dinsdag 21 januari 2020

Van 'Dom Bontje' is Famke Louise nu gepromoveerd naar 'Bont Girl' voor Bont voor Dieren ( video )



 De lancering van de documentaire ‘Bont Girl’  was een overweldigend succes! Voormalig Dom Bontje Famke Louise was, in samenwerking met Bont voor Dieren en Videoland, in het diepste geheim naar China afgereisd om met eigen ogen de afschuwelijke praktijken van de bontindustrie te aanschouwen. Met ons sfeerverslag kijken we terug op een prachtige avond.
Bont voor Dieren zat samen met Famke Louise en Videoland in een groot complot in aanloop naar de lancering. Er werd twee dagen voor de lancering naar buiten toe gecommuniceerd dat Famke Louise een kledinglijn met bont zou starten. Zeker de shockerende foto van Famke Louise, shoppend naar bont voor haar kledinglijn op een Chinese bontmarkt, zorgde voor een massale stroom van kritiek en woedende fans.


Wij reageerden op haar bericht en vroegen onze achterban op om te reageren op haar berichten. Het plaatsen van de foto zorgde ervoor dat de discussie over het wel of niet nog kunnen dragen van bont, gigantisch oplaaide. De avond van de lancering zelf werd Famke Louise met rode verf besmeurd door onze campagneleider Moranni te Winkel. Dit was een idee van Famke Louise en ook deze actie zorgde voor veel landelijke aandacht. Meteen na de ‘aanval’ op Famke Louise, maakte ze bekend aan het publiek dat alles rondom haar kledinglijn en het gebruiken van bont, niet echt was.

Veel bekende Nederlanders zoals Danny Froger, Bastiaan van Schaik, Kalvijn en tientallen influencers wilden na afloop van de documentaire allemaal met ons ‘Ik ben voor een bontvrij Nederland. Jij toch ook?’ bord op de foto. Ze gaven allemaal aan erg onder de indruk te zijn van de documentaire. Ze wisten niet dat de bontindustrie gepaard gaat met zoveel dierenleed. Het is prachtig om zowel te zien als te horen dat de steun om de bontindustrie te stoppen alleen maar groter wordt. Een geslaagde avond voor ons en vooral voor de dieren.

Echt of nep? 
Maar daar zijn we nog lang niet! Alleen al in China worden er jaarlijks 50 miljoen wasbeerhonden, vossen en nertsen gedood voor hun vacht. Ook in landen als Finland, Denemarken en Canada is de vreselijke bontindustrie enorm. Help ons in onze strijd tegen de bontindustrie en doneer nu!
.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten