Translate

woensdag 12 december 2018

Goed nieuws in de donkere dagen voor kerst: 4 video's van geredde beren uit de berengalindustrie


De vreselijke berengalindustrie 


Geef jij de beren een gelukkige kerst?
                                                                 
 
Meer humaniteit tegenover dieren
Geef jij de beren een gelukkige kerst?

Vorig jaar is VIER VOETERS begonnen met de bouw van BERENWOUD Ninh Binh: een reservaat waar 100 voormalige galberen een tweede kans in het leven krijgen.

In Vietnam worden Aziatische zwarte beren in verschrikkelijke omstandigheden gehouden, op zogeheten galbeerboerderijen. Hier wordt op pijnlijke wijze gal uit hun galblaas getapt. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde heeft de gal van een beer een helende werking. Dit gal wordt verwerkt in traditionele medicijnen.

VIER VOETERS wil zoveel mogelijk galberen redden en een nieuw leven te geven in ons prachtige BERENWOUD Ninh Binh. Het afgelopen jaar hebben wij al 10 beren kunnen redden. Hieronder lees je hoe het nu met ze gaat!
Nhi Nho
Toen wij Nhi Nho redden van een galbeerboerderij schrokken we enorm. Ze miste haar voorste klauwen en staarde apathisch voor zich uit. We wisten niet of ze in staat was om nog te kunnen lopen. Eenmaal in ons reservaat verbaasde Nhi Nho iedereen; ze ging met sprongen vooruit en het lukte haar zelfs om te zwemmen en te klimmen! Nu, een jaar later, haalt ze haar verloren jaren in. Ze houdt van slapen en eten, zoals elke beer! Wil jij Nhi Nho een toekomst geven? Adopteer haar dan en draag bij aan voeding en medische zorg!
Ja, dat wil ik!
Trang
Toen onze dierenarts Trang onderzocht, zag ze al meteen dat Trang ernstig misbruikt is voor haar gal. Er was een groot litteken op haar galblaas te zien doordat deze veelvuldig is doorgeprikt om gal af te tappen. Toen Trang net in quarantaine was geplaatst, was ze erg angstig en gestresst. Trang krijgt nu medicatie en gaat met kleine stapjes vooruit. Ze is al minder bang voor de verzorgers en wint langzaam haar vertrouwen in de mens terug. 
help mee!
Hoa Tra en Hoa Lan
Hoa Lan en Hoa Tra zaten meer dan 12 jaar opgesloten in kleine ijzeren kooien op een galbeerboerderij in Vietnam. Hun kooien stonden in een donkere ruimte, zonder ventilatie en daglicht. De berinnen kregen alleen maar soep te eten en konden zich amper bewegen.
Dankzij donateurs kon VIER VOETERS deze beren in augustus 2018 redden en een nieuw leven geven in ons BERENWOUD Ninh Binh.
Een gelukkige kerst
We zijn enorm blij dat deze beren geen dag langer in vieze en piepkleine kooien hoeven door te brengen en voortaan gras in plaats van tralies onder hun poten voelen. Wil jij iets voor deze beren doen? Draag dan bij een een gelukkige kerst voor deze beren en doneer!
doneer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten