zondag 18 februari 2024

BBC onthult wereldwijd netwerk van apenmarteling op alle media van het plagen met babyflesjes naar het afknippen van vingers voor veel geld

 


Ik plaats hier geen foto's met mishandelde dieren door monsters maar als jullie zo'n video tegenkomen, mail mij want ik heb contact met instanties die hier onderzoek naar doen

Langstaartmakaken worden gemarteld en gedood voor vermaak, zo blijkt uit een onderzoek van een jaar door persbureau BBC, dat een gruwelijk, wereldwijd netwerk van apenmartelingen blootlegt dat zich uitstrekt van Indonesië tot de Verenigde Staten.

De BBC vond honderden klanten in de VS, het Verenigd Koninkrijk en elders die mensen in Indonesië betaalden om baby-langstaart makaken op film te martelen en te doden. De politie achtervolgt de kopers nu en er zijn al verschillende arrestaties verricht.

Deze gruwelijke video's worden verspreid op privégroepen op de versleutelde berichten-app Telegram. BBC-journalisten gingen undercover in een van de belangrijkste Telegram-martelgroepen, waar honderden mensen bijeenkwamen om met extreme martelideeën te komen en mensen in Indonesië te betalen om ze uit te voeren. Baby-makaakapen met lange staart werden mishandeld, gemarteld en soms gedood op film.

De BBC spoorde zowel de folteraars in Indonesië als distributeurs en kopers in de VS op. Een van de belangrijkste distributeurs in de VS stemde ermee in om met de BBC te praten en zei dat het ging van "het plagen van babyflessen naar het afknippen van vingers".

Wereldwijd worden ten minste 20 mensen onderzocht, waaronder drie vrouwen die in het VK wonen en een man uit de VS. De politie in Indonesië heeft twee mannen gearresteerd voor dierenmishandeling.

Speciaal agent Paul Wolpert zei dat alle betrokkenen van de wetshandhaving diep geschokt waren door de aard van de misdaden: "Ik weet niet of iemand ooit klaar zou zijn voor een misdaad als deze."

Iedereen die betrokken is bij het kopen of verspreiden van de apenmartel video's moet "op een gegeven moment een klop op de deur verwachten", voegde hij eraan toe. "Je komt er niet mee weg."

"We hebben een escalatie gezien in deze extreme, expliciete inhoud, die vroeger verborgen was, maar nu openlijk circuleert op platforms zoals Facebook", zegt Sarah Kite, mede-oprichter van dierenliefdadigheidsinstelling Action for Primates.

Kite riep op tot het bijwerken van de Britse wetten om het gemakkelijker te maken om personen te vervolgen die betalen voor het maken van martelvideo's. "Als iemand proactief betrokken is bij het toebrengen van die pijn door ervoor te betalen en een lijst te verstrekken van dingen die ze met het dier willen doen, zouden er strengere wetten moeten zijn om hen ter verantwoording te roepen," zei ze.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren. Volg The Animal Reader op Google Nieuws of abonneer je hier op onze wekelijkse nieuwsbrief!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten