Translate

zondag 21 oktober 2018

'Stop het stropen van ezelhuiden' is een wereldwijd succes


‘Stop het Stropen’ wereldwijd succesvol



The Donkey Sanctuary - Stop het StropenIn 2017 introduceerden we Stop het Stropen. U weet waar het over gaat? Onder de huid van ezel zit een onmisbaar bestanddeel voor een Chinees medicijn, ejiao. Nou ja, medicijn, het is sterk de vraag waar ejiao goed voor is. Een rapport van The Donkey Sanctuary toonde in 2017 aan dat hiervoor tienduizenden ezels massaal geroofd en geslacht worden.

Met Stop het Stropen vroegen we over de hele wereld aandacht voor deze gruwelijke praktijken. Dat leidde er in 2017 al snel toe dat we met verschillende landen afspraken konden maken over het beschermen van ezels. Daar zijn nu ook exportverboden van ezels en ezelhuid van kracht. Een ander mooi succes: internationale webwinkel eBay stopte met de verkoop van ejiao.

GevildThe Donkey Sanctuary - Stop het Stropen - Tanzania

Hoe belangrijk dit alles is? Lees wat Violet Antete overkwam, ezelhoudster in Tanzania: “Toen mijn kinderen even gingen kijken hoe onze ezels het maken, bleek er een vermist te zijn. Het was Tabu. We gingen met z’n allen zoeken. Ja, we vonden haar. Althans, wat er van haar over was. Spieren, botten, organen...” Tabu haalde elke dag water voor haar gezin. En nu was het arme dier gevild: om haar huid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten