Translate

donderdag 22 augustus 2013

Paf sta ik van dit geweldig nieuws uit India. Het is een begin van dierenwelzijn in India die ik niet had verwacht

 
Lakshmi opgehesen met een hydraulische kraan

Door Resham Beri vertaald door Erna

Iedere maand krijg ik nieuwsbrieven van Wild Life SOS http://www.wildlifesos.org/home . Al vele malen heb ik berichten over hun geweldig werk geschreven. Toch was ik met het redden van olifant Lakshmi blij verrast. Waarom? Lakshmi was zo als vele olifanten in India een straatbedel olifant. Het is nog maar sinds kort dan India nieuwe regels heeft opgesteld voor het welzijn van deze bedelolifanten. Toch had ik het gevoel dat het bij regeltjes zou blijven en dat in de praktijk niets zou veranderen. Maar zie daar... de eigenaar had valse papieren en boswachters van Wildlife SOS konden eindelijk officieel in actie komen. Het is een heel klein begin. Een sprankje van hoop die nog geen naam mag hebben en toch ben ik blij. De eerste stap is gezet !!!


In een elf uur durende reddingsoperatie werd Lakshmi, een 18-jarige zieke olifant in samenwerking met de Wildlife SOS gered door de Forest Department van Maharashtra. Ze werd gered van wrede eigenaren in Mulund. De olifant is nu veilig bij Widlife SOS. Ze is onder de juiste behandeling en zorg met de dierenartsen en dierenverzorgers bij Wildlife SOS's Elephant Rescue en Intensive Care Center in Mathura, Uttar Pradesh. 
  
Een team van ongeveer 20 officieren van de Forest Department, Politie en Wildlife SOS hebben Lakshmi gered van de Wagale Estate, waar ze was verborgen door haar eigenaren in een poging te ontkomen aan de wetshandhavingsinstanties. Een primeur!!!
 
De operatie die in de kleine uurtjes van de nacht werd uitgevoerd heeft Lakshmi naar een veilige locatie gebracht, 5 kms verderop waar ze op de vrachtwagen kon worden geladen. Lakshmi was niet in staan om zelf mee te werken vanwege haar gezondheidsproblemen. Wildlife SOS huurde vervolgens een hydraulische kraan  in om Lakshmi op de vrachtwagen te hijsen.
 
Dr Yaduraj Khadpekar, dierenarts van Wildlife SOS zei: "De reddingsoperatie moest worden uitgevoerd op zeer korte termijn.  Er waren veel onvoorziene obstakels die we niet konden voorbereiden. We waren heel blij dat we in staat waren om met succes  Lakshmi. te redden."
 
Lakshmi is een illegaal gevangen olifant die werd gebruikt voor het bedelen op straat door haar eigenaar in strijd met de wetten. De eigenaar schonk geen aandacht aan haar gezondheid.
Wildlife SOS medeoprichter-Geeta Seshamani zei: "Lakshmi is een klassiek voorbeeld van gevangen olifanten verwaarloosd en slecht beheerd te wijten aan onwetendheid en hebzucht van de eigenaren
 
Wildlife SOS werkt samen met de deelstaatregeringen en de regering van India om te komen tot bewustwording en verandering in het welzijn van deze gevangen olifanten. Chapeau!!
 
 Wilt u helpen met de zorg voor Lakshmi dan kan dat op:   http://www.wildlifesos.org/donate
 
 


Lakshmi rechts
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten