Translate

woensdag 16 maart 2016

Een nieuw begin voor Dorita na een leven achter tralies


 
     Foto: Dorita

Dankzij uw hulp heeft de zesjarige Dorita een nieuwe kans in ons prachtige berenreservaat in Pakistan.

Beer-hondenvechten
 
In oktober 2015 is Dorita gered van beer-hondengevechten. Inmiddels glanst haar vacht weer, stralen haar ogen en heeft ze plezier, zegt Madeeha Manzoor van het  Bioresource Research Centre (BRC), onze partner die het reservaat runt.

“Ze is zonder twijfel erg energiek. Zij deelt het quarantaine-terrein met haar speciale vriend Daara, een andere geredde beer. Ze knuffelt hem en ze rent hem achterna. Dan vangt ze hem en samen rollen ze door het gras.’’
Foto: Dara
 

 
Dorita’s andere goede vriend is Sahib Rahmin, de reservaatmanager. Madeeha legt uit dat de kleine beer erg gericht is op zijn aandacht als hij in de buurt is. Zodra Sahib langs komt, springt ze in het rond en komt ze naar de omheining. Madeeha vertelt ook dat Dorita grote interesse heeft ontwikkeld in zijn camera en fotografie.

“Sahib neemt regelmatig foto’s van de beren om hun gezondheid en gedrag bij te houden. De eerste keer dat Dorita hem zag met zijn camera was ze erg nieuwsgierig. Ze hield hem in de gaten bij het fotograferen en observeerde nauwkeurig wat hij aan het doen was. Toen hij klaar was, wilde ze niet dat hij wegging. Ze sprong over Daara om zijn aandacht te krijgen, maakte grappige gromgeluidjes en werd maar niet rustig tot hij weer foto’s kwam nemen. Sommige foto’s zijn erg leuk en wazig, omdat ze steeds rondsprong.’’

Dorita is niet altijd zo gelukkig geweest. Drie jaar lang gebruikte haar eigenaar haar voor beer-hondengevechten. Dit is een wrede en illegale gokactiviteit waar beren worden vastgebonden aan een paal en moeten vechten tegen groepen getrainde honden. Dankzij jouw steun is het onze partner BRC gelukt om Dorita’s eigenaar ervan te overtuigen haar over te dragen aan het reservaat. Om op een andere manier aan inkomsten te komen, hielpen wij de eigenaar met het opzetten van een winkel waarmee hij zijn familie kan onderhouden.
Een dansbeer

 Het zal niet lang meer duren voordat Dorita en Daara de quarantaine mogen verlaten en hun plek kunnen innemen in het reservaat met de 34 andere beren. Maar er zijn in Pakistan nog steeds veertig beren die misbruikt worden voor beer-hondengevechten en vijftig beren die dienstdoen als dansbeer. Met jouw hulp kunnen wij ook hen redden en naar het natuurreservaat in Balkasar brengen. Samen kunnen we een einde maken aan berenlevens vol pijn en nodeloos lijden. 
''Drie jaar lang gebruikte haar eigenaar haar voor beer-hondengevechten.''
Categorieën: 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten