Translate

donderdag 4 juli 2019

Bol.com stopt met de verkoop van materialen van krokodillen, alligators, struisvogels, hagedissen en slangen die een vreselijke dood ondergaan. (heftige video)





OVERWINNING! AHOLD DELHAIZE, EN DAARMEE OOK BOL.COM, VERBIEDT EXOTISCHE HUIDEN NA PETA-REPORTAGE


Het concern stopt met de verkoop van exotische huiden


Amsterdam – Na een oproep van PETA heeft Ahold Delhaize bevestigd dat het alle exotische huiden verbiedt. Daarmee wordt bol.com, dat onderdeel uitmaakt van het concern, de eerste grote Nederlandse online marktplaats met een verbod op deze wreed verkregen materialen, waardoor talloze dieren zoals krokodillen, alligators, struisvogels, hagedissen en slangen enorm leed en gewelddadige slachtingen bespaard blijven.


"We hebben ons beleid op de verkoop van dierenhuiden verduidelijkt, daarin is nu explicieter opgenomen dat exotische huiden niet via bol.com verkocht mogen worden", zei een woordvoerder van bol.com.

"Voor elke tas, riem of schoen gemaakt van exotische huid zijn gevoelige levende wezens in smerige putten gepropt en in stukken gehakt terwijl ze nog leefden of geƫlektrocuteerd voordat hun kelen werden doorgesneden en hun veren werden uitgetrokken", zegt PETA-woordvoerder Mimi Bekhechi. "PETA roept alle retailers op het voorbeeld van Ahold Delhaize en bol.com te volgen en de overstap te maken naar luxueuze vegan materialen."


PETA – wiens motto deels luidt: "dieren zijn niet van ons om te dragen" – heeft de afschuwelijke omstandigheden blootgelegd waarin alligators en krokodillen worden grootgebracht en gedood voor 'luxe' tassen en horlogebandjes. Alligators op een fokkerij in Texas, VS, werden in stinkend water gehouden in vochtige, donkere schuren voordat metalen staven in hun hoofd werden geduwd in een poging hun hersens op tilt te doen slaan, vaak terwijl ze volledig bij bewustzijn waren. Slangen worden meestal aan bomen gespijkerd en hun lichamen worden opengesneden van het ene uiteinde naar het andere als ze levend worden gevild, in de overtuiging dat levend villen hun huid soepel houdt. Hagedissen worden vaak onthoofd, maar sommigen kronkelen van de pijn als de huid van hun lichaam wordt gestroopt. De nekken van zeeslangen worden doorgesneden voordat ze worden ontweid, gevild en onthoofd – een proces dat vaak een langdurige en pijnlijke dood tot gevolg heeft.

Ahold Delhaize sluit zich met het verbod op exotische huiden aan bij winkels zoals de Bijenkorf en Selfridges, evenals modehuizen en ontwerpers waaronder Mango, Victoria Beckham, en Chanel.

PETA verzet zich tegen het speciĆ«sisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur is. Bezoek voor meer informatie PETA.nl.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten