijn. Ze was tenslotte een perfect doelwit voor flauwe grappen en gemene geintjes. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd ze, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar klasgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd hetzelfde kleine blonde meisje dat begon. Haar gebrek aan lengte compenseerde zij met een schreeuwende aanwezigheid.

Regina
Regina
Er was eens een jonge chimpansee vrouw…

…en tijdens haar eerste periode bij de groep van Julio was de dagelijkse omgang met haar soortgenoten geen feest. Regina hoorde er niet helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar onervarenheid in chimpanseegedrag, bleef ze liever uit de buurt van haar harige medebewoners. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd Regina, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar groepsgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd Fiffy die begon. Elke kleine beweging die Regina maakte, werd door Fiffy afgestraft met luid geblaf en gekrijs.

De wolf in (sch)aapskleren

Het magere meisje met de beugel en de flaporen ziet haar kans schoon als ze naar de middelbare school gaat. Haar beugel is weg, haar lange haren bedekken de flaporen en haar lijf heeft inmiddels normale proporties aangenomen voor een jonge vrouw van haar leeftijd. Hoewel ze nu een doorsnee meisje is, gevalletje dertien in een dozijn, is ze zo vreselijk onzeker geworden dat ze er alles, ALLES aan zal doen om nooit meer gepest te worden. Vanaf de eerste dag aapt ze het gedrag van de kleine blonde schreeuwlelijk van de lagere school na. En met succes…

Regina (rechts) met Freddy
Regina (rechts) met Freddy
Chimpansee Regina ziet na enkele weken in de groep van Julio haar kans schoon. Ze heeft inmiddels een heleboel bijgeleerd op het gebied van chimpanseegedrag. Haar teruggetrokken houding had weliswaar als nadeel dat zij bij ieder akkefietje als schuldige werd aangewezen (lekker makkelijk), het gaf haar ook de kans de harige schreeuwlelijken (alias groepsgenoten) te observeren. Na lang toekijken heeft ze Fiffy’s trucje begrepen en besloten dat ze het beter kan. Veel beter…

En ze leefden nog lang en gelukkig

Knap hoor, doorsnee meisje. Je hebt met vallen en opstaan geleerd hoe je je staande moet houden. Je hebt een trucje geleerd en bent nu het alfavrouwtje van de school. Door overdreven veel herrie te schoppen en met een ‘wie er voor mijn voeten loopt die krijgt een schop’ houding behoud je met gemak je positie. Dat jouw gedrag ten koste gaat van klasgenoten die net zo onzeker zijn als jij was op de lagere school, vind je niet relevant. Survival of the fittest, nietwaar? Wij, beschaafd mensenvolk, roepen steeds dat wij geen beesten zijn. Dat we zo ver geëvolueerd zijn dat wij dit soort oergedrag zijn ontgroeid. We roepen het zó hard dat we het bijna gaan geloven, maar staan toch echt pas met een been op het droge.

Knap hoor Regina, je bent een echte chimpansee geworden. Je hebt met vallen en opstaan geleerd hoe je je staande moet houden. Onze Reggie zal zich in de toekomst prima kunnen redden tussen de chimpansees, dus ze krijgt van ons het label ‘geresocialiseerd en herplaatsbaar’. Dat haar gedrag ten koste gaat van de positie van een ander dier is niet relevant. Een vorm van survival of the fittest, noemen we dat. Toch heeft Fiffy van ons hetzelfde label gekregen. Zij heeft zich immers aangepast aan de nieuwe situatie en kent haar plek. Zodra zij haar nieuwe rol ging vervullen, zag Regina geen reden door te gaan met die herrieschopperij. Alles werd weer rustig en er is nu zelfs ruimte voor vriendschap tussen de twee dames.

Moraal van het verhaal

Het is geen hogere wiskunde om het gedrag van onze apen te begrijpen, omdat we ons veelal zelf als apen gedragen hebben. Of eigenlijk nog steeds doen. Haantjesgedrag, coalities vormen, bluffen en kuddegedrag is ons echt niet vreemd. We doen het dagelijks op de werkvloer, op school, op straat en andere plekken waar wij met elkaar moeten samenleven. Zo ook onze chimpansees die bij AAP in de leer zijn voor sociaal gedrag. Ik kijk naar de ontmoetingen tussen onze dieren en herken daarin het gedrag van mijn collega’s, mijn buurjongens op het speelveldje, Paul de Leeuw, medeweggebruikers en… mezelf. Ik kijk met grote bewondering naar onze Regina en Fiffy die weliswaar niet heel lief voor elkaar zijn geweest, maar ondanks hun solitaire verleden in een paar maanden al veel meer lijken te snappen van sociale omgangsnormen dan waar wij in een heel leven!


Met dank aan:

Caroline Borst, Assistent Teamleider Chimpanseecomplex
  Stichting AAP  Almere   www.aap.nl





 

 
 
 
 

Zoek de verschillen:.Gedrag apen en mensen veelal het zelfde. Bent u het daar mee eens?



 

Er was eens een meisje…

… en tijdens haar lagere schooljaren was de dagelijkse omgang met haar klasgenoten geen feest. Ze hoorde er nooit helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar magere en lange lijf, buitenboordbeugel en flaporen, kon ze maar beter niet te opvallend aanwezig zijn. Ze was tenslotte een perfect doelwit voor flauwe grappen en gemene geintjes. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd ze, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar klasgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd hetzelfde kleine blonde meisje dat begon. Haar gebrek aan lengte compenseerde zij met een schreeuwende aanwezigheid.

Regina
Regina
Er was eens een jonge chimpansee vrouw…

…en tijdens haar eerste periode bij de groep van Julio was de dagelijkse omgang met haar soortgenoten geen feest. Regina hoorde er niet helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar onervarenheid in chimpanseegedrag, bleef ze liever uit de buurt van haar harige medebewoners. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd Regina, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar groepsgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd Fiffy die begon. Elke kleine beweging die Regina maakte, werd door Fiffy afgestraft met luid geblaf en gekrijs.

De wolf in (sch)aapskleren

Het magere meisje met de beugel en de flaporen ziet haar kans schoon als ze naar de middelbare school gaat. Haar beugel is weg, haar lange haren bedekken de flaporen en haar lijf heeft inmiddels normale proporties aangenomen voor een jonge vrouw van haar leeftijd. Hoewel ze nu een doorsnee meisje is, gevalletje dertien in een dozijn, is ze zo vreselijk onzeker geworden dat ze er alles, ALLES aan zal doen om nooit meer gepest te worden. Vanaf de eerste dag aapt ze het gedrag van de kleine blonde schreeuwlelijk van de lagere school na. En met succes…

Regina (rechts) met Freddy
Regina (rechts) met Freddy
Chimpansee Regina ziet na enkele weken in de groep van Julio haar kans schoon. Ze heeft inmiddels een heleboel bijgeleerd op het gebied van chimpanseegedrag. Haar teruggetrokken houding had weliswaar als nadeel dat zij bij ieder akkefietje als schuldige werd aangewezen (lekker makkelijk), het gaf haar ook de kans de harige schreeuwlelijken (alias groepsgenoten) te observeren. Na lang toekijken heeft ze Fiffy’s trucje begrepen en besloten dat ze het beter kan. Veel beter…

En ze leefden nog lang en gelukkig

Knap hoor, doorsnee meisje. Je hebt met vallen en opstaan geleerd hoe je je staande moet houden. Je hebt een trucje geleerd en bent nu het alfavrouwtje van de school. Door overdreven veel herrie te schoppen en met een ‘wie er voor mijn voeten loopt die krijgt een schop’ houding behoud je met gemak je positie. Dat jouw gedrag ten koste gaat van klasgenoten die net zo onzeker zijn als jij was op de lagere school, vind je niet relevant. Survival of the fittest, nietwaar? Wij, beschaafd mensenvolk, roepen steeds dat wij geen beesten zijn. Dat we zo ver geëvolueerd zijn dat wij dit soort oergedrag zijn ontgroeid. We roepen het zó hard dat we het bijna gaan geloven, maar staan toch echt pas met een been op het droge.

Knap hoor Regina, je bent een echte chimpansee geworden. Je hebt met vallen en opstaan geleerd hoe je je staande moet houden. Onze Reggie zal zich in de toekomst prima kunnen redden tussen de chimpansees, dus ze krijgt van ons het label ‘geresocialiseerd en herplaatsbaar’. Dat haar gedrag ten koste gaat van de positie van een ander dier is niet relevant. Een vorm van survival of the fittest, noemen we dat. Toch heeft Fiffy van ons hetzelfde label gekregen. Zij heeft zich immers aangepast aan de nieuwe situatie en kent haar plek. Zodra zij haar nieuwe rol ging vervullen, zag Regina geen reden door te gaan met die herrieschopperij. Alles werd weer rustig en er is nu zelfs ruimte voor vriendschap tussen de twee dames.

Moraal van het verhaal

Het is geen hogere wiskunde om het gedrag van onze apen te begrijpen, omdat we ons veelal zelf als apen gedragen hebben. Of eigenlijk nog steeds doen. Haantjesgedrag, coalities vormen, bluffen en kuddegedrag is ons echt niet vreemd. We doen het dagelijks op de werkvloer, op school, op straat en andere plekken waar wij met elkaar moeten samenleven. Zo ook onze chimpansees die bij AAP in de leer zijn voor sociaal gedrag. Ik kijk naar de ontmoetingen tussen onze dieren en herken daarin het gedrag van mijn collega’s, mijn buurjongens op het speelveldje, Paul de Leeuw, medeweggebruikers en… mezelf. Ik kijk met grote bewondering naar onze Regina en Fiffy die weliswaar niet heel lief voor elkaar zijn geweest, maar ondanks hun solitaire verleden in een paar maanden al veel meer lijken te snappen van sociale omgangsnormen dan waar wij in een heel leven!


Met dank aan:

Caroline Borst, Assistent Teamleider Chimpanseecomplex
  Stichting AAP  Almere   www.aap.nl





 

 
 
 
 

zaterdag 21 juni 2014

Vandaag 21 juni worden 10,000 honden voor de consumptie levend gevilt, levend gekookt of doodgeslagen

De eeuwige discussie kan vandaag weer oplaaien. Wij eten vlees en waarom mogen zij dan geen honden eten? Maar villen wij dan levende dieren? Slaan we ze dood? Ik dacht van niet. Even nadenken dus. Het is niet het zelfde.


Vandaag worden in Yulin 10.000 honden opgegeten

Vandaag worden in Yulin 10.000 honden opgegeten
 
Vandaag vieren de inwoners van de Chinese stad Yulin de zomerzonnewende met het slachten van naar schatting 10.000 honden. De dieren worden gevild en levend gekookt of ondersteboven gehangen en doodgeslagen waarna ze langzaam leegbloeden. Dat schrijft het AD, mede op gezag van de China Daily die voor- en tegenstanders aan het woord laten. De tegenstanders vinden dat de hond de beste kameraad is van de mens. Dat je van honden moet houden en ze niet moet eten. Bovendien, schrijft de Chinese krant, is de wijze waarop de honden worden geslacht zo primitief dat het ongezond kan zijn.

 De voorstanders zeggen dat hondenvlees goed voor hen is. Zo pogen de Chinezen de adrenaline in de spieren van de dieren te stimuleren, want ze geloven dat hun eigen viriliteit zal toenemen wanneer ze de gestoofde dieren opeten. Voor de inwoners van Yulin is het hondenfestival een oude traditie om de zomerzonnewende te vieren. Het culturele evenement draait rond het massaal consumeren van een stoofpot met hondenvlees, die wordt geserveerd met lychees en een granenlikeur.
Dierenrechtenorganisaties zeggen dat elk jaar tijdens het festival 10.000 honden worden geslacht.

 
 

vrijdag 20 juni 2014

Video: Wat zegt u? Leeuwen en tijgers in Friesland ? Jawel, en ze krijgen eindelijk goede verzorging



Bericht van Stichting Vier Voeters  www.vier-voeters.nl  Trots ben ik op deze organisatie !!

Leeuwengebrul in het Friese landschap

Uitgestrekte weilanden, een strak blauwe lucht, hoge bomen tegen de horizon. Met de voorjaarszon op mijn gezicht geniet ik van dit mooie, typisch Hollandse landschap. Dan verscheurt een luid leeuwengebrul de stilte.


De verblijven waren héél nat
Ik ben bij ons opvangcentrum voor grote katachtige in Nijeberkoop. ( Friesland ) Ruim een half jaar geleden troffen we hier sterk verouderde en verwaarloosde verblijven aan. De leeuwen en tijgers stonden tot aan hun knieën in het water. Van de buitenverblijven voor de leeuwen kon er steeds maar één gebruikt worden, omdat de dieren uit de verschillende groepen zo sterk op elkaar reageerden dat ze niet tegelijkertijd naar buiten mochten. Voor drinkwater waren de dieren aangewezen op de plassen regenwater. Hoe anders is de situatie nu.
 
 
De leeuwen zijn buiten. Simba  ( zie foto hier boven ) en Pregan liggen uitgestrekt op het witte zand van de zon te genieten. Met stro gevulde tussenwanden voorkomen dat ze worden afgeleid door hun buren. Kongo brult nog een keer, schudt zijn indrukwekkende manen en keert terug naar zijn leeuwinnen Nora en Neida, die minder onder de indruk lijken van het gebrul dan ik ben. Weken aan een stuk hebben de dierverzorgers, vrijwilligers en ingehuurde krachten alles op alles gezet om de situatie voor de dieren te verbeteren. De zware kleilaag werd weggegraven en afgevoerd, drainage werd aangelegd en de verblijven werden voorzien van een dikke laag wit zand. Maar liefst 300 kub zand werd vrachtwagen na vrachtwagen aangevoerd. Daarna werden alle verblijven voorzien van verrijkingsmateriaal om mee te spelen, plateaus om op te klimmen en schuilplekken om te rusten.
De dieren zijn gelukkig met alle verbeteringen


Even verderop staat tijgerman Cromwell luidruchtig water te drinken uit een van de nieuwe waterbakken. Het ontroert me om te zien hoe gelukkig de dieren er uitzien. En nee, de verblijven voldoen nog steeds niet aan de hoge kwaliteitseisen die VIER VOETERS aan haar opvangcentra stelt. Daarvoor hebben we meer tijd nodig, zodat we een volledig nieuw centrum kunnen realiseren, dat gebaseerd is op onze jarenlange ervaring met de huisvesting van grote katten. Ik bedenk dat Cromwell dat waarschijnlijk niet meer mee zal maken. Hij is een van de dieren die op de nominatie staan om te verhuizen naar LIONSROCK, ons reservaat voor grote katten in Zuid-Afrika. Samen met zijn partner Juno en hun kinderen Mirza, Rafik en Zita mag hij de rest van zijn leven wonen op een enorm stuk Afrikaanse savanne, waar hij kan spelen in de zon, zwemmen in de vijvers of rusten in de schaduw van de natuurlijke begroeiing.
De natuurlijke omgeving van LIONSROCK  www.lionsrock.org   Beslist even op deze website kijken. Lions Rock  is een schitterend voorbeeld van hoe het anders kan en moet !!                                             

Cromwell
Als een huiskat die kopjes geeft, wrijft Cromwell zijn grote kop langs het hekwerk. Hij lijkt te spinnen van genot. alsof hij weet welke mooie toekomst hem te wachten staat. Ik slik de brok in mijn keel weg en ben dankbaar dat we voor deze dieren echt een verschil kunnen maken.

Helma van de Vondevoort
Directeur VIER VOETERS www.vier-voeters.nl

 

donderdag 19 juni 2014

Prachtige foto's: 15 beren gered uit de berengalindustrie proberen hun kapotte schommel te repareren


Het verhaal van 15 beren gered uit de berengalindustrie

Taz realises he's broken the swing

Bij Animals Asia www.animalsasia.org zijn ze nooit zeker of de beren die ze bevrijden
met elkaar op kunnen schieten.  Het was dan ook heerlijk voor hen om te zien dat deze 15 bevrijdde dieren dikke vrienden werden.

Taz thinks something must be wrong up here...

Beer Taz was zo enthousiast en blij met de bamboe schommel dat het door zijn wild op en neer springen kapot ging.

Thomas calls other moon bears to the rescue

Wat er toen gebeurde was een klein wonder. Ondanks dat deze beren een vreselijk leven achter de rug hadden was hun communicatie met elkaar heel goed. Beer Taz roept hulptroepen in.

I think I've found the problem!

 Bradley and Xin Xin bekijken de situatie samen met Taz

Bradley and Xin Xin get a bird's eye view

Eenmaal boven leek de situatie van de kapotte schommel ingewikkeld


Where there's a will there's a way

Tieu Long kwam ook helpen terwijl Xin Xin het allemaal wel best vond en op de kapotte schommel ging zitten uitrusten. De beren probeerden van alles. Ze trokken aan het touw, trokken aan elkaar, hielden elkaar vast, begonnen weer bij het toestel op te klimmen en weer naar beneden.
Maar helaas, beren klauwen zijn niet geschikt om kapotte schommels te repareren.

Does anyone have any thumbs?

Natuurlijk konden ze niet weten dat de toverfee die nacht langs zou komen zodat de volgende dag de schommel weer gewoon gebruikt kon worden.

Dank je wel Animals Asia voor de prachtige foto's.