dinsdag 11 augustus 2015

Stop hondenslacht festivals en zeg niet "zij eten honden en wij eten vee so what ? " ( zie video en huiver )l



www.actasia.nl

Stop Yulin hondenslacht-festival

Elk jaar in juni, ‘vieren’ de inwoners van diverse Zuid-Chinese steden de komst van de zomer door het eten van hondenvlees. Het merendeel van de honden zijn zwerfdieren of gestolen huisdieren. De slagers en consumenten van hondenvlees verdedigen hun gewoonte door te zeggen dat het een traditie is. Wij vinden dat geen enkele reden – traditie of niet- de wreedheid rechtvaardigt die met het eten van hondenvlees gepaard gaat. De festivals leiden tot wereldwijde protesten en ACTAsia protesteert in China zelf.


Tienduizenden honden lijden onder de gruwelijke wijze van vangen, lange afstands transporten en slachtmethoden. Het welzijn van deze dieren wordt totaal verwaarloosd.  

In het hol van de leeuw –  ACTAsia houdt 1e persconferentie ooit in YuLin tegen hondenvlees
In de hoofdstad van de hondenvlees festivals, YuLin, is er een vijandige houding jegens dierenbeschermers. Ze worden constant door undercover politie in de gaten gehouden, alsof het terroristen zijn. Ondanks deze dreiging, en het feit dat diverse organisaties daardoor geintimideerd zijn, was onze manager in China, Isobel Zhang, ter plaatse.
Op 19 juni, twee dagen voor het festival hielden we de eerste persconferentie ooit in YuLin, tegen het eten van honden. Isobel legde aan de twintig aanwezige Chinese en internationale pers uit, hoe het welzijn van de honden ernstig geschaad wordt, want dierenwelzijn is helaas nog steeds een relatief nieuw begrip in China.

EEN ANDERE AANPAK :



Net als u, heeft ACTAsia jaren achtereen geprotesteerd tegen het hondenslachtfestival in Yulin. Hoewel we enkele honden hebben kunnen redden, weten we dat ze simpelweg vervangen werden door dieren die minder geluk hadden. Er is geen vermindering geweest van het aantal honden dat elk jaar gruwelijk wordt gedood – nog steeds worden jaarlijks 10.000 honden opgegeten tijdens het festival in juni. Dus we hebben onze benadering veranderd.

In het Chinees betekent het woord voor dier ‘bewegend voorwerp’. De meeste Chinezen denken dat dieren geen fysieke of emotionele pijn kunnen lijden – ze worden niet gezien als wezens met een bewustzijn en gevoel. Met deze enorme kloof in begrip en houding, is het bekritiseren van wreedheid en protesteren in China als preken in een vreemde taal. Onze uitdaging is om gedrag te veranderen door het beïnvloeden van de wijze waarop mensen over dieren denken. 

Daarom richten we ons op scholen, onderwijs en jonge mensen, zodat we de nieuwe generatie empathie en compassie meegeven. ACTAsia’s educatie programma legt de basis voor dierenwelzijn bij de basis. We begrijpen dat u gefrustreerd bent omdat we de gruwelijkheden niet direct kunnen stoppen, maar we zijn er zeker van dat educatie de enige duurzame manier is.
€7 kan een onderwijzer in China de middelen en motivatie geven om humane educatie in de klas te brengen. We zijn ervan overtuigd dat Chinese kinderen die opgroeien met compassie voor dieren, volwassenen worden die zelf de wreedheid in hun land willen stoppen.
Help ons alstublieft om het verschil te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten