Translate

maandag 25 februari 2019

Slachters van slachthuis Tielt na grove mishandelingen van varkens voor de rechter ( video )



Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk het online in je browser.
https://www.animalrights.nl/slachters-tielt-eindelijk-voor-de-rechter
Slachters tielt eindelijk voor de rechter

De grove mishandeling van de arme varkens in het slachthuis Tielt staat bij menigeen in het geheugen gegrifd. De keiharde undercoverbeelden toonden weerloze dieren die werden geschopt en geslagen. Kreupele varkens werden handhandig aan de oren voortgetrokken of met kettingen rond de poten uit een vrachtwagen gesleept.

Maar liefst 175.000 mensen tekenden de petitie voor sluiting van het slachthuis en voor vervolging van de mishandelaars.
https://www.animalrights.nl/slachters-tielt-eindelijk-voor-de-rechter
Undercover in het slachthuis van Tielt
Erna, het goede nieuws is dat de rechtszaak tegen dit onacceptabele dierenleed vandaag is gestart. In de aankomende periode zal de zaak inhoudelijk behandeld worden.

Het is de eerste keer dat op basis van onze undercoverbeelden dierenmishandelaars voor de rechter moeten verschijnen. Animal Rights heeft zich dan ook partij gesteld in de rechtszaak. We willen dat de verantwoordelijken keihard worden aangepakt. Dierenleed moet stoppen.
 
placeholder
PS Blijf het belangrijke undercoverwerk van Animal Rights steunen. Het is de enige manier om het verborgen dierenleed zichtbaar te maken.
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af .
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen .

20 beren in de Oekraïne worden vastgeketend gedwongen te vechten tegen opgehitste jachthonden



Het trieste leven van beer Laska


Nog altijd worden beren in Oekraïne op gruwelijke wijze mishandeld. Ze worden opgesloten in kleine kooien met dikke tralies. Ze kunnen amper bewegen. Ze krijgen net genoeg eten om te overleven, zodat ze kwetsbaar en zwak zijn. Buiten de kooi worden ze vastgeketend en zijn ze weerloze slachtoffers: gedwongen om te vechten tegen opgehitste jachthonden. Hun gehuil gaat door merg en been… De gevechten zijn barbaars, sadistisch en bovendien illegaal. Toch is beer Laska 8 maanden lang misbruikt als vechtbeer. Ze werd gelukkig weggehaald van deze barbaarse plek waar zij tegen honden moest vechten, maar heeft het nu niet veel beter. Ze leeft in een zeer kleine kooi in het armoedige Pokrovsk  Zoo waarin ze nauwelijks kan bewegen. Laska moet snel gered worden!

BERENWOUD Domazhyr

In het westen van Oekraïne vinden mishandelde en verwaarloosde beren een nieuw thuis in ons BERENWOUD Domazhyr. Al meerdere voormalige vechtberen, zoals Tyson, Kvitka en Mashutka, hebben wij kunnen bevrijden en een nieuw leven kunnen geven in Domazhyr. Gunt u Laska dit ook? Doneer dan voor haar toekomst in BERENWOUD Domazhyr!

https://secure.vier-voeters.nl/beer-laska?utm_source=email&utm_medium=email-3&utm_campaign=laska&utm_content=button&j=4315475&sfmc_sub=41829219&l=11402_HTML&u=76997179&mid=7213387&jb=15

vrijdag 22 februari 2019

Kom op 10 maart met tienduizenden mensen in Amsterdam naar de klimaatmars



Kom naar de Klimaatmars



Misschien heb je het al gehoord. Op 10 maart gaan tienduizenden mensen in Amsterdam de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders!

Nu is het moment. Het klimaat staat op de politieke agenda en de Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers, werknemers en boeren. En grote vervuilers moeten eerlijk betalen.

Er is genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. Meld je aan en loop 10 maart mee met de grootste Nederlandse Klimaatmars ooit!
Word lid en krijg een gratis T-shirt voor de Klimaatmars

Word lid en ontvang een gratis T-shirt voor de Klimaatmars

Overweeg je lid te worden van Milieudefensie? Grijp dan nu je kans! Als cadeau voor je lidmaatschap krijg je nu gratis dit mooie T-shirt. Ideaal om aan te trekken naar de Klimaatmars! Lid worden kan al vanaf € 3 per maand. Let op: deze actie loopt t/m zondag 3 maart.

>> Word lid

Ik zie je graag zondag 10 maart in Amsterdam. We starten om 13.00 uur. Voorlopig houden we de Dam aan als startlocatie, maar als het aantal aanmeldingen nog verder doorzet (laten we het hopen!) zullen we verhuizen naar het Museumplein. Meld je aan via de website of houd het Facebook evenement in de gaten, dan houden we je op de hoogte.

Tot dan!

300
Met vriendelijke groet,
Donald Pols
Directeur Milieudefensie


woensdag 20 februari 2019

Miljoenen illegale varkens in Nederland door falende registratiesystemen ( video )





Door falende registratiesystemen blijft het onopgemerkt dat er miljoenen varkens méér opgehokt zitten dan de overheid denkt. Bij het vergelijken van data van de overheid en informatie uit de varkenssector, ontdekten wij dat er jaarlijks in Nederland minstens twee miljoen illegale varkens worden gehouden. 
Illegale varkens 
Uit berekeningen blijkt dat er per jaar tussen de twee en drie miljoen illegale biggen en varkens worden gehouden. Dat betekent nóg minder bewegingsvrijheid en nóg meer mestvervuiling. Varkens in Nood onderbouwt deze cijfers in een uitvoerig rapport. 
Geen controle van oormerken 
In Nederland hebben varkens geen individueel oormerk. Anders dan bij runderen, en anders dan bijvoorbeeld in België, is er geen centrale registratie van individuele varkens. Hierdoor heeft de overheid geen zicht op het werkelijke aantal varkens. 
Falende registratiesystemen
Nederland heeft een groot aantal systemen waarin varkens en varkensrechten worden bijgehouden. Die systemen werken allemaal langs elkaar heen. Exportcijfers zijn bijvoorbeeld niet gekoppeld. Zo importeert Duitsland volgens eigen cijfers circa één miljoen Nederlandse varkens méér dan de Nederlandse exportcijfers aangeven. 
Pakkans
De enige controle op aantallen dieren wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Buiten een aantal risicobedrijven wordt maar twee procent van alle bedrijven gecontroleerd. De pakkans is minimaal. De opbrengsten van het illegaal houden van varkens zijn groot. Om deze fraude tegen te gaan, pleit Varkens in Nood voor individuele registratie van varkens. Het Nederlandse systeem voor de registratie van runderen kan ook worden toegepast op varkens.
Onderzoek fraude dieraantallen
Een onderzoek als dit kost veel tijd en geld, maar is o zo belangrijk voor de varkens in Nederland. Zonder onafhankelijk onderzoek kunnen overheid en vee-industrie ongezien wegkomen met fraude en misstanden. Varkens in Nood komt op voor de dieren, en dat kunnen we niet zonder jouw hulp! Als zelfstandige stichting zijn wij volledig afhankelijk van particuliere donaties. Help ons bij deze belangrijke missie en word donateur.

 Lees meer over deze verschrikkingen 

https://www.varkensinnood.nl/sites/dierenrecht.nl/files/field/attachment/dierenrecht-rapportmiljoenenillegalevarkensinnederland.pdf

 door ff  
https://www.varkensinnood.nl/illegale-varkens



dinsdag 19 februari 2019

500.000 handtekeningen tegen kooien "Kappen met Kooien" in de veehouderij in de EU




PERSBERICHT
Nijmegen, 18 februari 2019
 
 
EU burgerinitiatief bereikt mijlpaal:
half miljoen handtekeningen tegen kooien in de veehouderij
 
 
Het EU burgerinitiatief tegen het gebruik van kooien in de veehouderij heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: dit weekend werd de 500.000e handtekening gezet. Daarmee heeft het initiatief binnen 5 maanden na de start al de helft van het benodigde aantal handtekeningen bereikt. Van de 500.000 handtekeningen zijn er ruim 70.000 van Nederlanders. 


 
Het burgerinitiatief Stop de Kooien roept de Europese Commissie op om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor moedervarkens, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels. Het is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit; meer dan 140 organisaties uit heel Europa doen mee. Binnen een jaar verzamelen de organisaties 1 miljoen handtekeningen,waarna de Europese Commissie verplicht is met een officiële reactie te komen en het Europees Parlement erover zal stemmen. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming (CIWF). 


 
Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Dat we deze mijlpaal zo snel bereiken laat zien dat Europeanen een beter leven voor de dieren willen. Het is gewoonweg niet meer van deze tijd om dieren op te sluiten in kooien. Dieren lijden vreselijk, terwijl alternatieve systemen, zoals met vrije uitloop, volop voorhanden zijn. Het is tijd dat Brussel haar verantwoordelijkheid neemt.”
 
In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier.
 
Europees burgerinitiatief: www.stopdekooien.nl
 
Dierenleed in kooien
In de Europese veehouderij zitten honderden miljoenen dieren opgesloten in kooien. Het gaat om kippen (in zogenoemde ‘verrijkte kooien’ en koloniekooien), moedervarkens (in kraamkooien), konijnen, kwartels, kalveren (in individuele boxen) en eenden en ganzen (bij de productie van foie gras). De kooihuisvesting leidt tot zeer ernstig dierenleed. De dieren hebben zeer beperkte bewegingsvrijheid en bijna geen mogelijkheid voor hun natuurlijke gedrag. Veel dieren, zoals konijnen, kwartels en kippen, staan op draadgaas dat in hun pootjes snijdt; andere, zoals moedervarkens en kalveren, liggen op harde betonnen vloeren.
 
De opsluiting in krappe ruimtes leidt vaak tot frustratie, stress, verwondingen en afwijkend gedrag. In de commerciële veehouderij zijn voor alle dieren alternatieven beschikbaar die beter dierenwelzijn garanderen, zoals houderijen met vrije uitloop. Een rapport van CIWF met achtergrondinformatie over kooien in de Nederlandse en Europese veehouderij is beschikbaar.
 
 
 
 
Noot voor de redactie
 
Voor meer informatie:
 
Geert Laugs, directeur CIWF Nederland, tel 024-3555552 en 06-28570927, g.laugs@ciwf.nl
 
 
CIWF Rapport ‘Kappen met kooien’: www.ciwf.nl/kappenmetkooien
 
 
Annemarie Brijder
Marketing & Communicatie Manager
 +31 (0) 24 3555552 |  +31 (0) 642860044
 annemarie.brijder@ciwf.nl |  www.ciwf.nl
Postbus 1305, 6501 BH Nijmegen
Twitter
Facebook
YouTube
Compassion in World Farming komt op voor een diervriendelijkere en duurzame veehouderij: voor dieren, mensen en de aarde

zaterdag 9 februari 2019

Kent u Aurora nog? Van 15 jaar in een kale kooi naar een nieuw fantastisch leven





Nieuwsbrief januari 2019Bekijk de webversie


Aurora


Afbeelding


Nog maar enkele weken na haar bevrijding is de gezondheid van Aurora al flink vooruitgegaan, en is ze bezig met het verkennen van de grootste ruimte die ze ooit gekend heeft. Het nieuwe jaar heeft zonbeer Aurora een nieuw, fantastisch leven gegeven. Na 15 jaar als exotisch huisdier in een nauwe, kale kooi te hebben doorgebracht, werd Aurora in december 2018 door redders verlost en over een afstand van 1500 km naar ons reservaat gebracht. LEES MEER !




Redding beren in Vietnam in 2018

In 2018 zijn hier acht beren gered. Voor een land als Vietnam is dat best wel veel! Maar zoals u al weet zal het in 2020 afgelopen zijn met de berengalindustrie in Vietnam. Dan zullen er nog honderden beren vrijkomen die een plekje zullen krijgen in het berenopvangcentrum van Animals Asia in Vietnam. Hiervoor is men al bezig met de bouw en uitbreiding van de bestaande accommodatie. Zoals u zult begrijpen, kost dit zeer veel geld. Bovendien zullen de beren die volgend jaar vrijkomen  medische zorg nodig hebben, goed voedsel, en verzorging tot aan hun dood. Zonder uw steun is dit alles echter niet mogelijk. Wij hopen dan ook dat u ons blijft steunen om de geredde beren nog een aantal prachtige jaren te bezorgen! LEES MEER>>>>> 


Wordt donateur
En u krijgt als cadeau een mooie pen of een fraaie sleutelhanger met een afdruk van een echte berenpoot erop; deze afdruk staat op de achterkant van de sleutelhanger. KLIK HIIER VOOR DONATIE>>>>>












Laboratoriumhonden gered.

Ze werden op een verkeersweg  bevrijd uit een vrachtwagen, die op weg was naar een slachthuis. De honden waren ‘gebruikt’ in een laboratorium in een afgelegen  gebied bij Shanghai. Hun borst was uitgedijd, lichaamsdelen waren gezwollen. Vervolgens werden ze naar een opkoper gestuurd om tot vlees te worden verwerkt en daarna in een vrachtwagen door het land gereden.

Doordat het nogal wat tijd heeft gekost voor ze naar Amerika gebracht konden worden, hadden ze in onze opvang van Animal Hope and Wellness in China de tijd om enigszins te herstellen en op verhaal te komen. Ze zullen al die duisternis en al dat lijden niet vergeten, maar ze weten ook hoe ze verder kunnen gaan en weer vertrouwen kunnen krijgen, en dat zich uiteindelijk nieuwe kansen zullen voordoen.

Dank je wel,  Suki Su van Animal Hope, omdat je de eerste was in hun leven van wie ze liefde ondervonden, and Judy Chen, omdat je de dieren naar  Amerika hebt gebracht. Mogen ze bij hun nieuwe familie alle liefde vinden die we ze toewensen!


Help mee!






Castratie-/Sterilisatieprogramma!



De missie van The Sound of Animals is: zoveel mogelijk hulp bieden aan zwerfdieren in Thailand. Allereerst op korte termijn: door het ondersteunen van lokale zwerfdieren. Maar ook voor de toekomst zijn er plannen, namelijk: het mogelijk maken van castratie/sterilisatie om het aantal zwerfdieren te doen verminderen. Uw steun daarbij is onontbeerlijk! LEES MEER >>>>>






.