Translate

dinsdag 11 mei 2021

12 olifanten uit circus Ringling Bros en Barnum en Bailey met pensioen naar White Oaks Conservation Florida gefinancierd door eigenaren van Honkbalteam Los Angeles Dodgers

 


De eerste kudde Aziatische olifanten die met pensioen gingen bij Ringling Bros. en Barnum & Bailey Circus zijn veilig aangekomen bij hun nieuwe huis in White Oak Conservation in Florida. Het toevluchtsoord voor bedreigde soorten wordt gefinancierd door filantropen Mark en Kimbra Walter, die ook de eigenaren zijn van het honkbalteam Los Angeles Dodgers.


Twaalf vrouwelijke olifanten, variërend van tot 38 jaar oud, zullen worden vergezeld door maximaal 20 voormalige circusolifanten zodra extra gebieden zijn voltooid in het conservatiecentrum.


"We zijn verheugd om deze olifanten een plek te geven om rond te dwalen en te verkennen," aldus Mark en Kimbra Walter in een verklaring. "We werken aan de bescherming van wilde dieren in hun geboortegebieden, maar voor deze olifanten die niet kunnen worden vrijgelaten, geven we ze graag een plek waar ze de rest van hun leven comfortabel kunnen leven."


De olifanten werden 200 mijl in paren verplaatst in aangepaste vrachtwagens om bij White Oak Conservation te komen. Tijdens hun reis werden de olifanten vergezeld door hun dierenartsen en dierenverzorgingsspecialisten.


Bij aankomst werden ze vrijgelaten in twee grote paddocks om te wennen aan hun omgeving, grenzend aan een speciaal ontworpen, klimaat gestuurde schuur waar dierenartsen en specialisten hun gezondheid en welzijn bewaakten. De olifanten zijn nu uit hun paddocks gewaagd in dennenbossen met vijvers, wetlands en open graslanden.

Het gebied dat de olifanten nu bewonen, heeft verschillende habitats en voedsel beschikbaar voor hen. Ze kunnen ervoor kiezen om in de buurt van de schuur en hun menselijke verzorgers te blijven, of in het bos rond te dwalen, in de modder te wentelen of in hun vijver te zwemmen.

De filosofie van White Oak Conservation is om het natuurlijke gedrag en de sociale banden van dieren zo goed mogelijk aan te passen, zodat familiegroepen samen zullen zijn.


Deze olifantengroep is de afgelopen maanden samen gesocialiseerd en bestaat uit twee sets volle zussen en talloze halfzussen. Nick Newby, die het expertteam van White Oak leidt, werd gerekruteerd om voor de olifanten te zorgen en heeft de afgelopen jaren de individuele olifanten en hun gewoonten leren kennen.

"Het was een ongelooflijk moment om de olifanten het leefgebied in te zien gaan," zei Newby. "Ik was zo blij om ze samen naar buiten te zien komen en elkaar gerust te stellen en te troosten, net als wilde olifanten, en dan op weg te gaan om hun nieuwe omgeving te verkennen. Het was geweldig om de olifanten voor het eerst te zien zwemmen."


"Olifanten zijn zulke verbazingwekkende wezens, en we zijn blij om ze een plek te geven waar ze zullen bloeien," zei Michelle Gadd, die toezicht houdt op de instandhoudingsinspanningen van de Walters. "Het was fascinerend om te zien hoe de olifanten hun eerste stappen zetten in deze prachtige natuurlijke ruimte. We zijn verheugd om te zien hoe ze zich aanpassen aan het buitenleven, nieuwe planten proeven, nieuwe gebieden verkennen, nieuwe dingen ervaren."

Aziatische olifanten worden in het wild bedreigd. Slechts 30.000 tot 50.000 olifanten blijven in het wild in minder dan 15% van hun historische verspreidingsgebied. Waar ze overleven, worden ze bedreigd door habitatdegradatie en fragmentatie, conflict met mensen en stroperij.

"In de afgelopen jaren is alles ten goede veranderd voor deze olifanten - van hun pensionering tot de manier waarop ze met mensen omgaan en de ruimte die ze hebben om rond te zwerven," zei Steve Shurter, Executive Director van White Oak. "Voor het eerst in hun leven kunnen deze olifanten kiezen waar en hoe ze hun dagen willen doorbrengen."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten