Translate

zaterdag 21 september 2019

Dutch Dairy Board: Als een politicus roept dat hij minder Marokkanen wil, wordt hij vervolgd maar met het roepen "minder,minder" boeren niet?



Dutch Dairy Board wil D66 kamerlid de Groot aanklagen voor oproep halvering veestapel





De Dutch Dairy Board onderzoekt of het een aanklacht kan indienen tegen D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, vanwege zijn uitspraken dat de helft van de intensieve veehouderij moet verdwijnen.
De uitspraak van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, dat de helft van de intensieve veestapel in Nederland moet verdwijnen om het stikstofprobleem op te lossen, is de Dutch Dairy Board in het verkeerde keelgat geschoten. „De helft minder vee betekent de helft minder boeren“, stelt DDB-voorzitter Sieta van Keimpema. „Boerenbedrijven zijn zo zwaar gefinancierd dat het voor een bedrijf niet mogelijk is om minder dieren te houden en financieel de kop boven water te houden. Wat De Groot dus eigenlijk zegt is dat hij minder boeren wil in Nederland.“
En dat is discriminatie, stelt ze. „Als een politicus roept dat hij minder Marokkanen wil, wordt hij door justitie vervolgd. Als het strafbaar is om mensen van een andere nationaliteit zo te demoniseren, waarom zou het dan niet strafbaar zijn om een beroepsgroep te demoniseren? Want dat is wat De Groot doet - hij schuift het probleem van stikstofuitstoot volledig af op de boeren, zegt dat zij de schuldigen zijn.
Na de ‘Minder, minder, minder’-uitspraken van Wilders regende het aangiften tegen de PVV-politicus. De DDB onderzoekt nu of De Groot op dezelfde manier juridisch kan worden aangepakt.
Volgens De Groot legt de DDB zijn uitspraken verkeerd uit. „Het is de visie van dit kabinet om de landbouw een duurzame toekomst te bieden en die toekomst is kringlooplandbouw”, stelt hij. „Nu er een alternatief ligt voor de huidige intensieve veehouderij, wil D66 boeren financieel helpen om over te stappen of ermee te stoppen. We hebben te lang op de pof van moeder natuur geleefd. Kringlooplandbouw leidt tot een vermindering van de veestapel en D66 steunt de minister hierin.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten