vrijdag 28 augustus 2020

Dieren mishandeld voor ruimtevaart



DIEREN MISHANDELD VOOR RUIMTEVAART


Je zou denken dat het misbruiken van apen, honden, ratten of muizen in dierproeven voor de ruimtevaart verleden tijd is. Helaas doen onder andere Belgische en Nederlandse ‘onderzoekers’ nog steeds gruwelijke experimenten met dieren.

In BelgiĆ« maakt het Studiecentrum voor kernenergie SCK•CEN gebruik van muizen om de gevolgen van gewichtloosheid te testen. Dit doen zij door de dieren aan hun staart op te hangen. In Nederland heeft de Centrale Commissie Dierproeven een onderzoek naar de effecten van langdurig verhoogde zwaartekracht op het lichaam en het gedrag goedgekeurd. Alle dieren worden na de proeven afgemaakt.

DIERPROEVEN VOOR DE RUIMTEVAART OOK IN NEDERLAND


De Centrale Commissie Dierproeven in Nederland heeft ook al eerder een vergunning afgegeven voor een belachelijk en dodelijk experiment.4 De dierproefnemers hebben groen licht gekregen om de effecten van langdurige gesimuleerde verhoogde zwaartekracht op het lichaam en het gedrag van een honderdtal muizen te testen.
Voor deze dierproef wordt de MDS (Mouse Drawer System) gebruikt.
Dit is een speciale muizenkooi die in een centrifuge wordt geplaatst om verhoogde zwaartekracht te simuleren. Het gaat hier om precies dezelfde kooi die eerder al is gebruikt geweest aan boord van de Space Shuttle en het International Ruimtestation, ISS, waar muizen voor een langere tijd aan gewichtloosheid blootgesteld werden.5
Alle dieren worden na afloop van de experimenten afgemaakt, waarna diverse weefsels worden verzameld voor verder onderzoek. Aangezien het om een geanonimiseerde vergunning gaat is het onduidelijk op welke universiteit deze dierproeven worden uitgevoerd.
Hochmuth: “Dieren zijn geen astronauten en kunnen, in tegenstelling tot menselijke vrijwilligers, geen toestemming geven om proefpersonen te zijn of om hun leven te riskeren voor de menselijke nieuwsgierigheid.”
Bron: Animal Rights

Geen opmerkingen:

Een reactie posten