Translate

woensdag 29 augustus 2018

Elk jaar wordt 300 miljoen ton plastic afval geproduceerd: Pakistan is begonnen met een campagne 'Beat the Plastic Pollution'



Pakistan in actie tegen plasticvervuiling



Een aantal medewerkers van WWF-Pakistan staan bij het inzamelpunt voor plastic in een winkelcentrum

WWF-Pakistan is eerder deze maand een grote nationale campagne 'Beat Plastic Pollution' gestart om de groeiende plasticvervuiling in het land tegen te gaan .

Bewustwording en educatie

De lancering van de campagne was in een winkelcentrum in hoofdstad Karachi, waar een inzamelpunt werd opgezet voor plastic flessen. Het statiegeld- en recycle systeem dat wij in Nederland zo gewoon vinden, bestaat in veel landen nog niet of is nog helemaal niet bekend. Het doel van deze Pakistaanse campagne is om meer bewustwording te creëren voor het wereldwijde plasticprobleem en om het belang van recyclen en het bestaan van alternatieven voor plastic te benadrukken.


 

Actrice Shaniera Akram laat zien welke plastic wegwerproducten eenvoudig door duurzamere alternatieven vervangen kunnen worden

Ieder individu kan iets doen

Hammad Naqi Khan, directeur van WWF-Pakistan: "WWF-Pakistan zal, met hulp van verschillende partners, meer campagnes gaan voeren voor een schoner Pakistan. Plastic is daar een groot onderdeel van, want het belandt op veel plaatsen in de natuur en dat creërt een groot probleem voor mens en dier. Elk stukje plastic dat ooit is geproduceerd, is nog steeds op onze planeet. We zullen allemaal, ook ieder individu, iets moeten doen om te voorkomen dat onze planeet een grote afvalberg met plastic wordt."



300 miljoen ton plastic per jaar!

Elk jaar wordt ongeveer 300 miljoen ton plastic afval geproduceerd. Dat is ongeveer net zoveel als het gewicht van alle mensen wereldwijd bij elkaar. Een heel groot deel van dat plastic afval belandt in in de natuur op land en uiteindelijk in zee en vormt daar onder andere 'plastic soep'.
WWF voert campagnes en werkt wereldwijd aan oplossingen.
Tip: deze plastic voorwerpen kun je gemakkelijk vervangen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten