zaterdag 11 april 2015

Mensen let op wanneer u een pup koopt ! 60 veelal zieke pups uit het buitenland in beslag genomen



Zestig pups weggehaald bij eigenaar

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft samen met de dierenpolitie en de gemeente Hilvarenbeek afgelopen vrijdag bij een controle zestig pups in bewaring genomen. De honden waren veel jonger dan in hun paspoort stond vermeld en bovendien was een aantal van de dieren ziek.

De controle volgde op een melding bij het landelijk meldnummer 144. De inspecteur van de LID en dierenpolitie troffen in een loods achter een woning zestig pups van verschillende rassen aan. Na onderzoek door een dierenarts bleek dat de leeftijden van de hondjes niet overeenkwam met die in hun dierenpaspoorten. Ook hadden veel van de pups dikke buikjes door wormen en constateerde de dierenarts dat diverse hondjes een zieke indruk maakten.


 De kooien zijn vaan de Dierenbescherming


Medische zorg i
n opdracht van RVO.nl* zijn alle dieren daarop in bewaring genomen en overgebracht naar een veilig opvangadres. Hier zullen ze de medische zorg krijgen die ze nodig hebben en wordt nader onderzoek gedaan naar hondsdolheid. Tot die tijd blijven ze in quarantaine. Er zal ook een onderzoek plaatsvinden naar de gegevens in de paspoorten en de echtheid van de documenten. Tegen de handelaar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hondsdolheid
Eind vorig jaar is een wetswijziging in werking getreden, die bepaalt dat pups uit de Europese Unie pas in Nederland mogen worden ingevoerd als ze de leeftijd van vijftien weken hebben en zijn ingeënt tegen hondsdolheid. De vaccinatie wordt bij twaalf weken toegediend en vervolgens duurt het nog drie weken alvorens deze werkzaam is.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten