woensdag 13 juli 2016

4 euro een vacht: De verborgen slachting van 86.000 zeehonden in Namibië begonnen ( petitie en heftige video)



https://www.bontvoordieren.nl/campagnes/stop-de-knuppels-2/stuur-een-protestmail/

De verborgen slachting in Namibië


Het nieuws staat elke dag bol van mensen- en dierenleed, maar er is een slachting die jaarlijks plaatsvindt en waar vrijwel niemand de details van kent. De weerloze pups worden gedood voor hun vacht, waarvan elke vacht maar €4,- oplevert. Een economische studie in opdracht van Bont voor Dieren wijst uit dat het zeehondentoerisme in Namibië 300 procent meer oplevert dan de jacht.
Jaarlijks wordt binnen enkele uren een gebied in Namibië afgezet, worden rondom dit gebied bewakers ingezet en vindt er een slachting van duizenden weerloze zeehondenpups plaats. Daarna worden in rap tempo de bloedsporen van het strand geveegd voor de onwetende toeristen; alsof er nooit iets is gebeurd. Wij laten dat niet gebeuren! Ieder jaar berichten wij weer over het drama in Namibië waarbij er jaarlijks duizenden Kaapse pelsrobben worden afgeslacht tussen begin juli en mid-november.


Het merendeel van de Kaapse pelsrobben zijn pups tussen de 7 en 10 maanden oud, waarvan de meesten nog gezoogd worden door de moederzeehonden. Jaarlijks mogen er tot 80.000 jonge zeehonden en 6000 oudere mannetjes zeehonden worden gedood. De Namibische regelgeving geeft aan dat de dieren geschoten of geknuppeld worden, en in het geval van knuppelen moeten de dieren alsnog ‘doodgebloed’ worden door het dier met een mes neer te steken na het knuppelen, een methode genaamd “stun and stick”.

Mensen moeten zien dat dit zich écht afspeelt en niemand mag wegkijken. In 2009 zijn twee onderzoekers namens Bont voor Dieren naar Namibië afgereisd om beelden te maken van de jacht. Een hachelijke onderneming waarbij onze onderzoekers letterlijk hun leven hebben gewaagd om de beelden te maken. Dit is gelukt, wat een geweldig resultaat is geweest, want er waren eerder nog geen overtuigende beelden van gemaakt. De beelden zijn de hele wereld over gegaan en iedereen heeft kunnen zien wat daar gebeurt. Ieder jaar weer delen wij de beelden die we illegaal hebben gemaakt in Namibië.

Maar zonder bontdragende consument is ook deze zeehondenjacht kansloos. Als er geen mens meer een bontjas koopt of kan kopen, dan is er effectief geen jacht meer. Daarom richten we ons dit jaar, net als bij de Canadese zeehondenjacht, op het sluiten van de afzetmarkt van de zeehondenproducten. Waar gaan de Namibische zeehondenvellen naartoe? Turkse zakenmagnaat Hatum Yavuz koopt jaarlijks alle zeehondenhuiden op van Namibië en heeft een fabriek in Turkije die de huiden verwerkt. Wereldwijd protesteerden mensen tegen zijn louche zaakjes en als reactie lanceerde hij een kledinglijn onder de naam “Hatem Yavuz Fok You”. ‘Fok’ betekent in het Turks ‘zeehond’, maar de dubbele boodschap in de naam van deze kledinglijn was bedoeld als belediging naar Westerse NGO’s die zich teveel zouden bemoeien met zijn zaken. Tsja. Bont voor Dieren heeft maar één boodschap voor deze ‘zakenman’: #dontFOKwithme!
Hunting_Tourism_revenue_ecolarge
Wil je niet wegkijken en laten zien dat dit niet kan; stuur een protestmail aan deze ‘Hatem Yavuz Fok You’ zakenman!


Dear Mr. Hatem Yavuz,
I hereby ask you to boycott Cape Fur Seal pelts and thereby end the world’s only hunt that permits clubbing and stabbing of nursing pups.
The sealskin market is shrinking each year due to the closing of markets worldwide, the most recent example being the adoption of a European Union import ban on all non-aboriginal seal products. The United States, Mexico, Russian federation, Belarus, Kazachstan, Taiwan and the EU already prohibit the trade in seal products. Cape fur seal imports were specifically banned across the EU in 2009.
Yavuz Group, as the exclusive buyer of baby pelts from Namibia, is able to stop the annual slaughter of nursing seal pups in Namibia.
Yours sincerely,

Geachte heer Yavuz,
Hierbij vraag ik u de huiden van Kaapse pelsrobben te boycotten en daarmee de laatste jacht ter wereld op zogende zeehondenpups definitief te stoppen.
De markt voor zeehondenproducten krimpt ieder jaar als gevolg van het afsluiten van markten wereldwijd, waarvan het meest recente voorbeeld het importverbod is op non-Inuit zeehondenproducten in de Europese Unie. De Verenigde Staten, Mexico, Russische Federatie, Wit-Rusland, Kazakstan, Taiwan en de EU hebben inmiddels de handel in zeehondenproducten verboden. Het invoeren van zeehondenproducten van Kaapse pelsrobben is specifiek verboden met het Europese importverbod in 2009.
Yavuz Group, als exclusieve koper van huiden van zeehondenpups van Namibië, is in staat om de jaarlijkse slachting van zogende zeehondenpups te beëindigen in Namibië.
Hoogachtend,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten