Translate

vrijdag 25 september 2020

40 dorstige apen in proefdiercentrum Leuven krijgen alleen water te drinken als ze hun taken goed uitvoeren

 




Op dit moment zitten er meer dan 40 apen in het proefdiercentrum van de KU Leuven. De dieren worden onderworpen aan een strikt waterregime. De dorstige apen krijgen pas water als ze hun taken goed uitvoeren. Op deze manier worden de apen gedwongen mee te werken. De dieren hebben open wonden op hun hoofd die zorgen voor irritatie. Via boorgaten in hun schedel worden elektroden geïmplanteerd.

Deze universiteit voert al 30 jaar vreselijke experimenten uit en dit jaar zijn 3 nieuwe projecten met resusapen gestart. Maar liefst 12 dieren zullen de komende jaren zware trainingsprogramma’s doorlopen, ingrijpende hersenoperaties ondergaan waarbij elektroden worden geïmplanteerd en op strenge waterdiëten worden gezet.
Aap met cement
Met cement wordt een "hoedje" aan de schedel vastgehecht.
RED DE APEN





Wist je dat Nederland het Europese centrum is van de internationale apenhandel voor dierproeven? Jaarlijks worden er maar liefst 10.000 apen in Europa gebruikt voor dierproeven. Apenhandelaar Hartelust uit Tilburg importeert de apen uit China en verhandelt de dieren aan binnen- en buitenlandse laboratoria zoals het Erasmus MC en de KU Leuven.



Jij kan de apen helpen. Op donderdag 1 oktober organiseren we een demonstratie voor de ingang van de universiteit. Ook zijn we een petitie gestart en eisen we de vrijlating van de 40 proefapen die opgesloten zitten in het proefdiercentrum. Kom naar onze demonstratie en deel onze petitie!

Met hartelijke groet,
Afbeelding
STOP DE APENEXPERIMENTEN
PS We genereren internationaal aandacht voor de Leuvense apen. Zo is ons verhaal opgepikt door Engelse, Poolse, Italiaanse en Turkse media.
 
PPS Wij zijn een crowdfunding gestart om dieren ook in de rechtszaal een stem te blijven geven. Help je mee?
Beelden KU Leuven
Aap in de KU Leuven. Fotocredit: Canvas 'Dieren als instrumenten'.
DEEL ONZE PETITIE
ANIMAL RIGHTS
Wie wij zijn
Waar wij voor staan
Wat wij doen
Contact
ONZE THEMA'S
#wegmetbont
#bandejacht
#stopdeslacht
#vervangdierproeven
STEUN ANIMAL RIGHTS
Doe een gift
Hoe je kunt helpen
Webshop
Je kan ook storten op ons rekeningnummer: t.n.v. Stichting Animal Rights NL 29 TRIO 0786 9390 79

Geen opmerkingen:

Een reactie posten