maandag 23 juni 2014

Varken in achtertuin met touw vastgebonden aan de reling van de eerste etage



Bericht van de Dierenpolitie:

Net als je denkt dat je alles voorbij hebt zien komen als het gaat om dierenleed .....

Dierenagenten Rotterdam kregen een melding binnen van een groot varken in een achtertuin. Het dier zou geen eten en drinken krijgen.

Op het adres troffen de agenten inderdaad een groot varken aan. Het dier zat, door middel van een touw aan zijn buik, vastgebonden aan een reling van de eerste etage. Het varken had geen water, geen eten en had een beperkte bewegingsvrijheid,... maar kon wel rondlopen. Het varken had gelukkig wel een droge ligplek, ook niet geheel onbelangrijk! In de tuin lagen een hoop uitwerpselen en het stonk er behoorlijk. De dierenagenten gaven het varken wat water en drinken. Honger had hij niet, dorst wel.

Na een onderzoek kwamen de dierenagenten er al snel achter wie de eigenaar van het varken was. Tijdens een gesprek met hem bleek dat zij binnenkort een doopfeest hadden en op zoek waren gegaan naar een grote hoeveelheid geslacht varkensvlees. Via internet kwamen zij uit bij een persoon die 115 kg varken aanbood. Ze reden naar een plaats in Nederland en zagen tot hun grote verbazing dat het ging om een levend varken. De verkoper weigerde het geld, dat inmiddels betaald was, terug te geven, dus de mensen zaten met 115 kg levend varkensvlees opgescheept.

De mensen laadden het varken in de auto en reden naar het dichtstbijzijnde slachthuis om daar het varken te laten slachten. Maar ook daar vingen zij bot, want het varken kon daar niet geslacht worden. Hierna vertrokken zij richting hun woning in Rotterdam, met het varken breeduit op de achterbank. Het varken had tijdens de rit met zijn ontlasting de bekleding van de auto behoorlijk bevuild. Thuis werd een afspraak gemaakt met een ander slachthuis. Maar tot die tijd moesten zij het varken wel de nodige zorg bieden die het dier nodig had, uiteraard na overleg met de Landelijke Inspectie Dienst.

Meld dierenleed via het Landelijke Meldpunt 144 Red een dier!


Ik had het dier in beslag genomen.  Mening van de PvdD Rotterdam:

De Rotterdamse Partij voor de Dieren is niet blij met de manier waarop onlangs een 115 kilogram zwaar varken is behandeld. Het dier werd door de Dierenpolitie gevonden in een achtertuin, maar werd niet in beslag genomen omdat geen wet was overtreden. Het varken is inmiddels geslacht.

De Dierenpolitie plaatste het verhaal op Facebook. Daarbij staat een foto van een varken, vastgebonden aan een touw, in een tuin. Het dier werd zo door de politie aangetroffen. Volgens de agenten had het dier geen drinken en geen eten, wel een droge ligplek.

Het varken kwam in de tuin terecht omdat de eigenaren in verband met een doopfeest op zoek waren naar veel varkensvlees. Via internet dachten ze 115 kilo vlees te krijgen.
Bij het afhandelen van de deal bleek het om een levend varken te gaan. Omdat de verkoper weigerde het geld terug te geven, namen de nieuwe eigenaren het dier in de auto mee naar huis.

Tranen

''Maar als ik zo'n foto zie en het verhaal lees, schieten de tranen mij in de ogen,'' zegt Jeroen van der Lee, het Rotterdamse raadslid voor de Partij voor de Dieren. ''Als ik daar namens de politie was geweest, had ik het dier in beslag genomen. Maar ik kan begrijpen dat de politie naar de wet heeft gehandeld. Het is wel een voorbeeld voor praktijken die wat mij betreft in een Rotterdamse dierenwelzijnnota komen te staan. Ik zal het aankaarten bij wethouder Eerdmans.''

Foto: Het varken in de achtertuin. Bron: Politie Eenheid Rotterdam



 
  •  

1 opmerking:

  1. Mensen zijn stapelgek, en het lijken er met de dag wel meer te worden.
    De wet, ja de wet m.b.t. dieren en dierenwelzijn is een slechte wet. De eerste poging was een veel betere maar deze is dermate uitgekleedt dat er voor dieren weinig verbetering in zit. De straffen moeten veel hoger en harder een dier moet ook dierenrechten hebben en niet als een ding worden beschouwd waardoor je bij dierenmishandeling het eigenlijk hebt over vernieling. Het is te gek voor woorden en het is eigenlijk heel erg triest dat de mens hier niet massaal tegen protesteert.

    BeantwoordenVerwijderen