Translate

zaterdag 4 mei 2013

Moederpoes komt om in kiepraam, kittens gered bewoners van de woning spoorloos!



Dierenbeulen!!Behalve de katten was er ook nog in een schuur een mopshondje achtergelaten.

Moederpoes komt om in kiepraam, kittens gered

Half april is in Alkmaar een moederpoes omgekomen nadat ze bekneld was geraakt in een kiepraam. De poes, vier kittens en een kater zaten in een woning waar al dagenlang geen bewoner meer was gezien. De poes probeerde waarschijnlijk naar buiten te gaan om eten te zoeken.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de dierenpolitie zijn na een melding bij de woning gaan kijken. Er was inderdaad niemand thuis. De katten kwamen miauwend naar het raam en de tuin lag vol met uitwerpselen. Er werd een brief achtergelaten met daarin het dringende verzoek aan de bewoners om contact op te nemen.

Niemand thuis
Toen de volgende dag nog niets was vernomen van de bewoners, zijn de inspecteur van de LID en de dierenpolitie opnieuw bij de woning kijken. Daar troffen ze de moederpoes dood in het kiepraam. De kittens en kater zaten binnen voor het raam, hun voer- en drinkbakjes waren leeg. In de schuur bij het huis werd bovendien een mopshondje gevonden. Er was nog steeds niemand thuis.

Naar opvangadres
Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken gaf daarop toestemming om de kittens in bewaring te nemen. De hond en kater kregen eten en drinken en voor de eigenaar werd opnieuw een verzoek achtergelaten om contact op te nemen. De dierenarts constateerde vervolgens dat de kittens te mager waren en ontstoken ogen en niesziekte hadden. De dieren zijn overgebracht naar een opvangadres, waar ze nu de juiste zorg krijgen.



Afspraken en controle
De volgende dag namen de bewoners eindelijk contact op. Met hen zijn afspraken gemaakt over de juiste verzorging van de kater. Om er zeker van te zijn dat deze ook worden nageleefd, volgen er controles. De zorg voor de hond is overgenomen door de moeder van een van de bewoners. 

Oproep
Los van het feit dat je dieren nooit voor langere tijd onverzorgd thuis moet achterlaten, komt het helaas vaker voor dat katten klem komen te zitten in kiepramen, met alle gevolgen van dien. Laat deze dus nooit onbewaakt openstaan of plaats er bijvoorbeeld een beschermhekje voor, zodat het dier zich niet kan verwonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten