Happy moonbearmonday!
Zoals u kunt zien, soms is het vermoeiend om een full-time kraagbeer ( moonbear ) te zijn in de berenopvang in Vietnam www.animalsasia.org
Na een speelochtend met vrienden, heeft Joey duidelijk behoefte aan rust waarbij hij dan ook alles laat hangen. Een echte hangjongere dus.
En met de vriendjes zoals Joey heeft - wie kan hem iets verwijten?
Met zijn broer Ricky, onlangs aangekomen broers Dung en James en ondeugende zusters Regen en Nora betekent dat er altijd wel iets gaande is om Joey te vermaken.
Joey en broertje Ricky in een kooi bij een handelaar van wilde dieren in 2012
De beren waren bestemd voor de berengalindustrie
De berengalindustrie: Beren worden 2 keer per dag via een open wond, getapt voor hun gal. Het gal wordt gebruikt voor het maken van medicijnen voor de potentie van de man. Er zijn al veel medicijnen op de markt te koop waarmee geen berengal wordt gebruikt ook voor de potentie maar 10.000 beren hebben daar niets aan. Ze kunnen tot 15 jaar oud worden en leven dan al die jaren in een kooi waarin ze amper kunnen omdraaien. Vreselijk !!
Maar dat is allemaal verleden tijd voor deze gelukkige kraagbeer jongeren.
Nogmaals Joey. Zich van geen berengalindustrie bewust. Dank je wel Animals Asia ik ben trots op jullie
Er is een mijlpaal bereikt in de strijd tegen de galberen-industrie, dank zij Animals Asia, en aan de oprichtster daarvan: Jill Robinson, die in 1993, na zo`n stal te hebben bezocht, sindsdien hard bezig is om deze verschrikkelijke wreedheid te lijf te gaan en wereldwijd aanhangers heeft gekregen. Er is nu bereikt dat 1945 apothekers, producenten van pharmaceutica en ziekenhuizen de berengal niet meer verkopen resp. niet meer toedienen, en ook heeft ze medestanders onder artsen, die verklaren dat er veel plantaardige en synthetische vervangers bestaan, die even goed en zelfs beter werken dan de berengal. Tientallen winkelketens hebben het product niet meer in de schappen. Er is een enorme stroomversnelling aan de gang, en al lijden nog vele duizenden beren in die krappe kooien, het bewustzijn dat dieren recht hebben op respect en een goede behandeling, begint steeds meer door te dringen in China en ook in andere landen in Aziƫ, en ook als het gaat om andere dieren, zoals honden en katten. Er is echt sprake van een stroomversnelling. Wat mij betreft hoort Jill Robinson thuis in de top-tien van de wereldverbeteraars. Aleid Stoel
BeantwoordenVerwijderen