donderdag 11 november 2021

Undercover onderzoek: 360 beagle-puppy's gefokt voor experimenten dood aangetroffen bij internationale broodfokker


Nieuwe reportage: 360 beagle-puppy's gefokt voor experimenten dood aangetroffen bij internationale broodfokker

Autoriteiten onderzoeken Envigo: dode en stervende honden, sommigen achtergelaten om weg te rotten, moederhonden die dagenlang geen voedsel kregen


 Een nieuw undercoveronderzoek van PETA US naar Envigo, een internationale leverancier van beagles aan laboratoria voor gebruik in experimenten, heeft aangetoond dat werknemers zonder diergeneeskundige opleiding naalden in de hoofden van puppy’s staken; euthanasiemedicijnen rechtstreeks in de harten van puppy’s spoten zonder verdoving, waardoor ze enorme pijn leden; zogende moederhonden tot wel twee dagen van voedsel onthielden; honden met hogedrukslangen besproeiden waardoor ze doorweekt achterbleven en op andere manieren leed veroorzaakten.


Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft recentelijk een meerdaagse inspectie afgerond en een onderzoek naar de faciliteit gestart nadat er op video werd vastgelegd dat een leidinggevende de zorgen van de USDA-inspecteurs beschreef als “een verdomd spel dat je moet spelen om … ze tevreden te stellen, vanwege de bull**** die ze teweeg kunnen brengen”.

Foto’s van het onderzoek van PETA US zijn hier beschikbaar en videobeelden zijn hier beschikbaar. Foto's en video zijn hier en hier ook beschikbaar via WeTransfer.

Envigo houdt zo’n 5000 beagles opgesloten in kale kennels en krappe kooien in schuren ter grootte van een voetbalveld, dwingt de moeders tot zeven jaar lang twee keer per jaar te werpen en produceert elke maand ongeveer 500 puppy’s om te verkopen voor experimenten. Hier zijn enkele bevindingen van de onderzoeker:

  • Een leidinggevende en een werknemer onthielden zogende moederhonden dagenlang van voedsel en bleven dat doen, zelfs nadat de USDA het personeel had opgedragen dat niet te doen – en vervolgens droegen ze werknemers op erover te liegen als ernaar werd gevraagd.
  • Werknemers zonder diergeneeskundige opleiding staken naalden in de hoofden van puppy’s, blijkbaar om bloeduitstortingen te draineren, zonder enige pijnstilling, waardoor de puppy’s het uitschreeuwden. Ze knipten ook verzakt weefsel van de ogen van puppy’s met een schaar, naast andere medische ingrepen.
  • De onderzoeker van PETA US vond in de loop van het onderzoek meer dan 360 dode puppy’s. Sommigen waren door hun moeder verdrukt in de krappe kooien waarin ze gedwongen waren te leven, anderen stierven aan longontstekingen of hepatitis en sommigen werden achtergelaten om samen met hun overlevende broertjes en zusjes weg te rotten.
  • Werknemers en een leidinggevende lieten honden routinematig in hun kooien terwijl ze deze besproeiden met hogedrukslangen, waardoor de doorweekte puppy’s op de harde plastic vloeren huiverden en hun voedsel beschimmelde en besmet raakte met maden. Puppy’s vielen ook door gaten in de kooien en kwamen in de afvoer terecht, gedrenkt in water, uitwerpselen en ander afval.

“Als de puppy's van Envigo het trauma overleven van geboren worden in een kale kooi, besproeid worden met een hogedrukslang en de pijnlijke ingrepen waaraan ze worden onderworpen, staan hun meer verschrikkingen te wachten in de laboratoria waaraan ze zijn verkocht”, zegt PETA campagne-adviseur Mimi Bekhechi. “Deze honden verschillen niet van de honden waarmee we onze huizen delen, en als iemand die geen witte laboratoriumjas draagt met zijn hond zou doen wat onderzoekers met deze beagles doen, zouden ze terecht achter de tralies worden gezet.”

PETA dringt er bij regeringen op aan om haar baanbrekende Research Modernisation Deal te omarmen en een einde te maken aan dit wrede en zinloze lijden door te kiezen voor humane en mensrelevante wetenschap.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om op te experimenteren” – verzet zich tegen het speciĆ«sisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de organisatie op Twitter of Facebook.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; SaschaC@peta.org.uk

 

#

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten