Translate

dinsdag 18 september 2018

In Venezuela is er honger onder de bevolking en dan is het duidelijk dat de dieren het daar helemaal moeilijk hebben ( Helpt u mee? Veel foto's en video )




 Het zijn heftige fotos maar wel de realiteit daar

Het zijn heftige foto's maar helaas wel de realiteit daar.

Wij hebben deze verhalen gehoord uit een heel betrouwbare bron, die tijdelijk in dat land woont: Montserrat Batllo. Sommigen van jullie zullen haar wellicht nog kennen.
Overal waar ze komt, komt zij op voor de zwerfdieren-in-nood. Hiervoor woonde ze in Albanië.
Montserrat vertelde ons over een ontzettend moedige vrouw in een buitenwijk van Caracas.
Haar naam is Rosi Baroncino en samen met haar man, hebben zij de ongelooflijk zware taak op zich genomen, om het dagelijkse leed voor de straatdieren in hun omgeving zoveel mogelijk tegen te gaan.
Moet je deze hond dan maar niet gaan helpen?

Je wilt als dierenvriend deze hond toch gaan helpen?

Deze buitenwijk staat al jarenlang bekend bij de plaatselijke bevolking als vergaarbak voor ongewenste, zieke en oude dieren. En ongewenste pups en kittens zonder ouders.
Met heel weinig middelen proberen zij deze arme dieren te helpen wat mogelijk is. Samen met haar man en soms met wat andere vrijwilligers.
Rosi is al haar halve leven lang bezig om zwerfdieren te helpen. Is vele scholen afgegaan met speciaal lesmateriaal voor kinderen over respect voor dieren.
Maakte goede afspraken met goedwillende dierenartsen die weinig rekenden voor medische zorg en sterilisaties.
Met openbare ‘adoptiedagen’ waar de op straat gevonden pupjes en de kittens gelukkig alsnog een huis vonden.
Maar ondanks al hun inspanningen bleef het aantal zwerfdieren maar groeien... Haar tuin van 1100 m2 werd al snel omgetoverd tot een privé-asiel, waar de meest deerniswekkende diertjes werden opgevangen en verzorgd.
Deze moederhond met veel pups heeft het helemaal zwaar

Deze moederhond met veel pups heeft het helemaal zwaar.

Zo mager komen de honden bij hun binnen

Zo mager komen de honden bij Rosi en haar team binnen.

Zo komt Rosi achtergelaten honden tegen zonder voer of water

Zo komt Rosi achtergelaten en vastgebonden honden tegen zonder voer of water...

Niet alleen honden en katten struinen de straten af, zelfs paarden worden pardoes op straat gezet...Gelukkig helpt de heel lieve echtgenoot van Rosi zo goed mogelijk mee. Ook al zijn ze beiden inmiddels gepensioneerd.Zij hebben door hun keuze nooit de gemakkelijkste weg genomen, maar door de crisis nu is de ellende zelfs vertienvoudigd. Mensen binden hun dieren aan hun voordeur en de straten van Caracas worden momenteel letterlijk overspoeld door nieuw achtergelaten honden en katten.
Op het moment dat we de laatste mail kregen waren er meer dan 160 honden en 22 katten in Rosi’s opvang. Op het moment dat we dit schrijven zijn dat er al weer meer en wanneer dit op de website komt zullen het er nóg meer zijn.
Dan tellen we nog niet alle honden mee die zich voor hun huis verdringen om te bedelen. Omdat de tuin al helemaal vol is.
Deze moederhond met veel pups heeft het helemaal zwaar

Dit zijn toch vreselijke situaties voor de arme zwerfdieren daar....

Adopties zijn allang gestopt. Elke dag bellen er weer mensen die vertellen dat ze hun dier geen eten meer kunnen geven.
Te gek voor woorden maar de prijzen voor honden en kattenvoer zijn zo gestegen dat een grote zak van 15 kilo, het bedrag kost van 17 keer het minimumloon. Onvoorstelbaar...
Rosi en haar man staan met de rug tegen de muur. Zelfs vrijwilligers laten het steeds meer afweten. Er is is ook geen openbaar vervoer meer.
Alles in de opvang zakt van ellende in elkaar. Geld voor reparatie en sterilisatie is er niet meer. Maar ook niet voor medicijnen, zoals antibiotica.
Niet om hun eigen autootje te repareren om naar de arts te kunnen rijden. Niet voor schoonmaakartikelen of voor eten.
Wat voor toekomst heeft een jonge hond nog in Venezuela.

Wat voor toekomst heeft een jonge hond nog in Venezuela?

De bewoners van Venezuela moeten kiezen tussen zorg voor hun familie en zorg voor hun dieren. En we weten al wat het resultaat daarvan is...
Dit prachtige oude koppel voert elke dag een gevecht om dieren in afschuwelijke ellende toch te kunnen helpen. Maar dit kunnen zij natuurlijk niet alleen. Ze hebben echt dringend hulp van buiten nodig.
Van ons allemaal! Mogen wij weer een beroep doen? Alvast ontzettend bedankt!
Doneer daarom alsjeblieft vandaag nog voor deze actie naar onze bankrek.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpactie 108'

en wij zorgen dat uw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 
Hond-die-gevonden-werd-met-groot-gezwel

Hond die gevonden werd met een groot gezwel.

Montserrat Batllo

Montserrat Batllo, die onvermoeibaar altijd en overal maar doorgaat met het helpen van dieren-in-nood.

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Streefbedrag: 3.000 euro - Stand per 10 sep.: 925 euro

10 sep.: Wat is er toch veel trieste ellende voor zwerfdieren op deze wereld... Natuurlijk kunnen wij als kleine stichting niet alles oplossen. Maar als wij ergens waar ook ter wereld op een goede en betrouwbare manier leed bij dieren kunnen verzachten, dan doen wij dat heel graag. Samen met jullie! Wij zijn dan als dierenvrienden in Nederland en België vaak nog de enige reddingsboei waar deze dieren en hun geweldige verzorgers nog een beroep op kunnen doen. De in dit project genoemde Montserrat Batllo is een vrouw waar ik, Hanno Berger, ontzettend veel bewondering voor heb. Ik ken haar al heel lang en zij zal er zeker voor gaan zorgen dat iedere euro die jullie hopelijk gaan doneren, zeer goed terecht zal komen. Kom op, lieve mensen, zet hem op, want doneren gaat hierbij weer letterlijk over leven of dood...

Hartelijk bedankt:
E. Beekmans - C. van Rijn en A. Lee - A. Agterberg (omdat zij zo blij zijn met hun adoptiepoes Caty) - I. Graansma - W.C.M. Staal - S.E. Meester - M. Roedig - S.L.J.A. van der Wiel - M. Wullink - D. Korthagen en M. Zupancic - Animates Dierverzorgers aan Huis - N. Langbein - J.W.M. Janssen - H.H. Geerts - E.B. van Geelen - N. Weststrate - N. Suandani - W.C.D. Schouten - E. Appelman en H. Meijer - Stichting Toller Tales (ter nagedachtenis aan Bap Meerssman) - W. Bloks - G. Korf - M. van Wijland - N. Jacobs - I. Korfer - I. Wullink - C. van Hameren - A. Boot - E. van der Linden - M. Oppel - A. Cook - A. Salvador - A. Piersma - A.M. Chromcewicz - J.H.G. Cober - M.M.N.M. en B.H.M. Ummels - M.W.G. Erkens - R. van 't Woudt - J.M. Smit - A.K. Bjerke - J.B.A.J. Osinga - E. Dierikx - L.J.H. Roodzant - S. van Hardeveld - M.G. Adriaanse - J. Loyens - M.G.J. Cuijpers - Jumbo Supermarkt in Lochem - R. Alonso - S. van Leeuwen - P.A.L. van Bussel - A. Flierman - R. Schenkhuizen - A. Bergmans - C.J.D. Melchels - C. den Dulk - E. en J. Kooijman - M.A. Crezee - H. Doldersum en G. Uiterwijk Winkel - J.D. en G.F. van Toorn - M. Vaatstra - I. Rietkerken - H. Siebens - J.F.J.L. Vahle - N. van der Hak - M.J.H. Klink - S.W.W. Kiewiet





3 Comments

  1. Een berichtje van Montserrat:
    WON-DER-FUL! Great job! Inderdaad is de situatie hier heel kritiek. Dit weekend maakte ik een rondreis bij Caracas, de hoofdstad. Maar denk niet dat het een pretje was. Zoveel broodmagere honden en katten langs de weg, ik heb er zeker 10 dood geteld. Er zijn ook mensen genoeg die hun huisdier binnen houden om ze geen gevaar op straat te laten lopen. Maar ook die sterven letterlijk van de honger. Afhankelijk als ze zijn van wat de eigenaar hen nog kan bieden….
    We zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie dit voor onze dieren willen doen. En we maken een diepe buiging voor jullie donateurs…
  2. Beste Ria,
    Het is echt heel droevig om zo als hond die ellende mee te moeten maken in zo’n groot land als Venezuela.
    De hyper-inflatie is niet nodig zou je denken, maar helaas dus een wanbeleid van die regering.
    Ook heel erg ook voor die bewoners.
    Succes voor al die honden.
    Je zou ze allemaal een gevulde maag toewensen…
    Een dierenvriend Hannie.
  3. Lieve mensen, ik kan er niets aan doen maar alweer breekt dit project mijn hart. Natuurlijk kunnen we maar beknopt vertellen over alles wat er daar aan het gebeuren is. Maar ik, als jullie tussenpersoon, ben al maanden in contact met dit echtpaar. En dan kruipt het letterlijk onder je huid. Daar ben je dierenvriend voor. Ik denk dat jullie allemaal onder de indruk zijn, van wat wij hebben beschreven en aan de hand van de authentieke foto’s en zelfs een video nu hierbij laten zien. Jullie weten dat bij ieder hulpproject het checken van betrouwbaarheid voor ons het aller belangrijkste is. En dat zit ook bij dit project helemaal goed, want de onvolprezen Montserrat Battlo (onze oprichter Hanno Berger heeft een hond van haar in huis) gaat dit nauwkeurig coördineren. Nu is het aan jullie om er een heel geslaagd project van te maken. Uit de grond van mijn hart: alvast ontzettend bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten