Translate

dinsdag 26 september 2023

Steeds meer slachterijen in Turkije gebruiken de verdovingspistool ondanks dat halal vereist dat een dier onverdoofd moet worden geslacht

 



Beste vrienden en donateurs,
 
Dankzij jullie steun hebben we ons werk in Turkije flink kunnen uitbreiden.


We geven meer dierenwelzijnstrainingen in slachthuizen dan ooit te voren. Steeds meer slachterijen willen weten hoe een verdovingspistool werkt, of dit binnen de regels van de islam past, en of ze er een via ons kunnen krijgen.

Verandering van traditie duurt een generatie, zo wordt gezegd. Tien jaar geleden begonnen we ons werk in de Turkse slachthuizen. Ons doel: de misvatting aanpakken dat halal vereist dat een dier onverdoofd moet worden geslacht.

We voelen dat onze impact groeit. Zeker nu we aandacht krijgen van de Turkse televisie!
 

Dierenwelzijn op Turkse tv

Vorige week waren we te zien op de Turkse tv-zender BRTV. Bijna 40 minuten lang ging het over dierenwelzijnsproblemen in Turkse slachthuizen en het belang van het verdoven van dieren.

Onze inspecteur Asalet werd samen met een collega van de Turkse dierenwelzijnsorganisatie HAYTAP geïnterviewd. Ook lieten ze beelden zien van een training die Asalet die ochtend aan slachterijmedewerkers had gegeven.
Fragment van de uitzending van BRTV, waar Asalet vertelt over verdoofde slacht. Het fragment is in het Turks, maar het is redelijk te volgen als je de ondertiteling aanzet en automatisch laat vertalen.

Klik op instellingen onderaan de video en klik op Nederlands 

Onze belofte aan de dieren in Turkije

Ik zal nooit vergeten wat Asalet en ik 10 jaar geleden zagen bij een slachthuis in Ankara. Doodsbange runderen die levend aan één poot werden opgehangen en waarbij de keel onverdoofd werd opengesneden. Na dat bezoek deden wij een belofte: wij gaan alles op alles zetten om dit te stoppen.

De gruwelijke taferelen die we in Turkse slachthuizen zagen - en die we ieder jaar opnieuw moeten aanschouwen als we weer nieuwe slachterijen bezoeken - achtervolgen me bijna dagelijks. Maar het motiveert ons om door te gaan, net zolang tot de onverdoofde slacht voorgoed is uitgebannen.
Asalet en ik, tien jaar geleden in Turkije. Naast het inspecteren van slachthuizen spraken we met de Turkse Partij voor de Dieren.
Dit lammetje ontmoetten we tien jaar geleden op een veemarkt achter een slachthuis.

Donateurs: bedankt!

We hebben nog een lange weg te gaan. Maar dankzij jullie aanhoudende steun en geduld kunnen wij blijven werken aan verbeteringen voor de dieren.
Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it's the only thing that ever has.

Margaret Mead
Veel liefs,
Lesley Moffat
directeur Eyes on Animals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten